Çözüldü Kaç GB Ramlı Minecraft Server Almalıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan McSever9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 621
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

McSever9

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Ben SAGANETWORK'ten bir minecraft sunucusu alıcam fakat içinde maximum 3 veya 2 oyun olacak ben 6gb almağı düşünüyorum ama sizce ne almalıyım ?

Ben SAGANETWORK'ten bir minecraft sunucusu alıcam fakat içinde maximum 3 veya 2 oyun olacak ben 6gb almağı düşünüyorum ama sizce ne almalıyım ?
Eğer bu 2-3 oyun modu survival, towny, skyblock gibi büyük oyun modları değilse yeterli olacaktır ancak eğer bu saydığım gibi büyük oyun modlarıysa muhtemelen 1 sunucu için yeterli olacaktır, ayrıca sunucu sürümünüz eğer yüksekse yeterli gelmeyecektir 6gb sunucu, başlangıç olarak 8 ram li sunucu alıp sunucunuzu linux tabanlı kurarsanız ve tek oyun modu yapıp sonradan geliştirirseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.
Eğer 8 ram ile 3 sunucu kurarsanız ve Windows tabanlı bir sunucu kurarsanız windows içinde ram ayırman gerekecektir, genellikle 2 ram önerilir bu durumda da sunucularına 2 ram kalır. Ne yazık ki 2 ram ile iyi bir deneyim sunabileceğini düşünmüyorum.
Önerim 8 ramli bir sunucu alıp tek bir sunucu ile başlaman olacaktır.
Düzenleme: Saganetwork sunucularını hiç denemedim performansları nasıl bilmiyorum kullanan arkadaşlar paylaşırsa güzel olur

Eğer pluginlere ağırlık vericeksen (30-40 pl vb) bu seviye yeterli fakat pluginler az olucaksa 4 gb rahat yeter size

6-8-10 tavsiyemdir, pluginlere göre değişir tabi

12 ramli bir vds aldım ve sadece ramin önemli olmadığını gördüm. 10 kişide bile 8 ram verdiğim sunucu tps im anlık 3 4 e kadar düştüğü oluyordu.

Discordum: benjamin17

Bu konu hakkında daha fazla açıklama istersen yazabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl