1/500 🌍 CRAFTLUMI TOWNY KAPILARINI AÇTI — YENİ BİR DÜNYA, YENİ BİR MACERA!

propiece02

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
3
Minecraft
Propiece02

Discord:

Ba.tuhan

Minecraft Sunucu Adresi
oyna.craftlumi.com.tr
Sunucu Sürümü
1.20.1 ve üzeri
Sunucu Slotu
100
Sunucu Türü
towny trapppvp
Zorluk Seviyesi
zor
Herkese selam MCTR ailesi!
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Bugün sizlere yeni açılmış Towny sunucumuz CraftLumi'yi tanıtacağım.

Sunucumuz klasik Towny sunucularından biraz daha farklı. Oyuncuların kasabalarını geliştirirken kullanabilecekleri Çiftçi Sistemi, kapsamlı bir İşçi Sistemi, tamamen geliştirmeye dayalı Para Jeneratörü Sistemi ve ayrıca eğlenceyi artıran Rulet Sistemi bulunuyor.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
İşçi Sistemimiz

Sunucumuzda farklı görevlerde çalışan birçok işçi bulunuyor:

• Madenci
• Oduncu
• Balıkçı
• Toplayıcı
• Üretici
• Avcı
• Satıcı

Bu işçiler sayesinde kasabanızı geliştirirken birçok işi otomatik hale getirebilir ve kendi ekonominizi oluşturabilirsiniz.

Özel Çiftçi Sistemimiz

Çiftçi sistemimiz tamamen kendi yapımımızdır.

Çiftçiyi hangi kasaba veya ulus üzerinden satın alırsanız, çiftçi o bölgede çalışmaya başlar.

Çiftçinin kendine ait:

• Seviye sistemi
• Ürün deposu
• Geliştirme sistemi

bulunmaktadır.

Seviye yükseldikçe çiftçinin performansını geliştirebilir, hasat kapasitesini ve deposunu 2 kat artacak şekilde yükseltebilirsiniz.

Claim Deposu

Sunucumuzda ayrıca özel bir claim depo sistemi bulunmaktadır.

Kasabanızın claim alanı içerisinde yere düşen veya oyuncular tarafından yere atılan eşyalar otomatik olarak bu depoya aktarılır.

Böylece yerde kalan önemli eşyaların silinmesinin önüne geçilmiş olur.

Depoya ulaşmak için:

/depo

komutunu kullanabilirsiniz.

Gelişmiş Para Jeneratörü Sistemi

CraftLumi'de ekonominizi geliştirmenin yollarından biri de tamamen geliştirmeye dayalı Para Jeneratörü Sistemimizdir.

Jeneratör marketine:

/jenerator

komutuyla ulaşabilirsiniz.

Sistemde başlangıç olarak 10 farklı normal jeneratör seviyesi bulunmaktadır.

Jeneratör seviyesi arttıkça:

• Ürettiği para miktarı yükselir
• Üretim süresi kısalır
• Saatlik kazancı artar
• Görünümü ve efektleri gelişir

Jeneratörün üzerine geldiğinizde fiyatı, kaç saniyede ne kadar para ürettiği, saatlik kazancı ve yaklaşık parasını çıkarma süresi gibi bilgileri görebilirsiniz.

Fiziksel Para Banknotları

Jeneratörler parayı direkt hesabınıza eklemek yerine fiziksel para banknotları üretir.

Üretilen banknotlar jeneratörün altından aşağı doğru çıkar ve oyuncular tarafından toplanabilir.

Envanterinizde bulunan jeneratör banknotlarından herhangi birine sağ tıkladığınızda, envanterinizdeki bütün jeneratör banknotlarının değeri otomatik olarak hesaplanır ve tek seferde hesabınıza aktarılır.

Aynı değerde çok fazla banknot yerde biriktiğinde sistem bunları otomatik olarak birleştirir. Böylece gereksiz entity yükü ve görüntü kirliliği azaltılır.

Jeneratör Yükseltme Sistemi

Satın aldığınız jeneratörü ileride çöpe atıp yeniden almak zorunda değilsiniz.

Kendi jeneratörünüze sağ tıklayarak yükseltme menüsünü açabilir ve yalnızca seviyeler arasındaki fiyat farkını ödeyerek bir üst seviyeye geçebilirsiniz.

Jeneratör yükseltildiğinde:

• Toplam üretim miktarı
• Çalışma süresi
• İstatistikleri
• Kendine ait seri numarası

korunmaya devam eder.

Ayrıca başka bir oyuncunun jeneratörünü yükseltmek mümkün değildir. Her jeneratörü yalnızca kendi sahibi yönetebilir.

Özel Prestij Jeneratörleri

1. seviyenin ardından CraftLumi'ye özel dört farklı prestij jeneratörü açılır:
CRAFTLUMI
CRAFTLUMI+
LUMI
LUMINAS

Bu jeneratörler marketten doğrudan satın alınamaz.

1. seviye jeneratörünüzü geliştirmeye devam ederek sırasıyla bu özel jeneratörlere ulaşabilirsiniz.
Her prestij jeneratörünün kendine ait farklı görsel efektleri bulunur:

CRAFTLUMI → Turuncu ve sıcak efektler
CRAFTLUMI+ → Turuncu ve altın efektler
LUMI → Cyan ve elektrik efektleri
LUMINAS → Beyaz ve mor özel aura

Bu sayede üst seviye jeneratörler yalnızca daha fazla kazandırmakla kalmaz, görünüş olarak da diğer jeneratörlerden ayrılır.

Jeneratör Network Bonusu

Aynı oyuncuya ait 5 veya daha fazla jeneratör birbirine yakın şekilde yerleştirildiğinde özel Network sistemi devreye girer.

Network aktif olduğunda jeneratörler:

+%3 üretim bonusu

kazanır.

Bu bonus sınırsız şekilde birikmez. Jeneratör sayınız ne kadar artarsa artsın Network bonusu maksimum +%3 olarak uygulanır.

Network aktif olduğunda bu bilgi jeneratör hologramında da gösterilir.

Offline Jeneratör Üretimi

Oyundan çıktığınız zaman jeneratörleriniz fiziksel banknot oluşturmaya devam ederek sunucuyu yormaz.

Sistem çıkış yaptığınız zamanı kaydeder ve tekrar oyuna girdiğinizde jeneratörlerinizin offline kaldığınız sürede üreteceği miktarı otomatik olarak hesaplar.

Offline üretim maksimum:

6 saat

ile sınırlandırılmıştır.

Tekrar sunucuya giriş yaptığınızda hesaplanan offline kazancınız doğrudan hesabınıza aktarılır.

Global Jeneratör Boost Etkinlikleri

Sunucuda zaman zaman bütün oyuncuları kapsayan özel jeneratör boost etkinlikleri düzenlenebilir.

Örneğin x2 Jeneratör Boost aktif olduğunda bütün aktif jeneratörlerin üretim miktarı belirlenen süre boyunca iki katına çıkar.

Boost aktif olduğunda jeneratör hologramlarında:

⚡ x2 BOOST

ibaresi görünür.

Global Jeneratör Sıralaması

Oyuncular jeneratör ekonomisinde birbirleriyle yarışabilir.

/jentop

komutuyla sunucuda jeneratörlerden en fazla toplam para üretmiş oyuncuları görebilirsiniz.

Ayrıca:

/jentop generator

komutuyla oyuncular yerine tek bir jeneratörün üretim rekorları görüntülenebilir.

Her jeneratörün kendine ait kalıcı bir seri numarası bulunur. Jeneratörü kırıp başka bir yere taşısanız bile geçmiş üretim bilgileri ve rekoru korunur.

Kişisel Jeneratör İstatistikleri

Kendi jeneratör gelişiminizi:

/jenstats

komutuyla takip edebilirsiniz.

Bu bölümde:

• Toplam yerleştirdiğiniz jeneratör sayısı
• Aktif jeneratör sayınız
• Toplam ürettiğiniz para
• Ulaştığınız en güçlü jeneratör
• Toplam bozdurduğunuz banknot miktarı
• Offline üretimden kazandığınız para
• Üst seviye jeneratörlerden kesilen toplam işletme vergisi

gibi birçok istatistiği görebilirsiniz.

Güvenli Jeneratör Taşıma

Jeneratörünüzün yerini değiştirmek istediğinizde istatistiklerinizi kaybetmezsiniz.

Kendi jeneratörünüze:

Shift + Sol Tık

yaparak jeneratörü güvenli şekilde envanterinize alabilirsiniz.

Jeneratörü başka bir yere koyduğunuzda toplam üretimi, çalışma süresi ve seri numarası kaldığı yerden devam eder.

Canlı Jeneratör Görselleri

Jeneratörler yalnızca para üreten bloklardan oluşmuyor.

Her jeneratörün üzerinde sade bir hologram bulunuyor ve üretim sırasında:

• Seviyeye özel particle efektleri
• Üretim sesleri
• Kazanılan miktarı gösteren +$ animasyonu
• Para banknotu particle efekti
• Jeneratör üzerinde dönen özel item görseli

aktif oluyor.

Böylece büyük bir jeneratör alanı kurduğunuzda gerçekten çalışan bir üretim tesisi görünümü elde edebilirsiniz.

Özel Dünya Haritası

Towny dünyamız standart oluşturulmuş bir Minecraft dünyası değildir.

Sunucumuz Dünya haritası üzerine kurulmuştur ve haritayı sunucuya uygun hale getirmek için tarafımdan özel olarak düzenledim.

Oyuncuların şehirlerini ve kasabalarını daha rahat kurabilmesi için aşırı dağlık bölgeleri yaklaşık %80 oranında azalttım.

Böylece şehir, kasaba, yol ve büyük yapılar için çok daha geniş ve kullanılabilir yerleşim alanları oluşturuldu.

Rulet Sistemi

Sunucumuzda ayrıca eğlence ve şans mekaniklerini artıran Rulet Sistemi de bulunmaktadır.

Oyuncular belirli bir ücret karşılığında rulet çevirebilir ve farklı ödüller kazanabilirler. Bu sistem hem eğlence hem de ekstra kazanç imkânı sunar.

Sunucu Bilgileri

RAM:
24 GB
CPU: 12 çekirdek
Upload / Download: 10.000
Minecraft Sürümü: 1.20.1X

Sunucu IP

oyna.craftlumi.com.tr

Canlı Harita

craftlumi.info:4412

Yeni açılmış bir Towny sunucusunda kendi kasabanızı kurmak, özel sistemleri deneyimlemek, ekonominizi geliştirerek en güçlü jeneratörlere ulaşmak ve CraftLumi'nin gelişimine en başından dahil olmak istiyorsanız sizleri de sunucumuza bekliyoruz.

Şimdi sizleri CraftLumi'den bazı sunucu görselleriyle baş başa bırakıyorum.

2026-08-21_14.00.25.webp
2026-08-21_13.58.54.webp
2026-08-21_13.59.01.webp
2026-08-21_13.59.27.webp
2026-08-21_13.59.45.webp
2026-08-21_13.59.18.webp

1787311491652.webp

Ekli dosyalar

• 1787311476267.webp
    1787311476267.webp
    208,7 KB · Görüntüleme: 10
Görseller hoş yeterli konu dizaynı idieal başarılar dilerim

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl