bu devirde pluginci yazılımcı nasıl buluyorsunuz?

Şu foruma aynı modrinth, curseforge, buildbybit gibi ai generated belirtme zorunlu bir kural olsun bunu eklemek mümkün mü insanlar ona göre hareket eder en azından sunucu sahipleri ona göre kullanır bnece üç filtre olmalı

Full Ai generated, tanıtım metni kodlar logo vs.

Yardım Alma: Neyde yardım kod metin vs.

Kullanmama: hepsini kullanıcı yapmış olur zaten böyle yaptığı birşeyi free vermesi zor.

Fakat bir şüphem eklenirse kullanıcılar buna uyarmı herkes Kullanmama secermi o kısımda kafamda bir soru işareti var.
Aslında bu tarz bir sistemi manuel olarak değilde otonom oladak belirli kategorilerde analiz edip(kodu değil Metin içeriğini kod için ayrı bir kural zorunluluğu belki olabilir.) kullanıcılara bu konu aı destekli, bu konu çoğunlukla aı, bu konu insan yazımıdır gibi çeşitli oranlar ile geri bildirim sistemi üstünde çalışıyorum. Ancak bu sistem tüm kullanıcılara açık olurmu, yetkili ekibin kullanımı için mi olur veya yönetim onayından geçer de yaptığım bu sistem eklenir mi orasını bilemiyorum.

Aslında bu tarz bir sistemi manuel olarak değilde otonom oladak belirli kategorilerde analiz edip(kodu değil Metin içeriğini kod için ayrı bir kural zorunluluğu belki olabilir.) kullanıcılara bu konu aı destekli, bu konu çoğunlukla aı, bu konu insan yazımıdır gibi çeşitli oranlar ile geri bildirim sistemi üstünde çalışıyorum. Ancak bu sistem tüm kullanıcılara açık olurmu, yetkili ekibin kullanımı için mi olur veya yönetim onayından geçer de yaptığım bu sistem eklenir mi orasını bilemiyorum.
Metin konusunda çok iyi olur, çokta başarılı olur ama kod analizi kısmında sağlıklı bir sistem oluşturulmasının çok zor olduğunu düşünüyorum. Belki de olabilir bilmiyorum, olmaz dediğim çok şeyin olduğuna şahit oldum. Üzerinde çok çalışılıp çok fazla testlerinin yapılması gerekir.

Manuel nadir durumlarda olabilir ve kod kısmı Kullanıcı Reportları ile ileryebilir aslında

Sunucuna yaptığın veya satışa sunduğun bir eklentinin kodlarını bilmelisiniz bence bu konuda AI sadece fikir için kullanılmalıdır. (AI a karşı değilim ama bağımlısı olmayada gerek yok.)

Aslında kullanıcıların neyin insan neyin aı olup olmadığını bilmesi daha iyi olur. Tek korkum aı linç kültürü. İnsanlar bunu söylediği zaman sanki yasaklı madde kullanıyorlar gibi tepki görmeleri korkutucu geliyor.
ai olsun ya da olmasın fark etmiyor biri güvenilir mi adı piyasada biliniyor mu bu önemli

Her alanda olduğu gibi ne yazık ki bu alanda da geriden geliyoruz. Normalleşmesi için en az birkaç seneye daha ihtiyacımız var. Bilinçli şekilde AI kullanımını her zaman desteklemişimdir. Sadece copy paste olmaması lazım. İşin içine insan faktörü girmesi lazım. Yani AI insanı değil, insan AI'ı kontrol etmeli. Doğru yönetim stratejisi olmalı ve AI'ın verdiği her değer doğru kabul edilmemeli.

Günümüzde buna karşı olanlar illa ki var ama ne kadar karşı olsalar da bu çağımızın durmadan büyüyen yeni trendi. AI kullanımına karşı değilim ama yanlış AI kullanımına karşıyım. Doğru yerde ve doğru zamanda bilinçli ve kontrollü kullanılan AI, bir insandan daha verimli olabiliyor. Herkesin evinde fırın veya ocak var, yemek yapacağımız zaman bunlar dururken "hayır, ben fırınlara ve ocaklara karşıyım" diyerek gidip dışarıda ateş yakmıyoruz sonuçta. Bu bir teknoloji ve teknolojik nimetleri kullanmak lazım. AI da bu teknolojilerden birisi. AI öcü değildir. Onu sevin, ona şefkat gösterin.
Bilinçli ai kullanımı nasıl olacak ki zaten ai bile yeni yeni kodlama konusunda uzmanlık seviyesine çıkmaya başlıyor. Herkesin yapabildiği bir şey olduğu için herkes yapıyor merak ediyor hevesini alıyor sonra vazgeçiyor bırakıyor. Bence çokta kötü değil hem piyasada kimlerin ai kullanıp kullanmadığı belli oluyor ve insanlar ai kullandığını düşündükleri ürünleri hizmetleri seçmeden eliyorlar zaman kazanıyorlar. Forumda gerek plugin tanıtımları gerek sunucu tanıtımları görsellerde belli oluyor kodlama konusunda bile bir pluginin kaynak kodunu ai'ye verip bunun ai tarafından yazılıp yazılmadığını denetleyip tespit etmek kolay ama bence kimin ai kullanıp kullanmadığı önemli değil. Bir plugin tanıtımı ai görsellerle destekleniyorsa o plugini kullanmamamız için bize önden bilgi veriyor adam tanıtıma uğraşmamış plugine mi uğraşacak yani örnek olarak söylüyorum.

isteyen ai kullanabilir kısıtlama yok ama %100 ai ile yaptığın plugini neden kendi malın gibi kullanırsın, bence bu yanlış.
yani yanlış olup olmadığı gri alan ancak böylelerin pluginlerini zaten kimse satın almıyor kimse para vermiyor

Sunucuna yaptığın veya satışa sunduğun bir eklentinin kodlarını bilmelisiniz bence bu konuda AI sadece fikir için kullanılmalıdır. (AI a karşı değilim ama bağımlısı olmayada gerek yok.)
proje ve kodlama büyüdükçe ai bile yetersiz kalabiliyor kullanılan modele göre

Bana göre emek vermediğin hiçbir şey sana ait değildir, eğer bi eklentiyi kodu ai yaptıysa o sana ait değildir. Ayrıca gecen sene ai ile bir şey yaptığında en ufak bir Türkçeleştirmede yaptığında sürekli sorun cıkarıyordu ya da bir şey eksik oluyordu (ücretsiz sürümde) suan durum ne bilmiyorum tabii. Ayrıca ai ile bir şey yaptığında öğrenmek zor oluyor cünkü yazıyorsun atıyor kopyalayıp yapıştırıyorsun veya direkt calıstırıyorsun hem işin zevki kaçıyor hem öğrenme mevzusu ama Türkçeleştirmede vs. işe yarıyor bide örnek veriyorum hata veriyor bulamadın veya zamanın yok o hata dilimini attığında direkt sana çözümleri falan söylüyor kısacası nasıl kullandığın ne için kullandığın önemli.

Forumda paylaşılan kodlama içerikleri gerek minecraft eklentileri, gerek diğer yazılımlar çoğu vibecoding hatta bazıları 0 insan kodlaması ile %100 prompt çıktısı. Yani yapay zeka kullanmak suç değil isteyen istediğini kullanır da herkesin yapay zeka çıktısı yazılım kullanma konusundaki tercihi farklıdır ve çoğu kişi bu konuya sıcak bakmaz diye tahmin ediyorum o yüzden forumun bununla alakalı paylaşılan yazılımlarda yapay zeka ne oranda kullanılmış konu sahibinin belirtmesi istensin diye bir öneri sunuyorum. Bunun dışında bir sunucu sahibi olarak kodlama bilmiyorsanız ve kendi sunucunuza özel eklenti yapmak istiyorsanız ki sunucunuzun aktifliği de +100'den fazlaysa özel eklenti yaptırmak için kimi nasıl bulup nasıl güvenebiliyorsunuz? Piyasada hatrı sayılır pluginciler vardı ancak çoğu kayboldu özel bir geliştirme alanı gerektiğinde kimle nasıl iletişime geçmeliyiz tecrübeli olanlar bilgi paylaşırsa sevinirim.
Geçen aylarda böyle bir iletti yaptım, konu sahibi sırf yapay zeka kullandığını söylediğim için sanki ona karşı kötü bir söylem yapmışım gibi bana dm yoluyla imalı bir yazı yazdı. “Ne demişler; cahille tartışmaya girme, önce seni kendi seviyesine çeker, sonra tecrübesiyle yener.”

Bana göre emek vermediğin hiçbir şey sana ait değildir, eğer bi eklentiyi kodu ai yaptıysa o sana ait değildir. Ayrıca gecen sene ai ile bir şey yaptığında en ufak bir Türkçeleştirmede yaptığında sürekli sorun cıkarıyordu ya da bir şey eksik oluyordu (ücretsiz sürümde) suan durum ne bilmiyorum tabii. Ayrıca ai ile bir şey yaptığında öğrenmek zor oluyor cünkü yazıyorsun atıyor kopyalayıp yapıştırıyorsun veya direkt calıstırıyorsun hem işin zevki kaçıyor hem öğrenme mevzusu ama Türkçeleştirmede vs. işe yarıyor bide örnek veriyorum hata veriyor bulamadın veya zamanın yok o hata dilimini attığında direkt sana çözümleri falan söylüyor kısacası nasıl kullandığın ne için kullandığın önemli.
şu an inanılmaz seviyede gelişti ancak ücretsiz sürümler berbat paralı sürümler özellikle chatgpt-6 astra ve claude fable 5.1 modelleri yani garip olan bunlar kendileri kodlama yapıp kendileri hata bulup hataları kendileri çözebiliyorlar doğru promptlarla yönlendirmek lazım ama ciddi olarak uğraş istiyor ve para da harcamak gerek

Geçen aylarda böyle bir iletti yaptım, konu sahibi sırf yapay zeka kullandığını söylediğim için sanki ona karşı kötü bir söylem yapmışım gibi bana dm yoluyla imalı bir yazı yazdı. “Ne demişler; cahille tartışmaya girme, önce seni kendi seviyesine çeker, sonra tecrübesiyle yener.”
yapay zekadan çıkan kodlamalara karşı olumsuz bi önyargı var ve maalesef pek çok kişi bu konuda yapay zeka ibareli pluginleri tercih etmez diye düşünüyorum ondan sinirlenmiş olabilir

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 3

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl