Hangi Hosting ??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dogukan725356

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
DogukanAbiTR

Discord:

! [тc] ♛ᴰᴼᴳᵁᴷᴬᴺ♛#0653

Selamın Aleykum Server Kurucam Ama Hangi Hostingi Seçsem Bilemedim
Birisi BatiHost Diyor
Birisi Keyubu Diyor
Batihostun Destek Ekibi Çok Boş İnsanlarla Dolumuş Dogrumu Sizce ??
BatiHost Keyubu Nun Alt Yapısını Kullanıyormuş Galiba ??
Sizce Hangisi

Şu konuları sürekli açmak yerine forumda biraz araştırma yapsanız gerekli cevabı bulacaksınız.

yoruldum.

Şu konuları sürekli açmak yerine forumda biraz araştırma yapsanız gerekli cevabı bulacaksınız.

yoruldum.
Çok doğru artık bu konulardan bıktık Keyubu al.

Herikisinide önermem anadolu host işini onlardan daha iyi yapıyor.

Bu tür söylemler yerine somut verileri karşılaştır, paket özellikleri, verilen donanımlar vesaire. Yukarıda denildiği gibi altyapıdan kastın ne bilmiyorum fakat ikisi birbirinden bağımsız iki firma, tabii ki hetzner ovh gibi ortak yerlerden makine alıyor olabilirler fakat konuda söylediğinden bağımsız bir şey bu. Ben bu tür soyut, güvenilmez ve değişken söylemlere kısaca "safsata" diyorum :)

Keyubu ve Batihost için - sadece ikisini karşılaştırma nedenim konuda ikisinin sorulması - aşağıya forumun tablo özelliği ile - kendi seçimim olan - en düşük, orta ve ideal paketleri karşılaştırdığım bir tablo koydum, göz atabilirsin. Tüm paketler Minecraft paketleridir ve hostinglerin kendi siteleri kaynak alınmıştır.

Son güncelleme: 13.12.2019 05:45

En Düşük Paketler
Ortak özellikler: 4 core, ddr3 ram, türkiye lokasyon, 20₺ / ay

Hosting​
RAM​
İşlemci​
Lokasyon​
Disk​
Fiyat​
Keyubu​
3GB DDR3​
4 vCPU
İntel Xeon 5690/5675/5670​
Türkiye​
30GB​
20₺ / ay​
Batihost​
2GB DDR3​
4 vCPU
İntel Xeon 5690/5670/5650​
Türkiye​
40GB​
20₺ / ay​

Kişisel yorumlama (artı ve eksiler): 3GB olması açısından Keyubu +1, 5650 yerine en düşük 5670 vermesi açısından +1 daha, disk 40GB olduğu için Batihost +1

Sonuç: Keyubu iki artı, Batihost bir artı

Orta Paketler
Ortak özellikler: 4gb ram, türkiye lokasyon

Hosting​
RAM​
İşlemci​
Lokasyon​
Disk​
Fiyat​
Keyubu​
4GB DDR3​
4 vCPU
İntel Xeon 5690/5675/5670​
Türkiye​
30GB​
30₺ / ay​
Keyubu
Premium Paket​
4GB DDR4​
6 vCPU
AMD Ryzen 1800X​
Türkiye​
30GB​
60₺ / ay​
Batihost​
4GB DDR3​
4 vCPU
İntel Xeon 5690/5670/5650​
Türkiye​
40GB​
40₺ / ay​

Kişisel yorumlama (artı ve eksiler):

Keyubu Normal Paket vs. Batihost
İlk tablodan pek bir farkı yok açıkcası, 5650 yerine en düşük 5670 vermesi açısından Keyubu +1, 40₺ yerine 30₺ olması açısından Keyubu +1 daha, disk 40GB olduğu için Batihost +1

Keyubu Premium Paket vs. Batihost
DDR4 olması açısından Keyubu +1, 6 vCPU ve 2017 model 1800X olması açısından +1 daha, disk 40GB olduğu için Batihost +1, fiyatın 40₺ olmasından da bir artı yazılabilir fakat DDR4 ve 6 vCPU 1800X için aradaki 20₺ fark gerekli diye düşünüyorum.

Not: Keyubunun iki paketini yazmamın nedeni yine türkiye lokasyon olan benzer/yakın fiyatta başka paketlerinin de olması, orta paket olarak premium paketi yazmıştım normalde fakat batihostun normal paketiyle karşılaştırmak yanlış olur diye düşündüm, batihost'un türkiye lokasyon da daha iyi donanım verdiği paketleri yok diye biliyorum o yüzden ikisini de yazdım tabloya.

İdeal Paketler
Ortak özellikler: 8gb ram, almanya lokasyon

Hosting​
RAM​
İşlemci​
Lokasyon​
Disk​
Fiyat​
Keyubu​
8GB DDR4​
6 vCPU
İntel i9 9900K​
Almanya​
70GB​
120₺ / ay​
Batihost​
8GB DDR3​
4 vCPU
İntel i7 6700/7700​
Almanya​
40GB*​
80₺ / ay​

*40GB yazmamın nedeni varsayılan olarak 40GB veriliyor fakat ticket açarak 100GB'a kadar arttırabiliyorsunuz diye biliyorum.

Kişisel yorumlama (artı ve eksiler): DDR4 olduğu için Keyubu +1, 6 vCPU ve i9 9900K olduğu için +1 daha, 70GB olduğu için +1 daha*, fiyatın 80₺ olmasından da Batihost'a bir artı yazılabilir fakat DDR4 ve 6 vCPU i9 9900K için aradaki 40₺ fark gerekli diye düşünüyorum.

*Depolama konusunda somut kesin verilerimiz yok, ticket açarsanız Batihost 100GB'a kadar verdiğini belirtmişti başka bir forumda, Keyubu'da veya herhangi bir hosting de de ihtiyacınıza göre aynı durum olabilir, bu konuda fazla bir bilgim yok.

Diğer incelemeni önerdiğim firmalar:

Yerli:
AnadoluHost, Chroke
Yabancı: HeavyNode, DashFlo, Hetzner, OVH​

Hostinglere yapılan bir karalama veya eleştiri bulunmadıkça hosting görevlilerinin veya örnek göz etmeden taraf tutan arkadaşların konuya yorum yapmaması bizi ''moderasyon'' ile uğraştırmamak açısından daha mantıklı olacaktır.

Bunun dışında tarafsız müşteri, kullanıcı dostlarımız dilediği gibi bu tarz konularda tartışabilir.

Lütfen; mantıklı ve geçerli sebeplerden bir ekibin eksilerini veya artılarını sunun.

Hosting Görevlisi veya sahibiyseniz de bunu yapmayın çünkü yaptığınız hoş bir davranış olmuyor. (kanımca)

İyi tartışmalar.

Mustafa Öncül ile Keyubuya doğru​

Boş yapmaya gerek yok, objektif bir yorum yaptım. İtirazın olan yerler varsa ilet, yoksa boş mesaj atma lütfen.

Ek olarak soyadım Öncül değil Öncel, kendince dalga geçmeye çalışıyorsun sanırım, mantıklı konuşamayan ve boş yorum atıp dalga geçmeye çalışan biriyle tartışamam, kusura bakma.

Bundan sonrasın da da forum ortamında olduğumuzdan bana kullanıcı adımla hitap edersen sevinirim.

Konu gereksiz yorumlar dolayısıyla kilitlenmiştir. Gereksiz yorumlara da moderasyon uygulanmıştır, bir dahakine uyarım dikkate alınmaz ise ceza-i yaptırım uygulanacaktır gerekli üyelere.

Sevgilerle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl