MC-TR gerçekten de Türkiyedeki en iyi Minecraft forumu, ama hiçbir zaman eskisi gibi olamayacak. Çok fazla yetkili değişimi yapıldı, gereksiz kurallar getirildi. Buradaki kullanıcılar kendi düşüncelerini özgürce paylaşamayacaksa burada olmamızın ne anlamı var? Foruma girdiğinizde gördüğünüz tek şey bilmem kaç liraya satın alınmış sunucu reklamları, benim fikrimce para verenin değil gerçekten güzel iş yapanın öne çıkarılması gerekiyor. Satılan içeriklerden alınan ücretler ekibe dağıtılsa çok güzel olurdu, herkes emek verirdi. Ama bu ücretler şu an forumun sahibi kimse onun cebine iniyor maalesef.
Benim dönemimde burada bir sürü kullanıcı vardı, herkes düşüncelerini özgürce paylaşabiliyor ve birbiriyle yardımlaşabiliyordu. Destek ekibiyle oturup saatlerce konuşup proje fikirleri üretir, forumu nasıl daha ileriye taşıyabiliriz diye düşünürdük. Ama maalesef artık böyle değil, burası artık yeni sunucu açan kişilerin para verdikleri ve ürünlerini tanıttıkları bir vitrine dönüşmüş durumda.
Böyle olmasını hiç istemedim, bir üye bir kuralı çiğnediğinde ekip bunu o üyeye bildirmek ve onu haberdar etmek zorundadır. Canınız sıkıldığında eklediğiniz ve değiştirdiğiniz kuralları buradaki üyelerden kaçı oturup okudu sizce? Gün geçtikçe daha da batıyor burası, ayakta tutmak için elimden geleni yaptım zamanında, yazdığım Skript'leri üyelerle paylaştım sunucularında eğlenebilsinler güzel vakit geçirebilsinler diye. Ama bence burada para ödemeyene saygısızlıktan başka bir şey yapılmıyor.
Bu durumun düzeltilmesi lazım, buranın başında kim varsa oturup bu yazdıklarımı biraz düşünmeli, yoldan geçen rastgele biri değilim. Bu yazdıklarımı lütfen hakaret veya dalga konusu olarak algılamayın, bazı şeyleri düzeltin ki eskisi gibi kalabalıklaşsın burası, çok değerli bir yapıtaşı bu forum. Lütfen elinizden kayıp düşmesine izin vermeyin, saygılar ve sevgiler.