Bulundu Eklenti fikirleriniz & önerileriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Senpai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 723
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Senpai

Züm... Zümrü... Zümrüt...
Yasaklandı
Elmaslar
341
Minecraft
NaN2
Kendi yaptığım projeye biraz ara verdim, Spigot için 2 ay içerisinde en az 3-4 eklenti yayınlamayı düşünüyorum. Ücretli eklentiler olacak. Eğer aklınızda güvendiğiniz bir fikriniz varsa bittiği zaman fikir sahibine ücretsiz olarak lisans vereceğim.

sunucu yönetim eklentisi (araçlar), essentials ve cmi tarzı bir eklenti yapabilirsin. yani şuanda herkes kolaylık peşinde, insanları yormayacak menüler, yapılandırmalar, diğer eklentilerle çakışmayacak ve bir çok şey sağlayacak bir eklenti olabilir xd

veya şöyle bi' şey:
- skyblock sunucusunda ki çoğu özelliği tek bir yerde toplama
- towny sunucusunda ki çoğu özelliği tek bir yerde toplama
....

yani bakıyorum da çoğu sunucu aşağı yukarı 70-100 eklenti arasında oynuyor. bunları yarıya indirecek ve birbirleri ile uyum içinde çalışacak tek bir eklenti ve addonları olabilir. çünkü yapılandırmaları kişiselleştirmek isteyenler 100lerce dosya açıp düzenleme yapıyor, yıllardır bu aynı ve bu hiç değişmiyor, buna birilerinin el atması lazım :D

mesela skript, tek başına veya addonlarıyla beraber her şeyi yapabiliyor ama doğru düzgün kullanan yok :'(

demek istediğim, sunucularda ki genel sistemleri bir bütün haline getirmek... piyasada bir kaç hub eklentisi mevcut. lobi sunucusuna koyuyorsun her şeyi hallediyor xd

sunucu yönetim eklentisi (araçlar), essentials ve cmi tarzı bir eklenti yapabilirsin. yani şuanda herkes kolaylık peşinde, insanları yormayacak menüler, yapılandırmalar, diğer eklentilerle çakışmayacak ve bir çok şey sağlayacak bir eklenti olabilir xd

veya şöyle bi' şey:
- skyblock sunucusunda ki çoğu özelliği tek bir yerde toplama
- towny sunucusunda ki çoğu özelliği tek bir yerde toplama
....

yani bakıyorum da çoğu sunucu aşağı yukarı 70-100 eklenti arasında oynuyor. bunları yarıya indirecek ve birbirleri ile uyum içinde çalışacak tek bir eklenti ve addonları olabilir. çünkü yapılandırmaları kişiselleştirmek isteyenler 100lerce dosya açıp düzenleme yapıyor, yıllardır bu aynı ve bu hiç değişmiyor, buna birilerinin el atması lazım :D

mesela skript, tek başına veya addonlarıyla beraber her şeyi yapabiliyor ama doğru düzgün kullanan yok :'(

demek istediğim, sunucularda ki genel sistemleri bir bütün haline getirmek... piyasada bir kaç hub eklentisi mevcut. lobi sunucusuna koyuyorsun her şeyi hallediyor xd
Aynen o tarz Tool / Utilization eklentileri yapmayı planlıyorum zaten. Piyasada çok olan ama gerçekten baştan aşağıya detaylandırılmamış essentials şeyleri yeniden yapıcam. Mesela Punishment eklentisi, 2012'den beri Punishment eklentileri yapılıyor bir tanesinde bile webserver, banwave gibi özellikler yok. https://www.mc-tr.com/konu/goliath-dunyanin-en-gelismis-punishment-sistemi.126880/ -> buna recode atacağım.

İkinci proje olarak EssentialsReimagined adında bir eklenti düşünüyorum, aynen dediğin gibi ekonomi ve diğer modülleri modern ve optimize halde tekrar yapacağım.

Aslında kendi projem için bunları aylar öncesinden yaptım ancak onları kütüphane ve API'lerden arındırmak muhtemelen sıfırdan bir proje yapmaktan daha zor o yüzden kendimi tamamen buna vericem. Satış hakkında pek tecrübem yok çoğunlukla sunuculara özel çalıştım, hayatımda bir kere bile Spigot'a resource eklemedim mesela. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim, nelere dikkat etmeliyim vesaire

Namaz kilma oruc tutma zekat verme hacca gitme eklentisi bekliyoruz

Saka bir yana onceden yapilmamis/olsa da kotu halleri olan niş eklentiler yapilabilir, Çalışan Topçu eklentisi tarz şeyler, ama bunlari kimsenin yapmak isteyecegini dusunmuyorum.

yani bakıyorum da çoğu sunucu aşağı yukarı 70-100 eklenti arasında oynuyor. bunları yarıya indirecek ve birbirleri ile uyum içinde çalışacak tek bir eklenti ve addonları olabilir.
CMI gibi all-in-one solution eklentilerindeki sıkıntı tüm sunucuyu tek bir eklentiye muhtaç bırakıyorsun, ve o eklentinin yaptigi modulleri sonradan daha iyisini yapan ayri eklentiler cikiyor, ornegin CMI'da Hologram sistemi var, ama sonra text display cikinca hologram gereksiz kaliyor, veya Bossbar ozelligi var ama kondisyon sistemi ile bossbar gostermek istiyorumdur mesela, şuan CMI kullansam özelliklerinin %80'ini kapatirim cunku bu ozellikler icin istediklerime uygun daha iyi implemente edilen ve daha fazla ayar sunan ayri pluginler var. CMI tam hazir plugin paketleri icin yapilmis bi eklenti gibi.

Mesela Punishment eklentisi, 2012'den beri Punishment eklentileri yapılıyor bir tanesinde bile webserver, banwave gibi özellikler yok.
Evet halihazirda olup da eksikleri olan eklentilere karsin redux hallerini yapmak baya iyi olur

Son düzenleme:
Namaz kilma oruc tutma zekat verme hacca gitme eklentisi bekliyoruz

Saka bir yana onceden yapilmamis/olsa da kotu halleri olan niş eklentiler yapilabilir, Çalışan Topçu eklentisi tarz şeyler, ama bunlari kimsenin yapmak isteyecegini dusunmuyorum.

CMI gibi all-in-one solution eklentilerindeki sıkıntı tüm sunucuyu tek bir eklentiye muhtaç bırakıyorsun, ve o eklentinin yaptigi modulleri sonradan daha iyisini yapan ayri eklentiler cikiyor, ornegin CMI'da Hologram sistemi var, ama sonra text display cikinca hologram gereksiz kaliyor, veya Bossbar ozelligi var ama kondisyon sistemi ile bossbar gostermek istiyorumdur mesela, şuan CMI kullansam özelliklerinin %80'ini kapatirim cunku bu ozellikler icin istediklerime uygun daha iyi implemente edilen ve daha fazla ayar sunan ayri pluginler var. CMI tam hazir plugin paketleri icin yapilmis bi eklenti gibi.
Daha böyle nokta atışı fikirler lazım. 2 gündür geziniyorum Spigot'ta. Aslıunda çoğu Premium eklenti özellik konusunda yetersiz veya baktığın zaman keşke şu olsa bu olsa diyebiliyorsun. Çok satın alınan ama inaktif olan eklentilerin suggestions kısmından fikir alıp aynı tarz bir eklenti yapıp üstüne insanların istediği şeyleri eklemeyi planlıyorum

Verdiginiz punishment ornegi guzel ornek, bende aradim aradim ama banwave gibi ozellikleri gec direkt dogru durust gui ozellestirme ayarlari yoktu, bu yuzden direkt deluxemenu ustunden kendim punishgui yaptim ve tum pgui eklentilerinden daha iyi oldu bile diyebilirim. Eksik pluginlerin daha ozellikli hallerini yapmak cok iyi olur

Verdiginiz punishment ornegi guzel ornek, bende aradim aradim ama banwave gibi ozellikleri gec direkt dogru durust gui ozellestirme ayarlari yoktu, bu yuzden direkt deluxemenu ustunden kendim punishgui yaptim ve tum pgui eklentilerinden daha iyi oldu bile diyebilirim. Eksik pluginlerin daha ozellikli hallerini yapmak cok iyi olur
Hızlıca baştan bir Punishment eklentisi yapıcam, kendi sunucuma yaptığım Goliath'tan web desteğini alıcam, punishment ID üzerinden appeal sistemi vesaire eklicem ve GUI, komutlar dahil tamamen konfigüre edilebilir yapıcam. Bakalım ilk eklenti beklentimi karşılayacak mı

Hızlıca baştan bir Punishment eklentisi yapıcam, kendi sunucuma yaptığım Goliath'tan web desteğini alıcam, punishment ID üzerinden appeal sistemi vesaire eklicem ve GUI, komutlar dahil tamamen konfigüre edilebilir yapıcam. Bakalım ilk eklenti beklentimi karşılayacak mı
Bana discord uzerinden istek atarsaniz pgui icin oneri ve lazim olursa test yapabilirim, deluxemenu uzerinden yaptigim pguide baya ozellikler var onlarida gostereyim eklentiye guzel ozellikler olabilir

Bana discord uzerinden istek atarsaniz pgui icin oneri ve lazim olursa test yapabilirim, deluxemenu uzerinden yaptigim pguide baya ozellikler var onlarida gostereyim eklentiye guzel ozellikler olabilir
Ekledim

bump, fikir lazım

bump, fikir lazım
Eklenti fikri değil de daha çok yapacağınız eklenti ile ilgili bir öneri vermek istiyorum. Konfigürasyon dosyalarını editlemek gerçekten zahmetli olabiliyor. Bazı yeni sunucu açmaya çalışan kişiler de yml dosyalarını düzenlerken hatalar yapabiliyor. Bunu engellemek için yapacağınız eklentinin ayarlarını Webden düzenleyebilmek için destek ekleyebilirsiniz. Örneğin /senpai editor komutu girilince kullanıcıya bir bağlantı verilir ve burdan eklentinin tüm ayarları yapılabilir. Bu sayede hem güzel bir arayüz olur hem de işler kolaylaşır.

Özet: config.yml yerine eklentinin ayarları webden yapılabilir.

Eklenti fikri değil de daha çok yapacağınız eklenti ile ilgili bir öneri vermek istiyorum. Konfigürasyon dosyalarını editlemek gerçekten zahmetli olabiliyor. Bazı yeni sunucu açmaya çalışan kişiler de yml dosyalarını düzenlerken hatalar yapabiliyor. Bunu engellemek için yapacağınız eklentinin ayarlarını Webden düzenleyebilmek için destek ekleyebilirsiniz. Örneğin /senpai editor komutu girilince kullanıcıya bir bağlantı verilir ve burdan eklentinin tüm ayarları yapılabilir. Bu sayede hem güzel bir arayüz olur hem de işler kolaylaşır.

Özet: config.yml yerine eklentinin ayarları webden yapılabilir.
Aklıma bir fikir geldi, en geç yarın prototipini buraya atarım

bump, fikir lazım

Benim aklıma sürekli fikirler geliyor ama hep unutuyorum aklımdakileri yazmayı unutuyorum bundan sonra not alayım sana yazayım.

İlk fikrim oyuncular xp puanı, skor, aktiflik yani oyuncuya ait şeyleri sadece amacı dışında değil de, çevirebileceği bir banka eklentisi, yani sadece para ve coinin dışına çıkıp, oyunun kendisinde olan şeyleri çevirerek kendine ait şeyler arasından, en ihtiyacı olana ulaşmak için döndürmek.

İkinci fikrim bir duyuru eklentisi, istersen best pluginlere softdepend olarak onların ihale duyurusu, market duyurusu yap istersen oyuncuların chatte artık bir şeyi spamlayarak yazmak yerine belirli aralık ve kriterlerle oyuncunun kendi markasını(!) tanıtabilmesi için alternatif gerekli, hangi sunucuya girsem oyuncu bağıra bağıra spam yapıyor.

Üçüncü fikrim ise yıl olmuş 2025 ama hala oyuncular factionda olduğu gibi survivalde claimini satamıyor, skyblockta adasını satamıyor ve türevi şeylerde sahiplik (liderlik) hep onda kalıyor ekonomi ve ticarette bunlara yer yok ama olsa güzel olmaz mıydı? Factionda nasıl arsa yapıyorsun ve satıyorsun onun gibi. Ama tek sorun artık faction'un kalmaması.

Dördüncü fikrim ise neden oyuncular gece bilgisayarlarını açık bırakıp elektirik faturalarını kabartmak zorundalar? Bunun yerine beslenen ve ödenen minyonlar sayesinde "AFK MİNYON" yapılabilir böylece minyonlar afk kalarak farmları, spawnerleri toplar ya da satar demiyorum bak, afk kalır ve aktif bırakır yani afk zone sistemini mcden kaldır 10 yıldır aynı muhabbet.

Beşinci fikrim ise eğlenceli olacağını düşündüğüm minecraftta flamalar çok yaygın ama oyuncu skinine takılanlardan. Örneğin oyuncu fenerliyse sarı lacivert flama, galatasaraylıysa sarı kırmızı eğer bu mümkün değilse her sunucunun kendine ait bir flaması olur ve bunu diğer sunuculardan ayıran özellik olur, yani temsili bir flama olur. Eğer istersen flamaya kişisel ve spesifik özellikler ekleyebilirsin, bunu da sunucuların tercihine göre açıp kapayabileceği ve sunucuların diğer sunuculardan ayıracağı modül sistemini de açık bırakırsın insanlar üstüne geliştirip fark yaratır.

Altıncı fikrim ise yetki izni (permission) eklemekten çok sıkıldım. Öyle bir eklenti geliştir ki eklentiyi yüklediğimiz an default (oyuncu) permleri tespit edip admin yetkilerinden muaf tutarak doğru yetkiyi bularak oyuncuya versin ve her yüklediğimiz/çıkardığımız eklenti için saatlerce yetki eklemek zorunda kalmayalım.

Yedinci fikrim ise rütbe sistemi hala izin sistemi gibi saatler alan bir gerçek. Bize bir rank generator yap da belirlediğimiz dil örneğin "latince" latin dilinden bize kelimeler uydursun ve rank isimleri hazır olsun onayladığımızda otomatik değişsin. Beğenmezsek değiştirelim falan. Diğer permission eklentisiyle de bağlarsan tadından yenmez default permler hazır olur, eh bir de bunlar seviyeli olarak artsa 2-4-6-8 (ihale veya pv sınırı örneğin) insanların paket yapması hızlanır.

Bugünkü fikirlerim bu kadar eğer beğenirsen ikinci seriyi yazabilirim.

Sunucularda insanlar sattigi esyalari/dukkanini tanitmak icin magara adami gibi spam atiyor araliklarla tekrar ediyor, bunun yerine wolfteamdeki gibi bir haykirma sistemi eklenebilir, butun sunucuya ses calip renkli bir mesaj gondersin, oraya istedigi mesaji yazsin, filtreleme olsun kufur icermemesi icin, bu ya sadece permissiona sahip olan veya marketten herkesin tane ile alabildigi haykirma bileti olsun, opsiyonel olarak actionbara da iletsin, permission olarak ayarli ise cooldownu olsun, gradient-hex destegi eklenebilir. satacagi itemi elinde tutunca haykirma mesajina o itemin emojisi ve itemin ismi adeti fiyati vb. cikabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl