_thread
Aynen o tarz Tool / Utilization eklentileri yapmayı planlıyorum zaten. Piyasada çok olan ama gerçekten baştan aşağıya detaylandırılmamış essentials şeyleri yeniden yapıcam. Mesela Punishment eklentisi, 2012'den beri Punishment eklentileri yapılıyor bir tanesinde bile webserver, banwave gibi özellikler yok. https://www.mc-tr.com/konu/goliath-dunyanin-en-gelismis-punishment-sistemi.126880/ -> buna recode atacağım.sunucu yönetim eklentisi (araçlar), essentials ve cmi tarzı bir eklenti yapabilirsin. yani şuanda herkes kolaylık peşinde, insanları yormayacak menüler, yapılandırmalar, diğer eklentilerle çakışmayacak ve bir çok şey sağlayacak bir eklenti olabilir xd
veya şöyle bi' şey:
- skyblock sunucusunda ki çoğu özelliği tek bir yerde toplama
- towny sunucusunda ki çoğu özelliği tek bir yerde toplama
....
yani bakıyorum da çoğu sunucu aşağı yukarı 70-100 eklenti arasında oynuyor. bunları yarıya indirecek ve birbirleri ile uyum içinde çalışacak tek bir eklenti ve addonları olabilir. çünkü yapılandırmaları kişiselleştirmek isteyenler 100lerce dosya açıp düzenleme yapıyor, yıllardır bu aynı ve bu hiç değişmiyor, buna birilerinin el atması lazım :D
mesela skript, tek başına veya addonlarıyla beraber her şeyi yapabiliyor ama doğru düzgün kullanan yok :'(
demek istediğim, sunucularda ki genel sistemleri bir bütün haline getirmek... piyasada bir kaç hub eklentisi mevcut. lobi sunucusuna koyuyorsun her şeyi hallediyor xd
takendisiyim
CMI gibi all-in-one solution eklentilerindeki sıkıntı tüm sunucuyu tek bir eklentiye muhtaç bırakıyorsun, ve o eklentinin yaptigi modulleri sonradan daha iyisini yapan ayri eklentiler cikiyor, ornegin CMI'da Hologram sistemi var, ama sonra text display cikinca hologram gereksiz kaliyor, veya Bossbar ozelligi var ama kondisyon sistemi ile bossbar gostermek istiyorumdur mesela, şuan CMI kullansam özelliklerinin %80'ini kapatirim cunku bu ozellikler icin istediklerime uygun daha iyi implemente edilen ve daha fazla ayar sunan ayri pluginler var. CMI tam hazir plugin paketleri icin yapilmis bi eklenti gibi.yani bakıyorum da çoğu sunucu aşağı yukarı 70-100 eklenti arasında oynuyor. bunları yarıya indirecek ve birbirleri ile uyum içinde çalışacak tek bir eklenti ve addonları olabilir.
Evet halihazirda olup da eksikleri olan eklentilere karsin redux hallerini yapmak baya iyi olurMesela Punishment eklentisi, 2012'den beri Punishment eklentileri yapılıyor bir tanesinde bile webserver, banwave gibi özellikler yok.
Daha böyle nokta atışı fikirler lazım. 2 gündür geziniyorum Spigot'ta. Aslıunda çoğu Premium eklenti özellik konusunda yetersiz veya baktığın zaman keşke şu olsa bu olsa diyebiliyorsun. Çok satın alınan ama inaktif olan eklentilerin suggestions kısmından fikir alıp aynı tarz bir eklenti yapıp üstüne insanların istediği şeyleri eklemeyi planlıyorumNamaz kilma oruc tutma zekat verme hacca gitme eklentisi bekliyoruz
Saka bir yana onceden yapilmamis/olsa da kotu halleri olan niş eklentiler yapilabilir, Çalışan Topçu eklentisi tarz şeyler, ama bunlari kimsenin yapmak isteyecegini dusunmuyorum.
CMI gibi all-in-one solution eklentilerindeki sıkıntı tüm sunucuyu tek bir eklentiye muhtaç bırakıyorsun, ve o eklentinin yaptigi modulleri sonradan daha iyisini yapan ayri eklentiler cikiyor, ornegin CMI'da Hologram sistemi var, ama sonra text display cikinca hologram gereksiz kaliyor, veya Bossbar ozelligi var ama kondisyon sistemi ile bossbar gostermek istiyorumdur mesela, şuan CMI kullansam özelliklerinin %80'ini kapatirim cunku bu ozellikler icin istediklerime uygun daha iyi implemente edilen ve daha fazla ayar sunan ayri pluginler var. CMI tam hazir plugin paketleri icin yapilmis bi eklenti gibi.
takendisiyim
Hızlıca baştan bir Punishment eklentisi yapıcam, kendi sunucuma yaptığım Goliath'tan web desteğini alıcam, punishment ID üzerinden appeal sistemi vesaire eklicem ve GUI, komutlar dahil tamamen konfigüre edilebilir yapıcam. Bakalım ilk eklenti beklentimi karşılayacak mıVerdiginiz punishment ornegi guzel ornek, bende aradim aradim ama banwave gibi ozellikleri gec direkt dogru durust gui ozellestirme ayarlari yoktu, bu yuzden direkt deluxemenu ustunden kendim punishgui yaptim ve tum pgui eklentilerinden daha iyi oldu bile diyebilirim. Eksik pluginlerin daha ozellikli hallerini yapmak cok iyi olur
takendisiyim
Bana discord uzerinden istek atarsaniz pgui icin oneri ve lazim olursa test yapabilirim, deluxemenu uzerinden yaptigim pguide baya ozellikler var onlarida gostereyim eklentiye guzel ozellikler olabilirHızlıca baştan bir Punishment eklentisi yapıcam, kendi sunucuma yaptığım Goliath'tan web desteğini alıcam, punishment ID üzerinden appeal sistemi vesaire eklicem ve GUI, komutlar dahil tamamen konfigüre edilebilir yapıcam. Bakalım ilk eklenti beklentimi karşılayacak mı
EkledimBana discord uzerinden istek atarsaniz pgui icin oneri ve lazim olursa test yapabilirim, deluxemenu uzerinden yaptigim pguide baya ozellikler var onlarida gostereyim eklentiye guzel ozellikler olabilir

apcu
Eklenti fikri değil de daha çok yapacağınız eklenti ile ilgili bir öneri vermek istiyorum. Konfigürasyon dosyalarını editlemek gerçekten zahmetli olabiliyor. Bazı yeni sunucu açmaya çalışan kişiler de yml dosyalarını düzenlerken hatalar yapabiliyor. Bunu engellemek için yapacağınız eklentinin ayarlarını Webden düzenleyebilmek için destek ekleyebilirsiniz. Örneğin /senpai editor komutu girilince kullanıcıya bir bağlantı verilir ve burdan eklentinin tüm ayarları yapılabilir. Bu sayede hem güzel bir arayüz olur hem de işler kolaylaşır.bump, fikir lazım
Aklıma bir fikir geldi, en geç yarın prototipini buraya atarımEklenti fikri değil de daha çok yapacağınız eklenti ile ilgili bir öneri vermek istiyorum. Konfigürasyon dosyalarını editlemek gerçekten zahmetli olabiliyor. Bazı yeni sunucu açmaya çalışan kişiler de yml dosyalarını düzenlerken hatalar yapabiliyor. Bunu engellemek için yapacağınız eklentinin ayarlarını Webden düzenleyebilmek için destek ekleyebilirsiniz. Örneğin /senpai editor komutu girilince kullanıcıya bir bağlantı verilir ve burdan eklentinin tüm ayarları yapılabilir. Bu sayede hem güzel bir arayüz olur hem de işler kolaylaşır.
Özet: config.yml yerine eklentinin ayarları webden yapılabilir.
bump, fikir lazım
takendisiyim
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!