bitecek olan bir yıl ardından kişisel görüşler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fluas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 151
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fluas

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
35
Minecraft
fluas

Discord:

ed2na

merhabalar,​
eski bir oyuncu, eski bir hizmet veren olarak bazı yorumlarımı paylaşmak istedim. şunu belirtmek isterim, herhangi bir hedef aldığım kişi/topluluk yoktur tamamiyle gördüğüm şeyleri konu aldım, o kısımlara takılmadan yorumlarınızı yapmanızı isterim.​

minecraft topluluğunu uzun zamandır takip eden biri olarak, bu oyunun çevresindeki ticari ve eğlence faaliyetlerin de bir dönem içinde yer aldım. bu sektöre hiçbir zaman tam anlamıyla ticari bir gözle bakmasam da, bazı dönemlerde işin içine girdiğim oldu. yakın zamanda piyasada ortaya çıkan ekiplerin sunduğu hizmetlere göz attığımda, eskilere kıyasla kalite açısından belirgin bir fark olduğunu fark ettim ve maalesef bu fark genelde eskiden yana.

eskiden, en azından bir şeyler deneniyordu. tasarımsal anlamda rekabet vardı ve ister istemez herkes diğerinden daha iyi olmaya çalışıyordu. şimdi ise, tasarımlara baktığımda, bu işi gerçekten tasarımcı olmayan (bunu üzerine alınmak isteyen alınabilir) kişilerin elinde sıradanlaşmış işler görüyorum. sürekli aynı şablonların, aynı dokuların ve stok içeriklerin önümüze koyulması, eskiden verilen hizmetlerin kalitesini özlememe sebep oluyor.

daha spesifik bir örnek vermem gerekirse, eskiden oyuncular ve sunucu sahipleri olarak yenilik arayışındaydık. hep bir farklılık yaratma çabası vardı; içerikler geniş tutulur, oyuncunun ilgisini çekecek yenilikler sunulurdu. ancak şu anda o eski "yenilik heyecanı" neredeyse tamamen kaybolmuş. artan sunucu sayısına rağmen, bu sunucuların neredeyse tamamen aynı içerikleri sunması ve oyuncuların da artık bundan şikayet etmemesi, işlerin nereye gittiğini neredeyse gösteriyor.

elbette, bunun en büyük sebeplerinden biri kitlenin değişmiş olması. eskiden insanlar daha fazla yenilik ararken, şimdi sanki sunulanla yetinmeyi kabullenmiş durumdalar. ancak bu, sunucu sahiplerinin ve içerik üretenlerin işini kolaylaştırmaktan çok, rekabetin ve yaratıcılığın tamamen yok olmasına sebep oluyor.

şu anda benim gözlemlediğim, sektörde bir "tükenmişlik" var. ama bu, herkesin sadece sıradan işleri kabul etmesi gerektiği anlamına gelmesi anlamsız ve mantıksız.

Eskiler büyüdü, şuan ki kitle ise tabletci nesil. Çokta şey etmemek lazım bence :D

Beyin eriten youtube videolarıyla büyüyen bir kitlenin kalite talep edeceğini sanmam

Kötü ekonomiden beyne vitamin de gitmedi geçmiş olsun

daha spesifik bir örnek vermem gerekirse, eskiden oyuncular ve sunucu sahipleri olarak yenilik arayışındaydık. hep bir farklılık yaratma çabası vardı; içerikler geniş tutulur, oyuncunun ilgisini çekecek yenilikler sunulurdu.

Amaç eğlenmekti çünkü. Minecraft her zaman topluluğuyla var olan bir oyun oldu, insanlar ne yapıyorsa eğlenmek için yapıyordu. Şuanda bir şeyler yapanlar eğlenmek için değil para hırsıyla yapıyor, oynayanlarda eğlenmek için değil beyin çürütmek için oynuyor.

İnsanlık olarak eğlenmeyi unuttuğumuzu düşünüyorum açıkcası.

Son düzenleme:
merhabalar,​
eski bir oyuncu, eski bir hizmet veren olarak bazı yorumlarımı paylaşmak istedim. şunu belirtmek isterim, herhangi bir hedef aldığım kişi/topluluk yoktur tamamiyle gördüğüm şeyleri konu aldım, o kısımlara takılmadan yorumlarınızı yapmanızı isterim.​

minecraft topluluğunu uzun zamandır takip eden biri olarak, bu oyunun çevresindeki ticari ve eğlence faaliyetlerin de bir dönem içinde yer aldım. bu sektöre hiçbir zaman tam anlamıyla ticari bir gözle bakmasam da, bazı dönemlerde işin içine girdiğim oldu. yakın zamanda piyasada ortaya çıkan ekiplerin sunduğu hizmetlere göz attığımda, eskilere kıyasla kalite açısından belirgin bir fark olduğunu fark ettim ve maalesef bu fark genelde eskiden yana.

eskiden, en azından bir şeyler deneniyordu. tasarımsal anlamda rekabet vardı ve ister istemez herkes diğerinden daha iyi olmaya çalışıyordu. şimdi ise, tasarımlara baktığımda, bu işi gerçekten tasarımcı olmayan (bunu üzerine alınmak isteyen alınabilir) kişilerin elinde sıradanlaşmış işler görüyorum. sürekli aynı şablonların, aynı dokuların ve stok içeriklerin önümüze koyulması, eskiden verilen hizmetlerin kalitesini özlememe sebep oluyor.

daha spesifik bir örnek vermem gerekirse, eskiden oyuncular ve sunucu sahipleri olarak yenilik arayışındaydık. hep bir farklılık yaratma çabası vardı; içerikler geniş tutulur, oyuncunun ilgisini çekecek yenilikler sunulurdu. ancak şu anda o eski "yenilik heyecanı" neredeyse tamamen kaybolmuş. artan sunucu sayısına rağmen, bu sunucuların neredeyse tamamen aynı içerikleri sunması ve oyuncuların da artık bundan şikayet etmemesi, işlerin nereye gittiğini neredeyse gösteriyor.

elbette, bunun en büyük sebeplerinden biri kitlenin değişmiş olması. eskiden insanlar daha fazla yenilik ararken, şimdi sanki sunulanla yetinmeyi kabullenmiş durumdalar. ancak bu, sunucu sahiplerinin ve içerik üretenlerin işini kolaylaştırmaktan çok, rekabetin ve yaratıcılığın tamamen yok olmasına sebep oluyor.

şu anda benim gözlemlediğim, sektörde bir "tükenmişlik" var. ama bu, herkesin sadece sıradan işleri kabul etmesi gerektiği anlamına gelmesi anlamsız ve mantıksız.
Bu diyeceklerimi ister yanlış anlayın ister anlamayın benim için pek bir fark etmiyor kendi görüşümü belirteyim yine de ben yıllardır bu sektörle ilgileniyorum yıllardır benim gözlemlerim aslında genel olarak şöyleydi hocam bana göre eskiden de aslında pek kaliteli bir ürün yoktu evet yine vardı bazıları uğraşılmış emek verilmiş ürünler oluyordu şuan sayısı bunun biraz daha az tabii piyasa da sağolsun Minecraft konusunda tek bu yıl değil de benim gözlemime göre hocam yani 2 3 yıldır bi tükenmişlik mevcut yabancı sektör hakkında yorum yapmayayım fakat türkiye sektöründe böyle bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bunun temel sebebi ne diye düşünecek olursakta aslında karışık konulara girmiş oluruz bana göre yani say say bitmez hesabı eskideni hatırlıyorum mesela sunucu bulup giriyordum orada biz bi ortam giriyoduk 7 8 kişi birlikte takılıyoduk o zaman baya farklı birşeydi şuankine göre kitle konusunda kitle de değişmiş durumda çözümü konusunda baya detaylı düşünmenin gerektiğini düşünüyorum ben genel yıl konusundan hocam şahsi görüşüm artık eski huzur neşe mutluluk artık ne derseniz o yok neden yok onu da bilmiyorum ama biz mi büyüdük başka birşey mi oldu bilmiyorum ama eski tadı vermiyor artık çoğu şey bana göre bu yıl da afedersiniz ama bana göre bok gibi bi yıldı 2025 in de bok gibi bi yıl olacağını düşünüyorum fakat güzel bir yıl olmasını ümit ediyorum. Bir yılı daha bitirdik zaman hızlı geçiyor valla

Sektör sektör diyenleri gördükçe beni bir gülme tutuyor açıkcası, minecraftta sunucu açmanın sektörü mü olurmuş?

Kaktküs farmı yapma oyunu sunucusu sektörü bana baya komik geliyor, tek istisna olarak minigames sunucularını görüyorum.

Para kazanmak için bir bilgisayar oyununa sunucu açmak çok komik bir kafa yapısı. Bunu yaparken öğrendiğiniz yazılım, tasarım vb bilgileri çok daha mantıklı alanlara yöneltmenizi tavsiye ederim. Eskiden olsa yine eğlencesine yapılırdı fakat bu kitleyle bir halt olmaz.

Sektör sektör diyenleri gördükçe beni bir gülme tutuyor açıkcası, minecraftta sunucu açmanın sektörü mü olurmuş?

Kaktküs farmı yapma oyunu sunucusu sektörü bana baya komik geliyor, tek istisna olarak minigames sunucularını görüyorum.

Para kazanmak için bir bilgisayar oyununa sunucu açmak çok komik bir kafa yapısı. Bunu yaparken öğrendiğiniz yazılım, tasarım vb bilgileri çok daha mantıklı alanlara yöneltmenizi tavsiye ederim. Eskiden olsa yine eğlencesine yapılırdı fakat bu kitleyle bir halt olmaz.
Benide böyle bomboş insanları gördükçe gülme tutuyor da yapacak bişey yok işte

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl