fluas
Koydum Çalışma Masasını
- Katılım
- 12 Mart 2023
- Mesajlar
- 61
- Elmaslar
- 35
- Puan
- 2.270
- Konum
- in fluas
- Minecraft
- fluas
Discord:
ed2na
merhabalar,
eski bir oyuncu, eski bir hizmet veren olarak bazı yorumlarımı paylaşmak istedim. şunu belirtmek isterim, herhangi bir hedef aldığım kişi/topluluk yoktur tamamiyle gördüğüm şeyleri konu aldım, o kısımlara takılmadan yorumlarınızı yapmanızı isterim.
minecraft topluluğunu uzun zamandır takip eden biri olarak, bu oyunun çevresindeki ticari ve eğlence faaliyetlerin de bir dönem içinde yer aldım. bu sektöre hiçbir zaman tam anlamıyla ticari bir gözle bakmasam da, bazı dönemlerde işin içine girdiğim oldu. yakın zamanda piyasada ortaya çıkan ekiplerin sunduğu hizmetlere göz attığımda, eskilere kıyasla kalite açısından belirgin bir fark olduğunu fark ettim ve maalesef bu fark genelde eskiden yana.
eskiden, en azından bir şeyler deneniyordu. tasarımsal anlamda rekabet vardı ve ister istemez herkes diğerinden daha iyi olmaya çalışıyordu. şimdi ise, tasarımlara baktığımda, bu işi gerçekten tasarımcı olmayan (bunu üzerine alınmak isteyen alınabilir) kişilerin elinde sıradanlaşmış işler görüyorum. sürekli aynı şablonların, aynı dokuların ve stok içeriklerin önümüze koyulması, eskiden verilen hizmetlerin kalitesini özlememe sebep oluyor.
daha spesifik bir örnek vermem gerekirse, eskiden oyuncular ve sunucu sahipleri olarak yenilik arayışındaydık. hep bir farklılık yaratma çabası vardı; içerikler geniş tutulur, oyuncunun ilgisini çekecek yenilikler sunulurdu. ancak şu anda o eski "yenilik heyecanı" neredeyse tamamen kaybolmuş. artan sunucu sayısına rağmen, bu sunucuların neredeyse tamamen aynı içerikleri sunması ve oyuncuların da artık bundan şikayet etmemesi, işlerin nereye gittiğini neredeyse gösteriyor.
elbette, bunun en büyük sebeplerinden biri kitlenin değişmiş olması. eskiden insanlar daha fazla yenilik ararken, şimdi sanki sunulanla yetinmeyi kabullenmiş durumdalar. ancak bu, sunucu sahiplerinin ve içerik üretenlerin işini kolaylaştırmaktan çok, rekabetin ve yaratıcılığın tamamen yok olmasına sebep oluyor.
şu anda benim gözlemlediğim, sektörde bir "tükenmişlik" var. ama bu, herkesin sadece sıradan işleri kabul etmesi gerektiği anlamına gelmesi anlamsız ve mantıksız.