- Elmaslar
- 19
Discord:
imdarks_
- Minecraft Sürümleri
- 1.21+
Merhabalar,
Uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığım, sunucu içi ekonomi dengesini kökten değiştirmeyi hedefleyen yeni borsa eklentimi sizlerle paylaşmak ve geliştirme sürecinde fikirlerinizi almak istiyorum.
Çoğu sunucu yöneticisinin ve oyuncunun karşılaştığı ortak bir sorun var: Oyuncular belirli bir zenginlik seviyesine ulaştıktan sonra harcayacak alan bulamıyor, sunucu hiperenflasyona giriyor ve geç aşamada (end-game) rekabet bittiği için oyuncu kaybı yaşanıyor. Bu problemi çözmek ve yeni başlayanlar ile zengin oyuncuları dinamik bir ekosistemde buluşturmak amacıyla bu projeyi geliştirdim.
Klasik, 2014 yılından kalma sandık tabanlı standart sandık/menü arayüzlerinin dışına çıkarak, tamamen özel tasarlanmış modern bir arayüz (Custom UI) entegre ettim. Oyuncular tek bir panel üzerinden tüm piyasa hareketlerini izleyip işlem yapabiliyorlar.
Öne Çıkan Sistem Dinamikleri:
Sizlerin Fikirleri Benim İçin Değerli:
Uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığım, sunucu içi ekonomi dengesini kökten değiştirmeyi hedefleyen yeni borsa eklentimi sizlerle paylaşmak ve geliştirme sürecinde fikirlerinizi almak istiyorum.
Çoğu sunucu yöneticisinin ve oyuncunun karşılaştığı ortak bir sorun var: Oyuncular belirli bir zenginlik seviyesine ulaştıktan sonra harcayacak alan bulamıyor, sunucu hiperenflasyona giriyor ve geç aşamada (end-game) rekabet bittiği için oyuncu kaybı yaşanıyor. Bu problemi çözmek ve yeni başlayanlar ile zengin oyuncuları dinamik bir ekosistemde buluşturmak amacıyla bu projeyi geliştirdim.
Klasik, 2014 yılından kalma sandık tabanlı standart sandık/menü arayüzlerinin dışına çıkarak, tamamen özel tasarlanmış modern bir arayüz (Custom UI) entegre ettim. Oyuncular tek bir panel üzerinden tüm piyasa hareketlerini izleyip işlem yapabiliyorlar.
Öne Çıkan Sistem Dinamikleri:
- Canlı Fiyat Grafiği (Candlestick / Mum Grafikleri): Oyuncular veya şirketler tarafından ihraç edilen hisselerin anlık fiyat hareketleri, oyun içi ekranda gerçek zamanlı mum grafikleriyle görselleştirilir. Oyuncular teknik analiz yaparak yükseliş ve düşüş öngörülerine göre alım-satım kararı verebilir.
- Arz-Talep ve AMM Tabanlı Fiyatlandırma: Hisselerin değeri sabit admin fiyatlarına göre değil, gerçek piyasa hacmine göre şekillenir. Bir hisseye talep arttıkça fiyatı yükselir, satış baskısı geldikçe değer kaybeder.
- Temettü (Kâr Payı) Mekanizması: Hisselerini elinde tutan (HODL) yatırımcılar, şirket sahibinin oyun içi kazançlarından belirlediği oran üzerinden düzenli temettü geliri elde eder. Şirket sahibi aktifliğini kaybederse veya gelir üretemezse, yatırımcılar hisselerini elden çıkararak şirket değerini düşürebilir.
- Akıllı Fiyat Alarmı Sistemi: Oyuncuların 7/24 piyasa ekranını takip etmesi gerekmez. Belirlenen hedef alış/satış seviyelerine ulaşıldığında sistem oyuncuya otomatik bildirim göndererek hızlı aksiyon almasını sağlar.
Sizlerin Fikirleri Benim İçin Değerli:
- Sizce bir sunucu ekonomisinde böyle bir finansal modelin dengede kalması için başka hangi para yakma (money sink) mekanizmaları eklenmeli?
- Görmek istediğiniz ek analiz araçları veya özellikler nelerdir?