Daldan dala bütün hosting firmalarını gezdim. Önerim şudur: Minecraft alanında kendini destek almadan ilerletebileceğini düşünüyorsan kesinlikle Minecraft üzerine VDS satışı yapan firmalardan alışveriş yapmamalısın. Minecraft adı üzerinden her VDS satışı yapan firmanın müşterisi çoğu firmalara göre çok daha hızlı gelişmekte. Bunun sebeplerinden biri 128GB kapasiteli bir makineye en az 150GB'lık satış gerçekleştirip koyabiliyorlar. Yani ana cihazın CPU'su mu dolmuş, diski mi dolmuş, CPU fulle diski fulle patlat kafasında oversell dediğimiz haddinden fazla müşteriyi tek bir cihazda toplayıp bu şekilde kâr ediyorlar. Türkiye üzerinde Minecraft adı altında bir firma ürün satıyorsa o firmaya bulaşmamanı öneririm. Genellemeyi bırakıp birkaç firma oversell yapmıyor diyelim. 2. önemli konu nasıl destek oluyor? Destekten kastım teknik destek Minecraft ile alakası olmayan bir destekten bahsediyorum. CPU limit dediğimiz bir olay var. Sen sunucunu ne kadar optimize edersen et özellikle yüksek sürüm bir sunucu çalıştıracaksın diyelim. Ana cihazın işlemcisi 24 GHZ olsun. Senin açtığın yüksek sürümlü sunucunun normal standartlarda (özellikle Survival sunucusu açıldıysa) en az 10 GHZ tüketime ihtiyacı olacaktır. Firma şu şekilde düşünür, bu adam 10 GHZ kullanırsa, biraz da makineyi rahatlatsak 10 GHZ yerim kaldı der ve CPU limit dediğimiz olay devreye girer. Senin maksimum kullanabileceğin işlemci gücünü 10 GHZ den 4-5'e düşürüp yer kazanır daha çok satış yapar keyfine bakar sen ise daha az işlemci kullandığın için oyuncularına düşük performans sağlarsın. O kazanırken sen kaybedersin. Bazı firmalarda iyi yönden düşünüp senin gücünü kısıp 2. müşteriyi alıp para kazanmaktansa sana daha fazla fiyat biçer böylelikle oradan kaybedeceği parayı geri kazanır. Bu gayet mantıklı bir hareket eğer paran varsa alırsın sıkıntı yok :) Dediğim gibi bir çok firma gezdim hepsiyle uğraştım, kavga ettim yeri geldi güldüm eyledim ama yok yani. VDS'e bağlanıyorsun fareyi ilerleteceksin de dosyaya çift tıklayacaksın da açılacak da yok yani bitmiyor. Makineyi öyle bir doldurmuşlar ki hareket edemiyorsun. Adama diyorum böyleyken böyle makine çok donuyor hareket edemiyorum bana spigot optimizasyon linki atıyor mesela. Var böyleleri de var. Önce rica da bulun 1 saatlik test makinesi sağlar mısınız diye. Kendini bir şey zanneden firmalarımız prestij takılan firmalarımız kesinlikle reddedecektir. 1 saatlik makine sağlamaları onlara hiçbir şey kaybettirmez aksine kazandırabilir. Sen aramaya devam et test makinesi iste. 3. Önemli konumuz saldırılar. Piyasa öyle bir hal aldı ki millet Discord botu üzerinden bile senin sunucuyu düşürüyor. Bu tarz saldırı durumlarını bildirdiğinde gerçekten ilgilendiklerini sana kanıtlarla göstermeliler. İş artık Minecraft'tan çıkıyor çünkü daha çok desteğe ihtiyacın olacak. İşini hakkıyla yapan firmalar da var zaten söylediklerimi yapmayan firmalar üstüne alınmayacaktır. İyi günler iyi oyunlar abone olmayı unutmayın.