Bölüm seçme konusunda biraz kararsızım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KenreaS

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
21
Minecraft
KenreaS

Discord:

kenreas

Selamlar. Bu sene sözelden üni sınavına girdim ve beklediğimin altında da olsa tercih yapmaya niyetliyim. Hocalarla görüştüm 4 yıllık bölümler için, tarih, coğrafya, tde gibi bölümler çok rahat geliyor çoğu ünide. ama malum bu bölümlerin önü açık olmadığı için tercih etmekten çekiniyorum. Dershanedeki hocam istersen 2 yıllık alan lojistik veya anestezi gibi bölümleri seçebilirsin onların iş imkanı kesinlikle daha iyi dedi. Lakin ben 2 yıllık okumak istemiyorum, okuyacaksam da düzgün bir bölüm istiyorum, araştırırken reklamcılık/halkla ilişkiler bölümlerine denk geldim. Bu bölümlerden özellikle reklamcılığın önünün açık olduğunu duydum.
En azından 4 yıllık reklamcılık bölümünde okusam daha iyi olur diyorum, siz ne diyorsunuz? 4 yıllık reklamcılık mı yoksa 2 yıllık lojistik/anestezi gibi bölümler mi? Başka önerilere de açığım, kendimi geliştirebileceğime inanıyorum ama 4 yılın sonunda aç kalmak da istemiyorum.
Sözel 198k
Tyt 590k

Bence merakın ve ilgin olan bölümü seçmelisin. Üniversite kaliteleri hemen hemen aynı

Survival seçmelisin. Şaka bir kenara bir iş yapacaksan bunu hayatının sonuna kadar veya gidebildiğin yere kadar yapıyorsun bu yüzden gerçekten mutlu olabileceğin bir iş seçmelisin. Kimse buna karışamaz kendin oturup kendine nasıl mutlu olabilirim ilerki hayatımda bu meslekte bu şekilde olur vs. diye kendinle konuşmalısın. Ama dikkat et kendinle konuşmayı fazla abartma sonra tımarhane hocası falan olursun :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl