Sol Reklam

Çözüldü Dünyalar Arası Geçiş ! Paper1.20

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Wrandex

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
2
Puanlar
85
Yer
Minecraft
Minecraft
Tlauncher

Discord:

wrandex

Paper ile 1.20 plugin kodluyorum pluginimde kendi pluginim ve multiverseCore ve perworlds pluginleri var benim isteğim şu sunucuya girdiğimizde ana bir lobi olsun biraz ilerlediğimizde npcler olsun ve bu npc lerin üstünde bedwars survival falan yazsın işte sonrada bu npclere tıkladığımızda (mesela bedwars) bizi bedwars lobisine atsın ve 8 kişiyi olduğunda lobi bizi 5 saniye sonra bedwars haritasına atsın. bu dünyaların kendine has kodları olmayacak mı biz bunları nasıl düzene sokucaz ya da hazır kaynak kodlu bir plugin varsa bakayım kodları okuduktan sonra anlarım. ve detaylıca anlatırsanız sevinirim.

Paper ile 1.20 plugin kodluyorum pluginimde kendi pluginim ve multiverseCore ve perworlds pluginleri var benim isteğim şu sunucuya girdiğimizde ana bir lobi olsun biraz ilerlediğimizde npcler olsun ve bu npc lerin üstünde bedwars survival falan yazsın işte sonrada bu npclere tıkladığımızda (mesela bedwars) bizi bedwars lobisine atsın ve 8 kişiyi olduğunda lobi bizi 5 saniye sonra bedwars haritasına atsın. bu dünyaların kendine has kodları olmayacak mı biz bunları nasıl düzene sokucaz ya da hazır kaynak kodlu bir plugin varsa bakayım kodları okuduktan sonra anlarım. ve detaylıca anlatırsanız sevinirim.
Bütün bunları bir sunucu üzerinden değil birden fazla sunucu üzerinden gerçekleştireceksiniz. Her bir oyun için ayrı bir sunucu açacaksınız, bu sayede demek istediğiniz "her dünyanın ayrı kodu olmayacak mı" sorusu da cevaplanmış oluyor. Bütün bu sunucuları birbirine bağlamak için ise Bungeecord gerekmektedir. Bungeecord'da bir sunucuya benzer, içerisindeki yapılandırma dosyalarından oyun sunucularınızı tanımlayarak sunucuları birleştirebilir, yani geçiş sağlayabilirsiniz.

Bütün bunları bir sunucu üzerinden değil birden fazla sunucu üzerinden gerçekleştireceksiniz. Her bir oyun için ayrı bir sunucu açacaksınız, bu sayede demek istediğiniz "her dünyanın ayrı kodu olmayacak mı" sorusu da cevaplanmış oluyor. Bütün bu sunucuları birbirine bağlamak için ise Bungeecord gerekmektedir. Bungeecord'da bir sunucuya benzer, içerisindeki yapılandırma dosyalarından oyun sunucularınızı tanımlayarak sunucuları birleştirebilir, yani geçiş sağlayabilirsiniz.
Sağol her sorumda bana çok yardımcı oluyosun ben 1.20 paper kodluyorum ya bungeecordu nereden indiricem yardımcı olurmusun ya da link bırakabilir misin ?
Bir sorum daha var;
yeni oluşturacağım sunucuyu 1.8.9 yapsam ve ana sunucumun api versionunu 1.8 yapsam 1.8 ve üstü kişiler girebilir mi ?
ve yeni oluşturacağım sunucuda 1.8.9 pvplerimi geçerli olur ?

Sağol her sorumda bana çok yardımcı oluyosun ben 1.20 paper kodluyorum ya bungeecordu nereden indiricem yardımcı olurmusun ya da link bırakabilir misin ?
Bir sorum daha var;
yeni oluşturacağım sunucuyu 1.8.9 yapsam ve ana sunucumun api versionunu 1.8 yapsam 1.8 ve üstü kişiler girebilir mi ?
ve yeni oluşturacağım sunucuda 1.8.9 pvplerimi geçerli olur ?
Sunucu 1.8 tabanlı olacağı için 1.8 PvP'leri geçerli olacaktır. Sunucunuzun 1.8 olması hâlinde yüksek sürümlerin de sunucunuza girmesini
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
eklentiyle sağlayabilirsiniz. Bungeecord'a da
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
adresten ulaşabilirsiniZ.

Size tavsiyem, gördüğüm kadarıyla sunucu işleriyle henüz sıkı fıkı değilsiniz. Eklenti ve Bungeecord işini sonraya bırakın, öncelikle 1.8 bir sunucu kurun ve bir oyun sunucusu yapmayı deneyin, temelleri anlayın, eklentilerle oynayın ve onları keşfedin. Şu an için kafanız çok karışık vaziyette ve bana göre çok ileriden başlamışsınız. Dediğim gibi önce bir sunucu üzerinde kendinizi geliştirin.

Sunucu 1.8 tabanlı olacağı için 1.8 PvP'leri geçerli olacaktır. Sunucunuzun 1.8 olması hâlinde yüksek sürümlerin de sunucunuza girmesini
eklentiyle sağlayabilirsiniz. Bungeecord'a da
adresten ulaşabilirsiniZ.

Size tavsiyem, gördüğüm kadarıyla sunucu işleriyle henüz sıkı fıkı değilsiniz. Eklenti ve Bungeecord işini sonraya bırakın, öncelikle 1.8 bir sunucu kurun ve bir oyun sunucusu yapmayı deneyin, temelleri anlayın, eklentilerle oynayın ve onları keşfedin. Şu an için kafanız çok karışık vaziyette ve bana göre çok ileriden başlamışsınız. Dediğim gibi önce bir sunucu üzerinde kendinizi geliştirin.
Zaten izlediğim plugin kodlama serilerinde öğreticilerin yaptığı şeylerden farklı olarak bende birşeyler ekliyorum en basidinden can verme komuduna daha fazla gerekli if komutlarıyla özelleştiriyorum istediğim başka komutlarla da videodan bağımsız şeyler yapıyorum bunda sorunum yok zaten, sadece sunucu işinin daha içlerine girince internette fazla türkçe kaynak bulamadığım için ne yapacağımı bilmiyorum

1- Mesela şimdi bir sorum daha var ana sunucumda 2 harita var bunlardan birini nasıl başlangıç harita olarak ayarlarım ?
2- Ana lobi olarak bir harita indirdim diyelim konum ve başlangıç yeri belli olsun, haritanın oyun seçme yerine npc nasıl eklerim?
3-Bungeecord bir plugin mi? Kodları var içerisine girip kod yazabiliyor muyuz ve bungeecord ile 2 farklı sunucudaki dünyaları nasıl birbirine bağlarım ?

Yukarıda yazdığım mesajda dediğim gibi, henüz sunucu ve eklentilere hakim değilsiniz. Öncelikle sadece bir sunucu yapın, örneğin bir Skyblock sunucusu. Mesela bir Skyblock sunucusunda bir spawn dünyası olur, bir de adaların olduğu bir dünya. Her ikisi için de piyasaya sunulan eklentiler bulunmaktadır. Yani demek isterim ki eklentisi olan bir şeyi kendiniz yazmayı hemen denemeyin, araştırın. Spawn eklentisini kendiniz yazabilirsiniz çünkü çok basittir, ancak şu an bir Skyblock eklentisi yapabilmeniz mümkün değil. Bir belirtmek istediğim unsur ise, sunucu, harita ve dünya ayrı şeylerdir. Size bunları bilmediğinizi söylemiyorum, sadece kafa karışıklığını önlemek için açıklıyorum. Sunucu, içerinde dünyalar barındırır, ister 1 tane, ister 10 tane. Harita ise büyük bir yapıdan ya da bir dünyadan oluşabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı