- Elmaslar
- 210
Discord:
ilsavis
Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki elhamdülillah müslümanım. Ancak günümüzde bu sözü söyleyip altını boş bırakan o kadar çok insan var ki.Merhaba islam dini hakkındaki görüşleriniz nedir ve eğer farklı bir görüşteyseniz bunun nedeni nedir? (tamamen merak amaçlı açılmış bir konudur.)
Hatta konusu açılmışken şöyle birkaç mevzudan bahsetmek isterim:
Maalesef günümüzde vaziyet o dereceye geldi ki artık ortalık "Ben şeyhim!", "Ben hacıyım, hocayım!" diye gezinen şarlatanlarla doldu, taştı ve bu -affınıza sığınaraktan- şeref yoksunlarının söylediği yalan yanlış şeyler, çarpık ve gerçekçiliğe uzak açıklamaları sebebiyle halkımız ve gençliğimiz git gide İslam'ın nurundan, yolundan ayrılır oldu.
Ama aslında baktığımız zaman gerçek İslam'ın ipine sımsıkı sarılan bir kişi ne depresyona girer, ne haberlerde gördüğümüz cani ve insan dışı varlıklar gibi hanımına, çoluğuna, çocuğuna, ailesine eziyet etmez, ahiret inancından ötürü gönlü ferah olur ve "Acaba ne zaman öleceğim?" tarzı vesvese ve kötü düşüncelere kulağını tıkayıp mutlu bir dünya hayatı ve bu dünya hayatının neticesinde de mutlu bir ahiret hayatı yaşar.
Bizlerin tek yapması gereken gönderilmiş olan ilahi kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve iki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa'nın hayatını, ehlibeytinin hayatını okuyup, anlayıp hayatımıza uygulamaktır.
O sebeple İslam'a uzak duran, soğuk bakan genç kardeşlerime sesleniyorum: Günümüzdeki müslümanları baz alaraktan İslam'ı "Aa, demek İslam buymuş!" diyerekten düşünme ve gerçek İslam'ı araştır, öğren!