Çözüldü Hazır sunucu setup kursam tutar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Atheonn

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
17
Minecraft
qAtheon

Discord:

ateon

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
setupu alıp Türkçeleştirmeyi düşünüyorum. Acaba oynanır mı sizlerin de görüşünü almak istedim.

5-6 defa aynı paket denendi, tutmadı. Bu tarz paketler Türkiye'de sevilmiyor, daha Türk usülü bir şeyler denemelisiniz.

Paketlere üstüne eklemeden sadece dil çevirisi yaparak garanti oynanılırlık bekleyemezsiniz, çünkü Setup dediğimiz şeylerin içinde temel özellikler bulunur (kit, kozmetik, /takas vb.) fakat bunun gibi temel özelliklerin dışında kendine has bir özellikleri bulunmaz, onları sizin eklemeniz gerekir, gösterdiğiniz paket görüntü olarak güzel olsa bile sistem bakımından hala eksik ve sıradan. Ekleme yapmadan yetersiz kalacaktır.

Bu tarz paketler Türkiye'de sevilmiyor, daha Türk usülü bir şeyler denemelisiniz.
Pakette Türk üsulunun dışına çıkan herhangi bir unsur görmedim açıkçası, hangi tarafı türklerin sevmeyeceği tarzdan?

Paketlere üstüne eklemeden sadece dil çevirisi yaparak garanti oynanılırlık bekleyemezsiniz, çünkü Setup dediğimiz şeylerin içinde temel özellikler bulunur (kit, kozmetik, /takas vb.) fakat bunun gibi temel özelliklerin dışında kendine has bir özellikleri bulunmaz, onları sizin eklemeniz gerekir, gösterdiğiniz paket görüntü olarak güzel olsa bile sistem bakımından hala eksik ve sıradan. Ekleme yapmadan yetersiz kalacaktır.

Pakette Türk üsulunun dışına çıkan herhangi bir unsur görmedim açıkçası, hangi tarafı türklerin sevmeyeceği tarzdan?
Kendi sistemlerimi de eklemeyi düşünüyorum tabii ki ama tutacağı konusunda biraz kararsız kaldım. Bir şans versem mi acaba.

Kendi şahsi fikrime göre survival modunun tutması için oynatacak güzel özellikler barındırması gerekiyor, bir çok insan Texture pack ile güzel görüntü yapmaya çalışırken sistem ve özelliğin önemini unutuyor sadece güzel görünmeye odaklanıyor fakat güzel görüntü kendi başına oynatan bir unsur değil. Bu pakette dungeon ve hypixel türü maden sistemi var örneğin, bunlar survivala eklenecek güzel özelliklere bir örnek, bir çok kişi bunlar survivala yakışmaz diyip çok minimal tutuyor veya survival bu ne özellik ekleyeceğiz ki diye düşünüyor, ama bence düz sıradan ve klasik minecraft oynamak sıkıcı bir şey ve kimsenin bir sunucuda basit ve normal survival oynayıp zevk alacağını düşünmüyorum. Bu yüzden survival modunda bile özellik konusu önemli.

Kendi şahsi fikrime göre survival modunun tutması için oynatacak güzel özellikler barındırması gerekiyor, bir çok insan Texture pack ile güzel görüntü yapmaya çalışırken sistem ve özelliğin önemini unutuyor sadece güzel görünmeye odaklanıyor fakat güzel görüntü kendi başına oynatan bir unsur değil. Bu pakette dungeon ve hypixel türü maden sistemi var örneğin, bunlar survivala eklenecek güzel özelliklere bir örnek, bir çok kişi bunlar survivala yakışmaz diyip çok minimal tutuyor veya survival bu ne özellik ekleyeceğiz ki diye düşünüyor, ama bence düz sıradan ve klasik minecraft oynamak sıkıcı bir şey ve kimsenin bir sunucuda basit ve normal survival oynayıp zevk alacağını düşünmüyorum. Bu yüzden survival modunda bile özellik konusu önemli.
Fikirlerin için çok teşekkür ederim. Bu sunucuyu alıp önce Türkçeye çeviricem daha sonra oyuncuların oynarken sıkılmayıp oyundan zevk alabileceği benzersiz sistemler yapıcam.

Hazır sunucu setup kursam tutar mı?

Başlıktaki soru ile konudaki soru farklı pakete hakim olmazsan hiçbir şey tutmaz.

Neyi farklı tam olarak? Hazır sunucunun linkini verdim açıklamada ve aynı soruyu sordum.
Hazır sunucu demek daha önceden hakim olduğun demek, konuda ise hem hakim olmadığın hem üstüne yerelleştirme yapacağın "hazır paket", yani sunucu dersen daha önce açılmış olup paket değiştirmiş vs olman lazım, eğer hazır paket olursa hiçbir şeyine hakim değilsin sadece dil çevirisi yapıcaksın ama işin çeviriden sonraki kısmına hakim olmadığın için doğal olarak paket senin değil çünkü, herhangi bir sorunda, bir şeyin kaynağını bulmak bile zorlaşır.

Kendi açtığım sunucuların developeri olarak, sunucu sahibi sunucuyu açıyor her şeyi temin ediyor, ama ne zaman sorun olursa gözler benim üzerimde, yani bu örneği şu yüzden verdim çünkü sunucu sahibinin de zaman zaman developer olmadan bir şeyleri çözümleyebilmesi ve en başından beri bahsettiğim paketine hakim olması gerekir. Aksi taktirde sorunlar beraberini getirir.

Bir sunucunun tutup tutmayacağının tutarlılığını bir paketin kalitesi üzerinden değil, kuracağım ekip ve donanımlarım -sadece kişisel değil ekip donanımı- onlar da tutacak mı diye genel bir bakış açısına sahip olun. O zaman sunucunuz tutacaktır.

Hazır sunucu demek daha önceden hakim olduğun demek, konuda ise hem hakim olmadığın hem üstüne yerelleştirme yapacağın "hazır paket", yani sunucu dersen daha önce açılmış olup paket değiştirmiş vs olman lazım
Şahsen hazır sunucu denilince ilk aklıma gelen şey bildiğin hazır yapılıp satılan bir paket, örneğin bir kişi sunucunuzda hazırdan alınan çok şey var dediği zaman da ilk bu gelir, Hazıra konmak deyimi de bunu çağrıştırır. Hiç sahibinin eskiden kapatıp sonradan açtığı paket senaryosunu andırmıyor bence.

Sizin dediğiniz gibi Sunucu sahibinin diğer insanlara muhtaç olmadan da kendi sunucusunun sorunlarını çözme kabiliyeti olması gerektiğine kesinlikle katılıyorum.

Çok konunun dışına çıkmışsınız, bahsettiğim şeyi net açıklayamamış olabilirim ama anlaşılabilir şekilde yazdım. Ben kararımı verdim zaten teşekkür ederim hepinize.

Hazır paketler başlangıç itibariyle yeterli olsa bile sonrasında üstüne ekleme yapmadan tutmayan şeyler. Zaten ekleme yapacağınız için reklam ve yönetim gibi diğer faliyetlerle birlikte düzgün yönetebilirim derseniz hazır paket ile özel paketin farkı 0 a iniyor. Heleki hazır paketi alıp sadece harita değişseniz birkaç ayarı değiştirseniz sunucu açsanız Tr piyayasasında hiç bir oyuncunun ruhu duymaz. Yani tutturmanızın imkanı var ama sadece paket geliştirme veya hazır olarak tutturma ile ilgli değil

Hazır paketi al, kur, oynat. Türklerin sevip sevmeyeceği bir şey yok ki. Adam akıllı sunucunda oynayacak oyuncu bul zaten koyun sürüsü gibi sunucun akar yani paketin hiç bir önemi yok. Sadece oyuncular bu sıralar p2w ve dengesiz ekonomi sisteminden memnun değil o kadar. Ha şöyle ki sunucu açtın hazır paketle, 1 - 2 ay geçti bir şey yapmadınız veya yapamadınız. Çok az oyuncu kaybedersiniz (rakip sunucularınız etkili bir şey yaparsa çok oyuncu kaybedersiniz). Bunun için düzenli aralıklarla örneğin 2 haftada bir küçük küçük yeni şeyler ekleyin sunucunuza ve şöyle yapacağız böyle yapacağız gibisinden vaadler verin. Büyük şeyler değil etkili şeyler yapın. Sunucu açmayı planlıyorsan kolay gelsin şimdiden

NOT: Asıl olay sunucu açmak değil oyuncu bulmak. Dünyanın en iyi sunucusunu yapsanız bile oyuncunuz olmayınca bir anlamı kalmaz. Sunucusunda oyuncu olmayan sunucudan da oyuncu bir şey beklemez. Bu yüzden açılışınızda olacak oyuncu sayısı çok önemlidir (başka bir püf nokta da vermiş olayım)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl