i7-9700 ve Docker Üzerine Bir Altyapı Kurdum, Minecraft İçin Performans Testi Yardımı Arıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

orcorex

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
jest

Discord:

jest

Selamlar herkese,

Bir süredir üzerinde çalıştığım bir projem var. Kendi bünyemde bulunan i7-9700 (32GB RAM / 1TB SSD) donanımlı makineyi Pterodactyl (Docker) altyapısıyla optimize ettim. Amacım, piyasadaki standart paylaşımlı işlemciler yerine, yüksek tek çekirdek performanslı bu işlemcinin Minecraft (özellikle 1.20+ sürümleri) üzerindeki gerçek limitlerini görmek.

Siz tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak:

1. Bu makineyi tek bir Survival projesine mi ayırmak daha mantıklı olur, yoksa 3-4 farklı küçük projeye (Skyblock, Lobi vb.) bölmek mi?
  2. Ev fiber altyapısı ve Raspberry Pi üzerinden yaptığım 7/24 izleme sistemi, topluluğa açık bir sunucu için yeterli stabiliteyi sağlar mı?
  3. En önemlisi: Bu sistemin performansını (TPS/MSPT değerlerini) canlı olarak test edebilmem için elinde hazır paketi ve kitlesi olan, makine yetersizliğinden sorun yaşayan bir ekip var mı? Eğer varsa, hiçbir ücret talep etmeden sistemi onlara tahsis edip sonuçları beraber analiz etmek isterim.
Daha önce i7-9700 ile sunucu barındıran veya benzer bir altyapı kuran varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

konuyu doğru yere mi açtım hiçbir fikrim yok ama yanlışsa hemen taşıyabilirim.

Selam,

i7-9700 hala Minecraft sunucuları için gayet düzgün bir işlemci. Minecraft tarafında olay genelde çekirdek sayısı değil tek çekirdek performansı ve tick stabilitesi olduğu için böyle bir makineyi 3-4 projeye bölmek çoğu zaman iyi sonuç vermez. Scheduler kaynakları bölünmeye başlar, MSPT yükselir, özellikle 1.20+ sürümlerinde tick tarafı daha hassas olduğu için stabilite daha hızlı bozulur. Ben olsam o makineyi direkt tek bir güçlü proje için kullanırdım.

Ev fiberi konusu hızdan çok stabilite meselesi. Bant genişliği zaten Minecraft için büyük bir problem değil. Asıl mesele routing, CGNAT ve ara sıra yaşanan kısa kopmalar. Eğer statik IP, düzgün bir router ve watchdog tarzı önlemler varsa evden çalışan stabil sunucular gördük. Raspberry Pi ile monitoring kurman da gayet mantıklı bir yaklaşım, en azından sistemin davranışını sürekli takip edebilirsin.

Performans tarafında i7-9700 ile iyi optimize edilmiş bir Paper veya Purpur kurulumunda gayet rahat sonuçlar alınabiliyor. Ama burada asıl farkı plugin mimarisi, entity yoğunluğu, chunk yükü ve ayarlar yaratıyor. spark, timings ve MSPT değerlerini düzenli takip edersen makinenin sınırlarını net şekilde görürsün.

Gerçek oyuncu yükü olmadan bir sistemin limitini görmek pek mümkün olmuyor. Bu tarz canlı testler genelde kağıt üzerindeki teoriden çok daha fazla şey gösteriyor.

Kısaca söylemek gerekirse ben olsam bu donanımı bölmem. Tek ve iyi optimize edilmiş bir projeye ayırmak hem TPS stabilitesi hem de oyuncu deneyimi açısından her zaman daha sağlıklı sonuç verir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl