Çözüldü Java Kodlarını Gizlemek ??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Buhari

mbuharigkz.com
Yönetici
Onaylı Satıcı
Hosting Görevlisi
Elmaslar
1.248
Discord İzni
Minecraft
xBuhari

Discord:

xBuhari

Gizleyemezsin, yani tamamen.
Çalışabilmesi için JVM kodları okumak zorunda, ki bunu JVM yapabiliyorsa herkes yapabilir.
Okunurluğu azatlmak için ProGuard mevcut fakat yine istediğin mümkün değil.

Yalnızca Java için değil bu diğer yazılım dillerinde de var ve yazılan kaynakları gizlemek oldukça zor.
Ama C syntax diller kendi içerisinde bir takım bu çalma problemlerine karşı çözüm geliştirmiş.
Java için de bu tür bir durum söz konusu, Minecraft.jar dosyasını decompile etmeye çalıştığınızda değişkenlerin vs. gülücük işareti gibi anlamsız işaretlerle değiştiğini görürsünüz. Bunu sağlayan ise Obfuscator'dür. Detayları biraz araştırma yaparak öğrenebilirsiniz.
Bunun dışında ise eklentilerinizde daha basit ama etkili bir yöntem olan gizleme yöntemini de kullanabilirsiniz. Örneğin değişkenlere saçma ama planlı isimler verebilirsiniz. Methodları a , b , c gibi harflerde gruplayabilirsiniz. Bu size kalmış. Fakat bunu yaparken zorluklarla karşılaşmanız olası bu yüzden saklama yönteminizde her şeyi ayrı bir deftere not etmeniz gerekebilir.

proguard kullanabilirsin ama, o kadar gereksiz bir iştir ki kendisi ile uğraşmak, emeğine yazık edersin, github aç kendine, kodlarını açık kaynak olarak paylaş ve kafana takma kim çalmış kim etmiş diye, insanlar çalmak isterse çalar sen bunu asla engelleyemezsin, o yüzden herkesin yaptığı gibi kafana takma ve açık kaynak paylaş herkes saygı duysun, kimseyide yormuş olmazsın
benim sayfama göz gezdirebilirsin,
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bak ne kadar rahatım, her şeyi koymuşum paylaşıyorum, takma kafana eğlenmene bak.

Teşekürler konu kilit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl