D
Deleted Users 165911
Ziyaretçi
BBB konusunda haklısın, şu an belki çözülüyordur ama eskiden cazcez adlı yetkili hiçbir işlem uygulamıyordu ve millet istediği gibi başkalarının ürünlerini kopyalayıp a'yı b yapıp satıyordu.Bir çok insan burada fikrini yazmaya çekinecek büyük bir ihtimalle ama değinmek istiyorum;
“Ben çıkarım için buradayım yoksa 5 dakikamı bile ayırmam, enayimyim bedavaya kölelik yapayım” diyen , GPT sayesinde destek sunan, tanıdığı insanlara ayrı tanımadıklarına ayrı muamele gösteren, eşcinsel olmadığını tweet atan insanlar idari/yetkili kadrolarda bulunduğu sürece eşit/adil bir ortam yaratılacağına inanmıyorum, beklemiyorum.
Ürün satışı konusuna gelecek olursak: Üst yetkili birimlerin “Onaylı Satıcı/Onaylı Takım” taglarına sahip olup ürün satması etik bir olay değil. Neden: Sınırsız öne çıkarma, cebinden 5 kuruş çıkmadan reklam basma kendi konusunu kötüleyen yorumları kaldırma gibi avantajları var. Yapar yada yapmaz bilemem, ama bunu yapabilme potansiyeline sahip yetkililerin satıcı rolü alması adil değil.
Bazı üyeler diğer üyelerden üst seviyede tutuluyor, isim vermicem zaten görmüşsünüzdür. Adam tweet atıyor hakarette tehditte bulunuyor ama sadece içerikler kaldırılıyor. Bir işlem uygulanması gerekmez mi?
Aynı konuyu 2 kere raporluyorum ve birinde red diyen konu ikincide onaylanıyor. Kurallar sabit ve herkes için geçerli öyle değil mi? A yetkilisi haklı bulup B yetkilisi haksız buluyor ama ihlal “Kurallar” bölümde açıkça yazıyor.
Mesaj kasmak için yorum atanları ve bunun önüne geçilememesini anlatmayacağım.
Bazı arkadaşlarımız burayı bırakıp BBB gibi sitelerde ürün satmaya devam ediyorlar, açıkça ürünleri baltalanıyor ama bir işlem uygulanmıyor. Bunu engellemek için bir çalışma yapılmadı yada yapıldıysada işe yaramadı.
Evet karaliste konusu bencede mantıklı ama geliştirilmesi ve iyileştirilmesi gerekli, en azından dolandırıcıların ifşalanmasında işe yarıyor.
Eskiden daha adil ve çizgisinden ödün vermeyen bir platform iken bu duruma gelmesi üzücü, işin kötüsü hatalarını ve yanlışlarını söyleyincede eleştiriliyor olmamız tuhaf.
Ha değinmek istiyorum… Bazı arkadaşlarımız yetkili iken görevlerinden men ddildi, 3 uyarı sonrası görevinden alınması gerekirken uyarı vermeden men etmek, kendi kuralını çiğnemek değil mi? E sen kurallara uymazsan üyeler neden kurallara uysun? Örnek davranışlar sergilenmesi gerekmez mi sizcede? Ve aynısı benimde başıma geldi, hafatada 3/4k moderatör işlemi uyguluyordum, bu göreve 3 ay devam ettim, aynı görevi yaptığımız başka bir arkadaşımız 3 ayda 4k işlem yapamıyordu ama işini önemsemeyen terfi alıyordu.
Platformda bulunan 3 hatayı dile getirdim lakin sadece 1 hata çözülebildi, yaklaşık 1 sene olacak ve hatalar devam etmekte, platform üzerine çalışan ayrı bir ekip kurulmalı diye düşünüyorum, yada en azından biri ilgilenmeli.
Alt alta daha sıralarım ama nede olsa gidişatın değişeceğini düşünmediğim için burada bırakıyorum.