Çözüldü Kask kafaya takılmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Crotex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 693
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Crotex

Altın Benim Yeni Sevgilim
Elmaslar
8
Minecraft
Crotex

Discord:

Crotex

Bu ejderha kask ı kafaya takılmıyor nasıl çözerim?
1738170423663.webp

Kask kağıt itemi üstüne kodlandığı için sağ tık ile otomatik giyemezsiniz, sadece envanterden kafa kısmına sürükleyerek giyebilirsiniz, üstüne yazıldığı itemi kağıt yerine helmet'e çevirmeyi deneyebilirsin

Kask kağıt itemi üstüne kodlandığı için sağ tık ile otomatik giyemezsiniz, sadece envanterden kafa kısmına sürükleyerek giyebilirsiniz, üstüne yazıldığı itemi kağıt yerine helmet'e çevirmeyi deneyebilirsin
Texturepack uyumluluğu papera göre yapılı ve bu tarz paper helmet olanlar sağ tıkla kafaya giyilebilecek şekilde hazır olarak geliyor.

T
Texturepack uyumluluğu papera göre yapılı ve bu tarz paper helmet olanlar sağ tıkla kafaya giyilebilecek şekilde hazır olarak geliyor.
Texturepackler ile ilgili bir gram bilgim olmadığı için soruyorum; custom kasklar neden helmet üzerine yapılmamış? Yapılamaz mıydı yoksa tamamen keyfi mi?

T

Texturepackler ile ilgili bir gram bilgim olmadığı için soruyorum; custom kasklar neden helmet üzerine yapılmamış? Yapılamaz mıydı yoksa tamamen keyfi mi?
Sanırsam 3d model veya animasyon gibi şeyleri normal helmet desteklemiyor diye papera kodluyorlar

Sanırsam 3d model veya animasyon gibi şeyleri normal helmet desteklemiyor diye papera kodluyorlar
Anladım. Minecraft'ı çözmek gerçekten zor. Mesela paper neden animasyonu destekliyor ama helmet desteklemiyor :D

Anladım. Minecraft'ı çözmek gerçekten zor. Mesela paper neden animasyonu destekliyor ama helmet desteklemiyor :D
Aslında helmet de destekliyor ve bunu yapan bazı model yapımcıları var. Fakat 3d yani dışarı taşan şekilli vb olması daha kozmetik bir görüntü eklediği için genelde bir adet helmet tasarımı oluyor ve ekstradan bu tarzda paper tasarımı oluyor.

Yabancı Sunucu sahipleri de genelde bu tarz setleri oynamak için değil kozmetik olarak satmakta. Bu yüzden cosmeticcore gibi eklentiler ile uyumlu olsun diye normal zırh mantığı değil tüm set paper üstüne olan modellemelerde yapılıyor.

Aslında helmet de destekliyor ve bunu yapan bazı model yapımcıları var. Fakat 3d yani dışarı taşan şekilli vb olması daha kozmetik bir görüntü eklediği için genelde bir adet helmet tasarımı oluyor ve ekstradan bu tarzda paper tasarımı oluyor.

Yabancı Sunucu sahipleri de genelde bu tarz setleri oynamak için değil kozmetik olarak satmakta. Bu yüzden cosmeticcore gibi eklentiler ile uyumlu olsun diye normal zırh mantığı değil tüm set paper üstüne olan modellemelerde yapılıyor.
Yani bilmiyorum, ben hiç custom texture kullanmıyorum çünkü gerek olduğunu düşünmüyorum. Bilgilendirme için teşekkür ederim

Uzun zaman önce kullandım ama gördüğüm paper kasklarda ne kadar uyumluluk olursa olsun her zaman giyme problemleri oluşuyordu, bu yüzden oyuncunun asıl giyeceği set parçasını helmet yapıp paper kaskıda yanında yan ürün kozmetik gibi verilmesi lazım, bu tarz hazır setlerde de zaten bu şekilde hem helmet hem paper olarak ayrı kasklar veriliyor bir çoğunda

Uzun zaman önce kullandım ama gördüğüm paper kasklarda ne kadar uyumluluk olursa olsun her zaman giyme problemleri oluşuyordu, bu yüzden oyuncunun asıl giyeceği set parçasını helmet yapıp paper kaskıda yanında yan ürün kozmetik gibi verilmesi lazım, bu tarz hazır setlerde de zaten bu şekilde hem helmet hem paper olarak ayrı kasklar veriliyor bir çoğunda
Valla en temizi kendi eşya sisteminizi oluşturun, custom texture yerine git leather armor dyeleyip özellikler ata. Gerçekten daha iyi

Evet genelde sorum olabiliyor diye 2 farklı şekilde veriliyor. Ben kendi sunucumda herhangi bir şekilde sorun yaşamadım ancak yaşayan başka sunucular olabilir.

T

Zaten zırh görünümleri optifine ile yapılıyor, vanilla ile bunu yapmak imkansız (sadece öğe yapılabilir) ayrıca paper olması çok saçma, normal zırh olarak ayarlanabilirdi ama bunu yapmamışlar XD

passive.webp

itemsadder olmadan kullanım: (benim örneklerden bir tanesi)
Kod:
# Created by Anemys | CustomModelData using @cit_optifine://cursor
type=armor
matchItems=leather_helmet
texture.leather_layer_1=astronaut_leather_layer_1
texture.leather_layer_1_overlay=astronaut_leather_layer_1_overlay
nbt.CustomModelData=100

/minecraft:give @p leather_helmet{CustomModelData:100}

itemsadder ile kullanım: (falan bir sunucunun warden set örneği)
Kod:
nbt.itemsadder.namespace=warden_set
nbt.itemsadder.id=warden_boots
type=armor
items=leather_boots
texture.leather_layer_1_overlay=19ccbc_1.png
texture.leather_layer_2_overlay=19ccbc_2.png
texture.leather_layer_1=19ccbc_1.png
texture.leather_layer_2=19ccbc_2.png
weight=9999

/minecraft:give @p leather_boots{itemsadder:{namespace:"warden_set",id:"warden_boots"}}

Not: Öğe ve zırh birbirinden bağımsızdır, bu yüzden üzerinize giydiğiniz zırh ile elinizde tuttuğunuz öğe tamamen farklıdır. Paper kullanmalarında ki amaç çok saçma, hiç bir ekstrası yok. Zaten oyuncuların üzerine giyilebilecek bir özellik (zırhlar) varken neden ekstra olarak plugini kullanmak zorunda kalasınız ki? Bence bunu eklentinin kullanımını arttırmak amacıyla yapıyorlar ama siz siz olun zırhlar için paper asla kullanmayın :slightly:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl