Çözüldü Dynmap linkini subdomain olarak bağlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan appliepee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 345
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

appliepee

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
1
Dynmapteki webserver linkini nasıl subdomaine bağlayabilirim? A kaydı ile yapmayı biliyorum fakat port eklenmesi gerekiyor. Ben port gözüksün istemiyorum. Nginx diye bir protokol duymuştum, ama nasıl yapabileceğim hakkında bilgim yok. Detaylı şekilde yardımcı olabilir misiniz?

Dynmap için bir web sunucusu linkini bir alt domaine bağlamak ve portu gizlemek için Nginx'i kullanabilirsiniz. Aşağıda, adım adım nasıl yapabileceğinizi açıklıyorum:

Adım 1: Nginx'i Kurun

Öncelikle, Nginx'i sunucunuza kurmalısınız. Eğer Ubuntu kullanıyorsanız, şu komutları kullanabilirsiniz:

sudo apt update

sudo apt install nginx

Adım 2: Nginx Yapılandırmasını Düzenleyin

Nginx yapılandırma dosyasını düzenleyin. Genellikle /etc/nginx/sites-available/ dizininde bulunur. Aşağıdaki komutu kullanarak dosyayı açabilirsiniz:

sudo nano /etc/nginx/sites-available/dynmap

Adım 3: Sunucu Blokunu Ekleyin

Aşağıdaki yapılandırma örneğini kullanarak dosyayı düzenleyin. subdomain.example.com kısmını kendi alt domaininizle ve localhost:port kısmını Dynmap'ın çalıştığı yerel IP ve port ile değiştirin.

bunu aşagıda paylaştım spoiler olmuyor

Adım 4: Yapılandırmayı Aktif Hale Getirin

Yapılandırma dosyasını kaydedin ve kapatın. Şimdi bu dosyayı etkinleştirin:

sudo ln -s /etc/nginx/sites-available/dynmap /etc/nginx/sites-enabled/

Adım 5: Nginx'i Test Edin ve Yeniden Başlatın

Yapılandırmanın doğru olduğundan emin olmak için Nginx'i test edin:

sudo nginx -t

Eğer bir hata yoksa, Nginx'i yeniden başlatın:

sudo systemctl restart nginx

Adım 6: DNS Ayarlarını Yapın

Son olarak, DNS ayarlarınıza gidin ve alt domainin A kaydını sunucunuzun IP adresine yönlendirin.

Sonuç

Artık subdomain.example.com adresine gittiğinizde Dynmap arayüzüne yönlendirilmiş olacaksınız ve port numarası görünmeyecektir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, hata loglarına bakmak için şu komutu kullanabilirsiniz:

sudo tail -f /var/log/nginx/error.log

Umarım bu adımlar yardımcı olur Başka sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin.

Son düzenleme:
Windows kullanıyoruz, onlar için hangi komutlar gerekli? Bir de A kaydındaki name kısmı ile nginxdeki eşleşiyor değil mi?

server {

listen 80;

server_name subdomain.example.com;

location / {

proxy_pass http://localhost:port; # Dynmap'ın çalıştığı port

proxy_set_header Host $host;

proxy_set_header X-Real-IP $remote_addr;

proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;

proxy_set_header X-Forwarded-Proto $scheme;

proxy_redirect off;

}

}

server {

listen 80;

location / {

proxy_pass http://localhost:port; # Dynmap'ın çalıştığı port

proxy_redirect off;

}

}
Çok soru sordum, bu config kısmı mı?

Cloudflare kullanıyorsanız eğer çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yönlendirme yapabilirsiniz.

1727799739563.webp

@pro_44 gelen soruyu yapay zekaya sorup incelemeden buraya göndermen sadece soruyu soran kişinin kafasını karıştırır. Yaptığın şey hoş değil.

Kod:
server {
    listen 80;

location / {
        proxy_pass http://localhost:port;  # Dynmap'ın çalıştığı port
        proxy_redirect off;
    }
}

Cloudflare kullanıyorsanız eğer çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yönlendirme yapabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 251920

@pro_44 gelen soruyu yapay zekaya sorup incelemeden buraya göndermen sadece soruyu soran kişinin kafasını karıştırır. Yaptığın şey hoş değil.
Dediğinizi yapmayı biliyorum fakat böyle olunca domain yanında port da kullanılması gerekiyor. Ben port kullanılmasını istemiyorum.

Dediğinizi yapmayı biliyorum fakat böyle olunca domain yanında port da kullanılması gerekiyor. Ben port kullanılmasını istemiyorum.
Ben bu şekilde yaptım port eklemeden giriş yapılabiliyor bir bilgim yok maalesef neden olduğu ile ilgili bilen arkadaş varsa yardımcı olacaktır size.

Ben bu şekilde yaptım port eklemeden giriş yapılabiliyor bir bilgim yok maalesef neden olduğu ile ilgili bilen arkadaş varsa yardımcı olacaktır size.
Deneyeceğim, geri dönüş yaparım. Discordunuz var mıydı?

Deneyeceğim, geri dönüş yaparım. Discordunuz var mıydı?
Forum üzerinden ulaşabilirsiniz. Discord üzerinden oldukça fazla bildirim alıyorum ve çok fazla kişi ile konuşuyorum bundan dolayı discorddan destek sağlayamam maalesef. Buradan elimden geldiğince dönüş yapıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl