Hangi hosting firmasını kullanmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eMrY_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 9.709
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Performans istiyorsanız ve üst sürüm açacaksınız eğer VMWare kullanan firmalar daha çok performans vermektedir diğer benzeri sanallaştırma yazılımları tam uyumlu olmadığı için performans sıkıntıları yaşayacaksınız, yurt dışında birçok firma vmware üstünden kendi geliştirdikleri yazılımlarını kullanıyorlar Türkiye hosting piyasasında binbir tane sıkıntı ve yalanlar mevcuttur, 2-3 firma var düzgün oyun alanına hizmet sunabilen eğer bir bütçeniz varsa yurt dışına bakın derim. Örneğin bloom, ovh, dedicatedmc, pebblehost ve birçok hosting firması mevcut yurt dışında.

Türkiye hosting piyasasına gelince koruma altında sunulan birçok şeyin birçok yalanı mevcut yok yurt dışı en iyi koruma biz de yok mikrotiğimiz sağlam vesaire "mikrotik" evet birçok şeyi engelliyor fakat cihazın ne kadar kullanıldığına bağlı CPU yetmeyebilir. Oversell & Overload kısmına gelecek olursak evet tümü demeyelim ama birçoğu oversell yapmaktadır tüm makineler dolduğu zaman yapan da var veya dolmadan yapan da var bunu zaten şöyle anlarsınız 16 gb bir makineniz var bu makine açıldığı zaman 16 gb'ın tamamını kullanıyorsa ve ara ara 14-15 gb kullanıyor fakat görev yöneticisinde boş gözüküyorsa evet oversell yapılıyor. Birçok insan bu hosting mevzuları yüzünden birçok sıkıntılar çekti eğer ciddi ve düzgün bir sunucu açmak istiyorsanız yurt dışına bakın derim.

Daldan dala bütün hosting firmalarını gezdim. Önerim şudur: Minecraft alanında kendini destek almadan ilerletebileceğini düşünüyorsan kesinlikle Minecraft üzerine VDS satışı yapan firmalardan alışveriş yapmamalısın. Minecraft adı üzerinden her VDS satışı yapan firmanın müşterisi çoğu firmalara göre çok daha hızlı gelişmekte. Bunun sebeplerinden biri 128GB kapasiteli bir makineye en az 150GB'lık satış gerçekleştirip koyabiliyorlar. Yani ana cihazın CPU'su mu dolmuş, diski mi dolmuş, CPU fulle diski fulle patlat kafasında oversell dediğimiz haddinden fazla müşteriyi tek bir cihazda toplayıp bu şekilde kâr ediyorlar. Türkiye üzerinde Minecraft adı altında bir firma ürün satıyorsa o firmaya bulaşmamanı öneririm. Genellemeyi bırakıp birkaç firma oversell yapmıyor diyelim. 2. önemli konu nasıl destek oluyor? Destekten kastım teknik destek Minecraft ile alakası olmayan bir destekten bahsediyorum. CPU limit dediğimiz bir olay var. Sen sunucunu ne kadar optimize edersen et özellikle yüksek sürüm bir sunucu çalıştıracaksın diyelim. Ana cihazın işlemcisi 24 GHZ olsun. Senin açtığın yüksek sürümlü sunucunun normal standartlarda (özellikle Survival sunucusu açıldıysa) en az 10 GHZ tüketime ihtiyacı olacaktır. Firma şu şekilde düşünür, bu adam 10 GHZ kullanırsa, biraz da makineyi rahatlatsak 10 GHZ yerim kaldı der ve CPU limit dediğimiz olay devreye girer. Senin maksimum kullanabileceğin işlemci gücünü 10 GHZ den 4-5'e düşürüp yer kazanır daha çok satış yapar keyfine bakar sen ise daha az işlemci kullandığın için oyuncularına düşük performans sağlarsın. O kazanırken sen kaybedersin. Bazı firmalarda iyi yönden düşünüp senin gücünü kısıp 2. müşteriyi alıp para kazanmaktansa sana daha fazla fiyat biçer böylelikle oradan kaybedeceği parayı geri kazanır. Bu gayet mantıklı bir hareket eğer paran varsa alırsın sıkıntı yok :) Dediğim gibi bir çok firma gezdim hepsiyle uğraştım, kavga ettim yeri geldi güldüm eyledim ama yok yani. VDS'e bağlanıyorsun fareyi ilerleteceksin de dosyaya çift tıklayacaksın da açılacak da yok yani bitmiyor. Makineyi öyle bir doldurmuşlar ki hareket edemiyorsun. Adama diyorum böyleyken böyle makine çok donuyor hareket edemiyorum bana spigot optimizasyon linki atıyor mesela. Var böyleleri de var. Önce rica da bulun 1 saatlik test makinesi sağlar mısınız diye. Kendini bir şey zanneden firmalarımız prestij takılan firmalarımız kesinlikle reddedecektir. 1 saatlik makine sağlamaları onlara hiçbir şey kaybettirmez aksine kazandırabilir. Sen aramaya devam et test makinesi iste. 3. Önemli konumuz saldırılar. Piyasa öyle bir hal aldı ki millet Discord botu üzerinden bile senin sunucuyu düşürüyor. Bu tarz saldırı durumlarını bildirdiğinde gerçekten ilgilendiklerini sana kanıtlarla göstermeliler. İş artık Minecraft'tan çıkıyor çünkü daha çok desteğe ihtiyacın olacak. İşini hakkıyla yapan firmalar da var zaten söylediklerimi yapmayan firmalar üstüne alınmayacaktır. İyi günler iyi oyunlar abone olmayı unutmayın.
Daha önce bu işlerin bazılarına şahit olmuştum. Aradan uzun zaman geçtiğinden dolayı piyasa ne halde bilmiyorum. Sana teşekkür ediyorum beni bilgilendirdiğin için tekrardan. Bu dediklerin benim için önemli oldu.

Performans istiyorsanız ve üst sürüm açacaksınız eğer VMWare kullanan firmalar daha çok performans vermektedir diğer benzeri sanallaştırma yazılımları tam uyumlu olmadığı için performans sıkıntıları yaşayacaksınız, yurt dışında birçok firma vmware üstünden kendi geliştirdikleri yazılımlarını kullanıyorlar Türkiye hosting piyasasında binbir tane sıkıntı ve yalanlar mevcuttur, 2-3 firma var düzgün oyun alanına hizmet sunabilen eğer bir bütçeniz varsa yurt dışına bakın derim. Örneğin bloom, ovh, dedicatedmc, pebblehost ve birçok hosting firması mevcut yurt dışında.

Türkiye hosting piyasasına gelince koruma altında sunulan birçok şeyin birçok yalanı mevcut yok yurt dışı en iyi koruma biz de yok mikrotiğimiz sağlam vesaire "mikrotik" evet birçok şeyi engelliyor fakat cihazın ne kadar kullanıldığına bağlı CPU yetmeyebilir. Oversell & Overload kısmına gelecek olursak evet tümü demeyelim ama birçoğu oversell yapmaktadır tüm makineler dolduğu zaman yapan da var veya dolmadan yapan da var bunu zaten şöyle anlarsınız 16 gb bir makineniz var bu makine açıldığı zaman 16 gb'ın tamamını kullanıyorsa ve ara ara 14-15 gb kullanıyor fakat görev yöneticisinde boş gözüküyorsa evet oversell yapılıyor. Birçok insan bu hosting mevzuları yüzünden birçok sıkıntılar çekti eğer ciddi ve düzgün bir sunucu açmak istiyorsanız yurt dışına bakın derim.
Keşke elimdeki ücret yüksek olsa yurt dışından düşünmem almam.. Türkiyede daha cazip fiyata denk geliyor maalasef.

Hosting Önerim:

Tek bir hosta hiç bir zaman bağlı kalmayın. Satın alımdan önce mutlaka test VDS i isteyip en az 4-5 adet hostingden fiyat alın size hangisi daha cazip geliyorsa onu tercih edin. Fakat fiyat ucuz olacak derken kaliteden de ödün vermeyin.

Kullanılmaması gereken hostingler cümlesin yorumum:

Merhabalar, bu şekilde asılsız iftiralar ile sadece burada hosting firma önerisi almak isteyen kullanıcıları yanlış yöneltirsiniz. Ben eminim ki "Kullanmamanız Gereken Hostingler: *, hostifox, *" bu cümlenizdeki çoğu hostingi deneyimlemediniz, buna hostifox dahil. Piyasa da işini iyi yapmayan hostingler mevcut fakat deneyimlemeden konuşmanız aşırı saçma. Büyük ihtimal farklı bir firmanın ya yetkilisi, ya sahibi, yada fanboyusunuz. Forum üzerinde yan hesaplarla dolaşıyorsunuz paylaşılan adreslere baktığımız zaman diğer hesabınızda yasaklanmış. Bu yoruma yine hangi hesabınızdan cevap vereceğinizi çok merak ediyorum iyi baltalamalar diliyorum :)
Kendi hesabımdan yanıt vereceğim.
1659810514944.png

İsmini vermek istemediğim bir forumda ilk Minecraft reklam konularımdan birini görüyorsunuz. Sunucu yazılımlarıyla ve sunucu işleriyle 2008 yılında beri uğraşıyorum. Bu yalnızca Minecraft konusu. Türkiye'den aldığım sunucular genellikle anlaşma yoksa VDS oluyor ve test sunucularım için alıyorum. Yani yazdıklarımın hepsini denedim emin olabilirsiniz :) Aktif oyuncu bulunmadan bile sürekli Network kesintileri, Oversell rezaletleri vb. saymakla bitmez. Tabii bu sözüm kurumsal olmayan firmalar için geçerli.

Önem Bilişimi öneririm. Sunucum için 2-3 aydır aktif olarak kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Ücretsiz webscript gibi hediyeleri mevcut ben de kullanıyorum. Artı olarak ryzen vdsleri uygun. Gece gündüz demeden yöneticilerine özelden ulaşabiliyorsun ve yardımcı oluyorlar her konuda.

Bir skyblock sunucusu açmak istiyorum. Orta seviyeli olucak. Sizce hangi hosting firması parasına göre en iyidir. Fiyat performans hosting önerir misiniz?
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
olarak sizleri aramızda görmek isteriz :)

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Minecraft fiyatlandırmalarımız

Saldırı koruması olarak özel firewall kuralları ve özel mikrotik kurallarımız ile birlikte sizlere %99 oranında Minecraft konusunda koruma sağlamaktayız. Gönül rahatlığı ile Hostifox'u kullanabilirsiniz. 7/24 saat farketmeksizin size en hızlı desteği sağlamaya çalışıyoruz, işte birkaç müşteri yorumumuz;

1659813415826.png

1659813426316.png

1659813435771.png

Bir çok başarılı sunucu bizimle çalışmakta örnek olarak;

1659813464912.png

Eğer aklınızda bir soru kalırsa discord üzerinden, canlı destek üzerinden veya web destek üzerinden saat farketmeksizin destek alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 1659813470614.png
    1659813470614.png
    473,4 KB · Görüntüleme: 353
Son düzenleme:

Saldırı koruması olarak özel firewall kuralları ve özel mikrotik kurallarımız ile birlikte sizlere %99 oranında Minecraft konusunda koruma sağlamaktayız. Gönül rahatlığı ile Hostifox'u kullanabilirsiniz. 7/24 saat farketmeksizin size en hızlı desteği sağlamaya çalışıyoruz, işte birkaç müşteri yorumumuz;

Ekli dosyayı görüntüle 207599
Ekli dosyayı görüntüle 207601
Ekli dosyayı görüntüle 207602

Ekli dosyayı görüntüle 207604Ekli dosyayı görüntüle 207605

Ekli dosyayı görüntüle 207606

Eğer aklınızda bir soru kalırsa discord üzerinden, canlı destek üzerinden veya web destek üzerinden saat farketmeksizin destek alabilirsiniz.
Targon Network mü başarılı? Güldürmeyin beni hocam hosting olarak başarılısınız ama emek hırsızlığı yapmış bir sunucuyu bu listeye eklemeniz beni güldürdü

Targon Network mü başarılı? Güldürmeyin beni hocam hosting olarak başarılısınız ama emek hırsızlığı yapmış bir sunucuyu bu listeye eklemeniz beni güldürdü
Örnek olarak yüksek online bir kaç görsel iletmiş onun dışında herhangi bir sunucuya yorum yapma gibi bir amacımız yoktu.

Dediğimiz gibi herhangi bir yorum yapma gibi amacımız yok.

Türk firmaları önermiyorum. İşlemlerinizi Yabancı Firmalar İle Yapabilirsiniz. (Şahsi önerimdir, herhangi bir firmaya yönelik bir şey değildir.)

Tavsiyelerimden ziyade tavsiye etmediklerimi söyleyeyim. Bunlar öyle boş tavsiye etmemeler de değil bu arada deneyip karar kıldığım görüşlerim. Kullanmamanız gereken hostingler: Keyubu, Batıhost, Hostifox, Nacss Host, Sunucu Durağı ve Crenw. Benim şu anda aklıma gelenler bunlar. Bunların aralarında sebebini merak ettiğiniz varsa zaten seve seve açıklarım. Bence Türk bir hostingden Almanya lokasyonlu VDS alabilirsiniz. Türk şirketler genellikle böyle durumlarda Hetzner vb. gibi firmalardan Dedicated kiralayıp sanallaştırıyor ve sizlere öyle sunuyor. Aracı oldukları için de kalitesiz olmuyorlar. Minecraft sunucusu için Hostlab adlı şirketi tercih edebilirsiniz. 2 aylık kullanım boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadım. 60 gün boyunca makinem tek bir saniye bile kesintiye uğramamıştı.
hostlabda intarnet hızları nedir 1GBbit yazmış ama kaç aldın

Ekli dosyayı görüntüle 207599
Ekli dosyayı görüntüle 207601
Ekli dosyayı görüntüle 207602

Ekli dosyayı görüntüle 207605

Merhaba Adacım :) diğer firmalardan farklı olarak ne sunuyorsunuz?

Eğer minecraft kodlarından anlıyorsanız kesinlikli ana satış odağı minecraft vds olan satış yerlerini tercih etmeyin. Neredeyse bütün minecraft vds adı altında satış yapan firmaya kapasitesi 10 kişilik makinaya 30 kişi dolduruyorlar ben size odeaweb i tavsiye ederim pişman olmazsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl