Emek Skyblock sunucum için Ram önerisi.

Anladım. Birde optimizasyon sorunu var mı diye timings istemiştiniz onunda linki burada, sanırım dünyalarla ilgili dediğiniz gibi yorduğu bir sorun var.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
sizde bakarsanız yorumlarsanız sevinirim.

Ve hocam, fazla zamanınızı almaz ise. Velocity nedir ve nasıl kullanılır kısa bir özet ile anlatabilir misin? Hiç olmaz ise anlatımı olan bir konu linki de iyi olabilir.

Anladım. Birde optimizasyon sorunu var mı diye timings istemiştiniz onunda linki burada, sanırım dünyalarla ilgili dediğiniz gibi yorduğu bir sorun var.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
sizde bakarsanız yorumlarsanız sevinirim.
Tavsiyem, tüm dünyaları eğer bir yapı varsa yedekleyip silmeniz eğer yoksa direkt silmeniz yönündedir -2700 ticki ilk defa gördüm- ondan sonra size velocityi anlatayım öncelikel velocityi anlamak için bungeecordu anlamak gerekir

Bungeecord; BungeeCord, md_5 ve SpigotMC ekibi tarafından yazılan ve sunucu sahiplerinin Minecraft sunucularını birbirine bağlamasına olanak tanıyan bir sunucu proxy yazılımıdır, böylece oyuncular bağlantıyı kesmek ve yeniden bağlanmak zorunda kalmadan sunucular arasında geçiş yapabilir. BungeeCord genellikle birçok oyun modu sunan sunucu ağları tarafından kullanılır.

Velocity ise Bungeecorddan daha iyi bir proxy yazılımıdır işlevleri yani yaptığı şeyler aynıdır ufak farklılıkları vardır, Velocity size sunucunuza karşı saldırılara karşı koruma anlamında daha büyük şeyler kazandırabilir daha fazla ayrıntı vermek isterdim ama çok uzun süreceği için kendi resmi sitesi ve bir kaç kurulum videosunu aşağıya bırakıyorum.
(Ayrıca belirteyim Velocity, Paper yazılımını yapanlar tarafından geliştirilmektedir yani en iyi Paper yazılımı ile çalışır)

|
|

Tavsiyem, tüm dünyaları eğer bir yapı varsa yedekleyip silmeniz eğer yoksa direkt silmeniz yönündedir -2700 ticki ilk defa gördüm- ondan sonra size velocityi anlatayım öncelikel velocityi anlamak için bungeecordu anlamak gerekir

Bungeecord; BungeeCord, md_5 ve SpigotMC ekibi tarafından yazılan ve sunucu sahiplerinin Minecraft sunucularını birbirine bağlamasına olanak tanıyan bir sunucu proxy yazılımıdır, böylece oyuncular bağlantıyı kesmek ve yeniden bağlanmak zorunda kalmadan sunucular arasında geçiş yapabilir. BungeeCord genellikle birçok oyun modu sunan sunucu ağları tarafından kullanılır.

Velocity ise Bungeecorddan daha iyi bir proxy yazılımıdır işlevleri yani yaptığı şeyler aynıdır ufak farklılıkları vardır, Velocity size sunucunuza karşı saldırılara karşı koruma anlamında daha büyük şeyler kazandırabilir daha fazla ayrıntı vermek isterdim ama çok uzun süreceği için kendi resmi sitesi ve bir kaç kurulum videosunu aşağıya bırakıyorum.
(Ayrıca belirteyim Velocity, Paper yazılımını yapanlar tarafından geliştirilmektedir yani en iyi Paper yazılımı ile çalışır)

|
|
Anladım. Sunucuda bulunan bütün haritalar deneme amaçlı kurulmuştu zaten. Ve Velocity'i bende anladım ve kurdum sunucuma. Kendi görüşlerim ile senin görüşlerinle birlikte 12 gb ram'in yeteceğini umut ediyorum. 1gb velocity, 1 gb lobi, 1gb kayıt. 9 gb ise skyblock'a gidecektir. Teşekkür ederim, papermc ve velocity kullandım. PlayerForwarding de yaptım, sadece birkaç eklenti düzenlemesi kaldı. Ve bir sorum daha var, örneğin 1gb 1gb vereceğim olan, kayıt ve lobi sunucularına yeter mi? Yetmez ise hangisine ne kadar vermeliyim?

Veee, sunucumda nether dünyasının komple oluşturulmasını kapattım. Fakat end dünyasını otomatik olarak oluşturuyor. Bunu nasıl kapatabilirim? Sadece, kayıt dünyası olması gerek. Bu geçerlilik lobi sunucusu içinde geçerli. Nasıl yapabilirim?

Hocam eğer 1.13 üstü bir sunucu ise ryzen işlemci ve 8-12gb ram işinizi görür,1.8x ise xeon bir işlemci yeterli olur.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl