Forum Nereye Gidiyor? MC-TR Üzerine Birkaç Soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir çok insan burada fikrini yazmaya çekinecek büyük bir ihtimalle ama değinmek istiyorum;

“Ben çıkarım için buradayım yoksa 5 dakikamı bile ayırmam, enayimyim bedavaya kölelik yapayım” diyen , GPT sayesinde destek sunan, tanıdığı insanlara ayrı tanımadıklarına ayrı muamele gösteren, eşcinsel olmadığını tweet atan insanlar idari/yetkili kadrolarda bulunduğu sürece eşit/adil bir ortam yaratılacağına inanmıyorum, beklemiyorum.

Ürün satışı konusuna gelecek olursak: Üst yetkili birimlerin “Onaylı Satıcı/Onaylı Takım” taglarına sahip olup ürün satması etik bir olay değil. Neden: Sınırsız öne çıkarma, cebinden 5 kuruş çıkmadan reklam basma kendi konusunu kötüleyen yorumları kaldırma gibi avantajları var. Yapar yada yapmaz bilemem, ama bunu yapabilme potansiyeline sahip yetkililerin satıcı rolü alması adil değil.

Bazı üyeler diğer üyelerden üst seviyede tutuluyor, isim vermicem zaten görmüşsünüzdür. Adam tweet atıyor hakarette tehditte bulunuyor ama sadece içerikler kaldırılıyor. Bir işlem uygulanması gerekmez mi?

Aynı konuyu 2 kere raporluyorum ve birinde red diyen konu ikincide onaylanıyor. Kurallar sabit ve herkes için geçerli öyle değil mi? A yetkilisi haklı bulup B yetkilisi haksız buluyor ama ihlal “Kurallar” bölümde açıkça yazıyor.

Mesaj kasmak için yorum atanları ve bunun önüne geçilememesini anlatmayacağım.

Bazı arkadaşlarımız burayı bırakıp BBB gibi sitelerde ürün satmaya devam ediyorlar, açıkça ürünleri baltalanıyor ama bir işlem uygulanmıyor. Bunu engellemek için bir çalışma yapılmadı yada yapıldıysada işe yaramadı.

Evet karaliste konusu bencede mantıklı ama geliştirilmesi ve iyileştirilmesi gerekli, en azından dolandırıcıların ifşalanmasında işe yarıyor.

Eskiden daha adil ve çizgisinden ödün vermeyen bir platform iken bu duruma gelmesi üzücü, işin kötüsü hatalarını ve yanlışlarını söyleyincede eleştiriliyor olmamız tuhaf.

Ha değinmek istiyorum… Bazı arkadaşlarımız yetkili iken görevlerinden men ddildi, 3 uyarı sonrası görevinden alınması gerekirken uyarı vermeden men etmek, kendi kuralını çiğnemek değil mi? E sen kurallara uymazsan üyeler neden kurallara uysun? Örnek davranışlar sergilenmesi gerekmez mi sizcede? Ve aynısı benimde başıma geldi, hafatada 3/4k moderatör işlemi uyguluyordum, bu göreve 3 ay devam ettim, aynı görevi yaptığımız başka bir arkadaşımız 3 ayda 4k işlem yapamıyordu ama işini önemsemeyen terfi alıyordu.

Platformda bulunan 3 hatayı dile getirdim lakin sadece 1 hata çözülebildi, yaklaşık 1 sene olacak ve hatalar devam etmekte, platform üzerine çalışan ayrı bir ekip kurulmalı diye düşünüyorum, yada en azından biri ilgilenmeli.

Alt alta daha sıralarım ama nede olsa gidişatın değişeceğini düşünmediğim için burada bırakıyorum.
BBB konusunda haklısın, şu an belki çözülüyordur ama eskiden cazcez adlı yetkili hiçbir işlem uygulamıyordu ve millet istediği gibi başkalarının ürünlerini kopyalayıp a'yı b yapıp satıyordu.

MC-TR Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Uzun süredir forumdayım, hep aktif olmasam da sürekli takip ediyorum. Son zamanlarda bazı şeyler dikkatimi çekiyor, sizlerle de paylaşmak istedim. Belki ben yanlış düşünüyorumdur ama gerçekten merak ediyorum.
  • Forum eskisi gibi aktif mi sizce?
  • Üye sayısı artıyor ama aktiflik aynı mı kaldı?
  • Takım sahibi olanların, geliştiricilerin müşteri sayısı artıyor mu, işler nasıl?
  • Kara liste konularında adaletli ve tarafsız davranılıyor mu sizce?
  • Bazı konular sanki çok kolay kapatılıyor gibi, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • "Yöneticiye yakın olan kazanır" algısı sizce de oluşmaya başladı mı, yoksa ben mi fazla düşünüyorum?
Açıkçası ben forumun gelişmesini çok istiyorum çünkü şu an MC-TR dışında ayakta kalan başka bir Minecraft Türk forumu neredeyse yok. Bu platformun yaşaması, gelişmesi hepimizin işine yarar.
Yöneticilerin de eleştiriye açık olduklarını ve burada yazılanları dikkate alacaklarını düşünüyorum.

Eğer herkes artı-eksi yönleriyle kendi fikrini paylaşıp "şu şöyle olsa daha iyi olur" dese, bence forum adına güzel bir katkı sağlamış oluruz. Biz sonuçta üyeyiz ama bir şeylerin düzelmesini istiyorsak sessiz kalmamalıyız bence.

Yorumlarınızı bekliyorum.
Kısacası kötüye gidiyor. Şuan bile bu konu yüzünden burası kaosa dönmüş durumda.

Forumun gelişmesi için en başında yetkililerin klasik, bilgisiz ve kapalı fikirli insanlardan oluşmaması gerekiyor. Forumda düzgün bir yetkili görmedim hepsi çocuk yaşlı ve 17-18 yaşları aralığındalar. Eski aktif forum üyeleri kendini geliştirmiş ve bir yerlerde çok iyi paralar kazanan kişiler fakat ben dahil artık bu forumu kullanmak istemiyoruz çünkü saçma sapan bir kitleye sahip. Şu anda forumu kullananlar dahi ödediği paranın karşılığını almıyor ve kullanan kişiler de eskiden iyiyken hala iyi olduğunu sanıp kullanan kişiler. Bahsettiğim kişilerden örnek verecek olursam: Cremranyec, BurakBEY, portlek, ayberkcakr, kingof0, Anathory, Melowdy gibi aklıma gelmeyen 10'larca üye. Şu an hiçbiri aklı varsa gelip de burada aktif olmaz bile çünkü forumun kalitesi eskisi gibi değil, o kaliteyi yaratan da bu tür insanlar.
Bizi unuttun :[

Bir eski üye olarak

"Zamanında MC TR forumunda aktif bir üyeydim. Tartışmalara katılır, içerikler üretir, elimden geldiğince bir şeyler katmaya çalışırdım. O dönem gerçekten forumun bir ruhu vardı. Herkesin bir amacı, bir heyecanı vardı. Kimisi plugin tanıtırdı, kimisi sunucusunu geliştirirdi, kimisi sadece yardım ederdi — ama herkes oradaydı, birlikteydi. Bugün geldiğimiz noktada ise maalesef aynı duyguları hissetmek zor.

Forum şu anda hâlâ ayakta, ama içi dolu mu? Bence hayır. İçerikler artık eskisi kadar özenli değil, yeni açılan konuların çoğu ya özensizce hazırlanıyor ya da sadece bir reklam aracı gibi kullanılıyor. Yardım konularında doğru düzgün geri dönüş bile olmuyor çoğu zaman. Moderasyon desen, bazı yerlerde hâlâ iyi niyetli çabalar var ama artık sistemin tamamı yorgun ve ilgisiz görünüyor.

En üzücüsü de şu: Emek veren, bilgili insanlar ya forumdan tamamen ayrıldı ya da arka planda sessizce izliyor. Çünkü değer görmemek, ciddiye alınmamak ve emeğin hiçe sayılması insanı yavaş yavaş uzaklaştırıyor. Eskiden forumda bulunmak bir ayrıcalıktı; şimdi ise çoğu kişi 'bir şeyler paylaşsam bile kimse okumaz' diyerek vazgeçiyor. Topluluk ruhu dediğimiz şey maalesef kaybolmuş durumda.

Ama hâlâ içimde küçük bir umut var. Doğru adımlar atılırsa, forum toparlanabilir. Samimiyete, bilgiye ve emeğe tekrar değer verilirse bu platform yeniden bir merkez haline gelebilir. MC TR bir zamanlar birçok insan için okuldu, ilham kaynağıydı. Umarım tekrar o günleri görebiliriz. Ama şimdilik, izlemekle yetiniyorum."

Bir eski üye olarak

"Zamanında MC TR forumunda aktif bir üyeydim. Tartışmalara katılır, içerikler üretir, elimden geldiğince bir şeyler katmaya çalışırdım. O dönem gerçekten forumun bir ruhu vardı. Herkesin bir amacı, bir heyecanı vardı. Kimisi plugin tanıtırdı, kimisi sunucusunu geliştirirdi, kimisi sadece yardım ederdi — ama herkes oradaydı, birlikteydi. Bugün geldiğimiz noktada ise maalesef aynı duyguları hissetmek zor.

Forum şu anda hâlâ ayakta, ama içi dolu mu? Bence hayır. İçerikler artık eskisi kadar özenli değil, yeni açılan konuların çoğu ya özensizce hazırlanıyor ya da sadece bir reklam aracı gibi kullanılıyor. Yardım konularında doğru düzgün geri dönüş bile olmuyor çoğu zaman. Moderasyon desen, bazı yerlerde hâlâ iyi niyetli çabalar var ama artık sistemin tamamı yorgun ve ilgisiz görünüyor.

En üzücüsü de şu: Emek veren, bilgili insanlar ya forumdan tamamen ayrıldı ya da arka planda sessizce izliyor. Çünkü değer görmemek, ciddiye alınmamak ve emeğin hiçe sayılması insanı yavaş yavaş uzaklaştırıyor. Eskiden forumda bulunmak bir ayrıcalıktı; şimdi ise çoğu kişi 'bir şeyler paylaşsam bile kimse okumaz' diyerek vazgeçiyor. Topluluk ruhu dediğimiz şey maalesef kaybolmuş durumda.

Ama hâlâ içimde küçük bir umut var. Doğru adımlar atılırsa, forum toparlanabilir. Samimiyete, bilgiye ve emeğe tekrar değer verilirse bu platform yeniden bir merkez haline gelebilir. MC TR bir zamanlar birçok insan için okuldu, ilham kaynağıydı. Umarım tekrar o günleri görebiliriz. Ama şimdilik, izlemekle yetiniyorum."
Bizle mi alakalı bilmiyorum ama daha 20leri bitirmeden ne varsa eskilerde var moduna girdik. Eskiden sadece hep beraber eğleniyorduk, eğlenmek için yaşıyorduk. Günümüzde ise blok oyunundan para kazanmaya çalışan insanlar var sadece. O zamanlardaki eğlencemizi parayla almak mümkün değil, biraz da zamanın ruhuyla alakalı sanırım skypeta 13 saat aralıksız güldüğümü bilirim o yıllarda, günümüzde böyle bir şey imkansız tabi

öldürdüler kardeşim herkesi öldürdüler.

Siteye reklam engelleyici olmadan girilmiyor bile :D

Screenshot_2.webp

Bir eski üye olarak

ondan dolayı rakip forum açtın, senin düşüncen yönetimin bir gün yanlışlıkla sizin elinize geçmesi ve ilgilendiğiniz projelerin devamlılıgını forum aracılıgı ile surdurmek geçmişten bu döneme çok boş insan vardı boyle :money:

Burası forum sitesi reklam sitesi değil anlayabiliyor musun?
Forumda insanların sunucularını tanıtma sebebi, üye çekmek belirli bir kitleye hitap etme amacından oluşur bunu desteklemek için insanlar ücret öder ve reklam satın alır daha fazla kitleye ulaşma hedefi ile :)

Forumda insanların sunucularını tanıtma sebebi, üye çekmek belirli bir kitleye hitap etme amacından oluşur bunu desteklemek için insanlar ücret öder ve reklam satın alır daha fazla kitleye ulaşma hedefi ile :)
Reklam yapmanın tek yolunun siteye kocaman gifler koymak olduğunu düşünmüyorum

Reklam yapmanın tek yolunun siteye kocaman gifler koymak olduğunu düşünmüyorum
Evet bunun çeşitli yolları var kategoride konu sabitleme/forum bildirimi/mesaj içi banner bu çeşitlendirilebilir ancak bir tek reklam koyan forum burasıymış gibi bir forum şeklinde yorumlamışsınız

Evet bunun çeşitli yolları var kategoride konu sabitleme/forum bildirimi/mesaj içi banner bu çeşitlendirilebilir ancak bir tek reklam koyan forum burasıymış gibi bir forum şeklinde yorumlamışsınız
Tabi her forum reklam koyabilir fakat buradaki reklamlar siteyi reklam engelleyici olmadan kullanılmayacak hala getiriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl