Çözüldü java.lang.NullPointerException: group Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sffsfwfwfwwf

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
5
Arkadaşlar kendi serverime girerken " java.lang.NullPointerException: group " hatası alıyorum ardından girmek istediğimde girebiliyorum.
Sebebi ne olabilir?

Bot koruma sistemi.

Bot koruma sistemi.
kel alaka

eğer tahmin ettim şeyse ve clientin 1.8.x sürümlerinden birindeyse server listi ilk yüklediğinde bi hatadan dolayı sunucuları doğru alamıyo ve çok hızlı tıklarsan o hatayı veriyor. üst sürümlerde hiç karşılaşmadım ama sana üst sürümde olduysa demek ki o sürümde de bu hata var.

kel alaka

eğer tahmin ettim şeyse ve clientin 1.8.x sürümlerinden birindeyse server listi ilk yüklediğinde bi hatadan dolayı sunucuları doğru alamıyo ve çok hızlı tıklarsan o hatayı veriyor. üst sürümlerde hiç karşılaşmadım ama sana üst sürümde olduysa demek ki o sürümde de bu hata var.
Bu hatayı nasıl çözebilirim?

Tamamıyla senlik bir sorun, sunucu ile ilgi ve alakası yok.

• Minecraft'ı yeniden yükleyebilirsin. (.minecraft vs. tamamen silerek)
  • Javayı yeniden yükleyebilirsin.
  • Bilgisayarındaki java ile ilgili her şeyi ortadan kaldırmalısın.
  • DNS önbelleğini temizleyebilirsin.

Tamamıyla senlik bir sorun, sunucu ile ilgi ve alakası yok.

• Minecraft'ı yeniden yükleyebilirsin. (.minecraft vs. tamamen silerek)
  • Javayı yeniden yükleyebilirsin.
  • Bilgisayarındaki java ile ilgili her şeyi ortadan kaldırmalısın.
  • DNS önbelleğini temizleyebilirsin.
yine kel alaka.
bu sorun mc clientinden kaynaklı. mucizevi bir şekilde mojang eski surum olmasina ragmen guncellemedigi surece eski surumlerde duzelmez. ust sürümlerde duzeltildi.

yine kel alaka.
bu sorun mc clientinden kaynaklı. mucizevi bir şekilde mojang eski surum olmasina ragmen guncellemedigi surece eski surumlerde duzelmez. ust sürümlerde duzeltildi.
Ben sunucuyla mı alakalı demişim? Komiklik yapma.

Ben sunucuyla mı alakalı demişim? Komiklik yapma.
ben sorun sunucuyla alakalı dedin mi dedim? komiklik yabma.
orijinal 1.8.x clientlerin hepsinde olan bir sorunu, oyunu veya javayı baştan kurmak nasıl çözsün?

ben sorun sunucuyla alakalı dedin mi dedim? komiklik yabma.
orijinal 1.8.x clientlerin hepsinde olan bir sorunu, oyunu veya javayı baştan kurmak nasıl çözsün?
Bizde neden olmayan bir sorun? Java sürümünden sürümüne değişiyor. Ne kadar komiksin qq

Bizde neden olmayan bir sorun? Java sürümünden sürümüne değişiyor. Ne kadar komiksin qq
1597680173113.png

clienti açtıktan hemen sonra sunucu listesine girer, hiç beklemeden tıklarsan bu hatayı alırsın. bazı durumlarda anında tıklamana da gerek yok, ilk açılışta sunucuların verisi doğru alınamadığı için olabiliyor. bu 1.8.x clientlerinin sorunu. senin yaşamamış olman, sunucu listene abanmamış olmandan kaynaklanmaktadır yüksek ihtimalle. googlede aratırsan yüzlerce farklı kaynak bulabilirsin, farklı sürümlerde bu hatayı alan bir sürü farklı kişi var.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

başka bir isteğiniz varsa iletebilirim. iyi günler dilerim.
1 hafta önceki OpenJDK 8 buildi ve JRE 8.261 sürümü ile sorunu 1.8.9 Optifine L5 clientinde görebiliyorum bu arada. yukarıda da ssini attım.

Hmm, mc ile ilgili bir hata hemen java'ya suç atayım. Nasıl olsa her şey java ile alakalı.

Minecraft sunucu bağlantıları için Netty kütüphanesini kullanıyor, 1.8 sürümünde Netty'nin initialize edilmesi Multiplayer butonuna basıldığında gerçekleşiyor, bu sebepten dolayı oyunu açtıktan hemen sonra hızlıca bir sunucuya girmeyi denediğinizde bu hatayı almanız normal.

Bir sunucuya bağlanmaya çalıştığınızda ilk olarak başka bir thread üzerinde bu kodlar çalıştırılır
1597682427150.png

Altını çizdiğim satırdaki kod burasıdır
1597682486769.png

Gördüğünüz gibi group olarak ayarladığı lazyloadbase CLIENT_NIO_EVENTLOOP veya field_181125_e adlı objelerden alınıyor,
fakat doğal olarak bu CLIENT_NIO_EVENTLOOP veya field_181125_e bir değere sahip değillerse veya daha işlemlerini tamamlamadılarsa (bunlar da başka bir thread üzerinde çalıştıkları için aynı anda farklı işlemler yapıyor olabilirler) bu obje null olacaktır, yani bir değere sahip olmayacatır, bunun bir değere sahip olmaması bizim hiçbir sunucuya bağlanamamıza neden olur. Bu CLIENT_NIO_EVENTLOOP veya field_181125_e üzerinde çalışan işlemler tamamlandığında o obje artık null olmayacak ve bağlantı sağlanabilecek.

Kısaca kodlama hatası denebilir, bu hatayı üst sürümlerde düzeltmiş olabilirler fakat 1.8.X sürümlerinde bu sorunla karışlaşmanız çok normal birazcık bekleyip sunucuya girmek sorunu çözecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl