Sol Reklam

Çözüldü Kaç GB Ramlı Minecraft Server Almalıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan McSever9
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 344
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

McSever9

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Puanlar
115
Yer
Türkiye
Ben SAGANETWORK'ten bir minecraft sunucusu alıcam fakat içinde maximum 3 veya 2 oyun olacak ben 6gb almağı düşünüyorum ama sizce ne almalıyım ?

Ben SAGANETWORK'ten bir minecraft sunucusu alıcam fakat içinde maximum 3 veya 2 oyun olacak ben 6gb almağı düşünüyorum ama sizce ne almalıyım ?
Eğer bu 2-3 oyun modu survival, towny, skyblock gibi büyük oyun modları değilse yeterli olacaktır ancak eğer bu saydığım gibi büyük oyun modlarıysa muhtemelen 1 sunucu için yeterli olacaktır, ayrıca sunucu sürümünüz eğer yüksekse yeterli gelmeyecektir 6gb sunucu, başlangıç olarak 8 ram li sunucu alıp sunucunuzu linux tabanlı kurarsanız ve tek oyun modu yapıp sonradan geliştirirseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.
Eğer 8 ram ile 3 sunucu kurarsanız ve Windows tabanlı bir sunucu kurarsanız windows içinde ram ayırman gerekecektir, genellikle 2 ram önerilir bu durumda da sunucularına 2 ram kalır. Ne yazık ki 2 ram ile iyi bir deneyim sunabileceğini düşünmüyorum.
Önerim 8 ramli bir sunucu alıp tek bir sunucu ile başlaman olacaktır.
Düzenleme: Saganetwork sunucularını hiç denemedim performansları nasıl bilmiyorum kullanan arkadaşlar paylaşırsa güzel olur

Eğer pluginlere ağırlık vericeksen (30-40 pl vb) bu seviye yeterli fakat pluginler az olucaksa 4 gb rahat yeter size

6-8-10 tavsiyemdir, pluginlere göre değişir tabi

12 ramli bir vds aldım ve sadece ramin önemli olmadığını gördüm. 10 kişide bile 8 ram verdiğim sunucu tps im anlık 3 4 e kadar düştüğü oluyordu.

Discordum: benjamin17

Bu konu hakkında daha fazla açıklama istersen yazabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!