Bir Emek Skyblock Sunucusundan Gerçekten Ne Bekliyorsunuz? Fikirleriniz Lazım!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zyph0rr

Founder of RedTedNW
Elmaslar
282
Minecraft
Zyph0rr

Discord:

ZINKKK

Merhaba değerli MC-TR forumu üyeleri,

Yeni bir Emek Skyblock sunucusu projesi üzerinde çalışıyorum ve topluluğun nabzını tutarak en doğru kararları vermek istiyorum. Sunucunun temel felsefesi konusunda bir yol ayrımındayım ve bu konuda sizlerin değerli görüşlerine ihtiyacım var.

Sizce günümüz Emek Skyblock oyuncusu ne arıyor? Aklımda iki ana konsept var:

1. Yenilikçi Sistemler ve Gelişmiş Oynanış: Bu konseptte, klasik Skyblock deneyimini koruyarak üzerine daha önce görülmemiş, yenilikçi sistemler eklemeyi hedefliyoruz. Örneğin:
  • Özel ve dengeli minyon/otomasyon sistemleri.​
  • Gelişmiş görev serileri ve hikaye tabanlı ilerleme.​
  • Farklı ada türleri, özel mob'lar ve boss'lar.​
  • Oyuncuyu sürekli aktif tutacak, rekabetçi ve yenilikçi etkinlikler.​

2. Sıfır Otomasyon: Minyonsuz ve Çiftçisiz Bir Ekonomi: Bu konsept ise tamamen "saf emek" üzerine kurulu. Sunucuda ekonomiyi ve ilerlemeyi yavaşlatan, AFK kalmaya teşvik eden hiçbir sistem bulunmayacak.
  • Minyonlar, otomatik çiftçiler veya benzeri pasif gelir kaynakları olmayacak.​
  • Ekonomi tamamen oyuncuların aktif olarak kazmasına, üretmesine ve birbiriyle ticaret yapmasına dayanacak.​
  • Odak noktası, AFK kalmak yerine aktif oynamak ve adasını kendi elleriyle geliştirmek olacak.​
Şimdi sizlere soruyorum:

Siz bir oyuncu olarak bu iki konseptten hangisini tercih ederdiniz? Hangisi size daha uzun ömürlü ve keyifli bir macera sunar? Ya da belki de bu ikisinin birleşimi veya aklınızda bambaşka bir fikir mi var?

Lütfen konu altına yorumlarınızı ve nedenleriyle birlikte hangi sistemi görmek istediğinizi yazın. Projeye yön verirken buradaki tüm yorumları dikkate alacağım.

Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. İyi forumlar!​

Çiftçisiz ve Minyonsuz sunucular eskide kaldı, artık sunucu açılırken oyuncular yenilikçiliğine bakıyor. Açtığınız forumda yazdığınız " Skyblock deneyimini koruyarak üzerine daha önce görülmemiş, yenilikçi sistemler eklemeyi hedefliyoruz."'da verdiğiniz örnekler daha önce görülmemiş değil, bir çok sunucuda olan sistemler. Emek oyuncuları pay to win istemiyor, dengeli ekonomi istiyor, 1 haftada 100k ada leveli istemiyor, 1 ayda herşeye sınırsız erişebilmek istemiyor, gerçekten emek gösterip aylarca sürecek bir oyun deneyimi istiyor. Eğer sunucunuzu açarken aklınızdaki ilk hedeflerden biri ne kadar para kazanacağınızsa günümüzdeki sunucuları kopyalayıp direk bir sunucu açmanızı öneririm. Yeterince zengin olan kişiler gelip oynayacaktır. Ama hedefiniz gerçekten oyuncuları düşünerek hareket etmek parayı arka plana atmak ise gerçekten emek verilecek her ay sıfırlanmayacak bir ekonomi olması gerekir. Umarım yazdıklarımı yanlış anlamaz ve değerlendirirsiniz, 2015'dan beri Skyblock oynayan biri olarak söylüyorum ki bizim için hiç bir sistemin bir önemi yok tabii ki sistemlerde önemli ancak ilk önceliğimiz dengeli bir ekonomi olmasıdır.

Çiftçisiz ve Minyonsuz sunucular eskide kaldı, artık sunucu açılırken oyuncular yenilikçiliğine bakıyor. Açtığınız forumda yazdığınız " Skyblock deneyimini koruyarak üzerine daha önce görülmemiş, yenilikçi sistemler eklemeyi hedefliyoruz."'da verdiğiniz örnekler daha önce görülmemiş değil, bir çok sunucuda olan sistemler. Emek oyuncuları pay to win istemiyor, dengeli ekonomi istiyor, 1 haftada 100k ada leveli istemiyor, 1 ayda herşeye sınırsız erişebilmek istemiyor, gerçekten emek gösterip aylarca sürecek bir oyun deneyimi istiyor. Eğer sunucunuzu açarken aklınızdaki ilk hedeflerden biri ne kadar para kazanacağınızsa günümüzdeki sunucuları kopyalayıp direk bir sunucu açmanızı öneririm. Yeterince zengin olan kişiler gelip oynayacaktır. Ama hedefiniz gerçekten oyuncuları düşünerek hareket etmek parayı arka plana atmak ise gerçekten emek verilecek her ay sıfırlanmayacak bir ekonomi olması gerekir. Umarım yazdıklarımı yanlış anlamaz ve değerlendirirsiniz, 2015'dan beri Skyblock oynayan biri olarak söylüyorum ki bizim için hiç bir sistemin bir önemi yok tabii ki sistemlerde önemli ancak ilk önceliğimiz dengeli bir ekonomi olmasıdır.
Hedefimiz öncelikli olarak bir topluluk oluşturmak para bizim için ön planda değil bu yüzden bu yorumunuz için teşekkürler.

Bu satırlarım konu sahibini veya herhangi birini hedef göstermek için değildir. Tamamen kendi düşüncelerimi aktardım ve içimi döktüm biraz.

Kendi bakış açıma göre yorumlamam gerekirse genel olarak her şey otomasyona bağlanmış gibi görünüyor. Bu durum oyuncuların yaratıcılığını da azaltıyor, estetik görünen bir ada neredeyse kalmadı... Tamamen otomasyon farm üzerine adalar yapılıyor.

Bu konu da aslında hem yönetim hem de oyuncu taraflı hatalar ve eksiklerden kaynaklanıyor.

Son yıllarda "şu kadar ödüllü bilmem ne sunucusu" şeklinde sunucular epey çoğaldı ve hatta belki de %90'ı öyledir. Durum böyle olunca oyuncular ada levelı ve baltop odaklı oynuyorlar. Anlamsız ve saçma bir rekabet oluşuyor.

Eskiden herhangi bir şeyin farmını yapmak için youtube'dan defalarca kez videolar izliyorduk; şimdi ise tek bir eklentiyle A'dan Z'ye her şeyi kendisi yapıyor. İsmine de çiftçi eklentisi, minyon eklentisi falan demişler işte.

Bütün her şey otomasyon olduğu için oyuncular bir zaman sonra sıkılıyor ve yapacak bir şey bulamıyor. Bunu fark eden yönetim de yeni sezon adı altında her şeyi sıfırlayıp tekrar oyuncuların önüne koyuyor. Adı yeni sezon ama tek bir çivi bile çakılmamış; her şey sıfırlanmış, adı da yeni sezon olmuş.

Ada levelı yüksek oyuncular saygı görüyordu, bir ağırlıkları vardı. Şimdi 1 saat bile oynamadığım bir sunucuya gireyim; VIP, spawner, bilmem ne üyeliği, bilmem ne paketi satın alarak saatlerini harcayan, para harcamayan sıradan bir emektar oyuncuyu 100'e katlarım. Olsun, aynı şeyler oyundan da elde edilebiliyor değil mi? Ben 1 dakikada elde ediyorken, emekter oyuncu 100 saatte elde edecek. Olsun P2W değil, herkes elde edebiliyor.

Her fırsatta TR oyuncu kitlesi eleştiriliyor ama asıl eleştirilmesi gereken mevcut sunucu sahipleri ve yöneticilerdir. Burada sunucu açma girişiminde bulunan taze sunucu sahiplerine birçok teklifle gittim. Herhangi bir ücret talep etmeden ücretsiz olarak eklenti geliştirme kısmında destek olacağımı söyledim. Bana yapılan geri dönüşler başka sunucularda olan eklentilerin görsellerini göndermek olduk. Canım yaratıcılığınız sıfır, yok, yok yani. Kendine ait tek bir düşüncen yok, sonra "kitle böyle" oluyor. Hazır paketler, kopya eklentiler, her sunucuda olan şeyler, yaratıcılık sıfır. Sonra da "ya TR kitlesi böyle, yeniliğin ve yaratıcılığın pek önemi yok, tutmuyor" şeklinde açıklamalar. Ne yenilik yaptın? Uçan gemi, ehehe.

Gelelim emek sunucuya :)

"Ya emek sunucu açtım, tutmadı."

Hayır hayatım, sen sunucu masraflarını çıkaramadın. Cebindeki o para, o makineyi 1 ay ayakta tutacak kadardı. Satacak bir şey bulamadığın için de sunucunu ayakta tutamadın. Neden? çünkü senin için satış sadece VIP, spawner, süreli fly cart curt, bilmem ne kılıcı, bilmem ne setinden ibaret. Senin kafanda satış sadece bu anlama geliyor. Üzgünüm ama fikir üretemiyorsun ve kolaya kaçıyorsun. Emek sunucu demek bu ürünlerin satılmaması veya satılsa da bunların oyun içinden elde edilebilmesi değil ki. Kozmetik sat, oyuncuya özel özelleştirilebilir hud sat, kişisel ada temaları sat, sezonluk kostümler getir sat, oyuncunun kendini havalı hissedeceği prestijinin arttığını düşüneceği özellikler getir sat. Tamamen görünüm odaklı düşünüp 50 farklı satılacak ürün madde üretebilirim ve hiçbiri oyunun dengesini bozmaz. Ama düşünmeye ne gerek var ki...

Biraz çenem açıldı çünkü herkes gibi ben de artık çok sıkıldım. Satırlarımı noktalıyorum.

Skyblock’un ruhu üretmek, geliştirmek ve gurur duyacağın bir ada inşa etmektir. Bugün ise çoğu sunucu sadece “otomatik para basma simülasyonu”na dönmüş durumda. Sunucu sahipleri gerçekten oyun yapmaya başladığında, kitle zaten değişecektir. Kitleyi zorbalamayın artık!

Saygılar ve sevgiler. 🌸

Bu satırlarım konu sahibini veya herhangi birini hedef göstermek için değildir. Tamamen kendi düşüncelerimi aktardım ve içimi döktüm biraz.

Kendi bakış açıma göre yorumlamam gerekirse genel olarak her şey otomasyona bağlanmış gibi görünüyor. Bu durum oyuncuların yaratıcılığını da azaltıyor, estetik görünen bir ada neredeyse kalmadı... Tamamen otomasyon farm üzerine adalar yapılıyor.

Bu konu da aslında hem yönetim hem de oyuncu taraflı hatalar ve eksiklerden kaynaklanıyor.

Son yıllarda "şu kadar ödüllü bilmem ne sunucusu" şeklinde sunucular epey çoğaldı ve hatta belki de %90'ı öyledir. Durum böyle olunca oyuncular ada levelı ve baltop odaklı oynuyorlar. Anlamsız ve saçma bir rekabet oluşuyor.

Eskiden herhangi bir şeyin farmını yapmak için youtube'dan defalarca kez videolar izliyorduk; şimdi ise tek bir eklentiyle A'dan Z'ye her şeyi kendisi yapıyor. İsmine de çiftçi eklentisi, minyon eklentisi falan demişler işte.

Bütün her şey otomasyon olduğu için oyuncular bir zaman sonra sıkılıyor ve yapacak bir şey bulamıyor. Bunu fark eden yönetim de yeni sezon adı altında her şeyi sıfırlayıp tekrar oyuncuların önüne koyuyor. Adı yeni sezon ama tek bir çivi bile çakılmamış; her şey sıfırlanmış, adı da yeni sezon olmuş.

Ada levelı yüksek oyuncular saygı görüyordu, bir ağırlıkları vardı. Şimdi 1 saat bile oynamadığım bir sunucuya gireyim; VIP, spawner, bilmem ne üyeliği, bilmem ne paketi satın alarak saatlerini harcayan, para harcamayan sıradan bir emektar oyuncuyu 100'e katlarım. Olsun, aynı şeyler oyundan da elde edilebiliyor değil mi? Ben 1 dakikada elde ediyorken, emekter oyuncu 100 saatte elde edecek. Olsun P2W değil, herkes elde edebiliyor.

Her fırsatta TR oyuncu kitlesi eleştiriliyor ama asıl eleştirilmesi gereken mevcut sunucu sahipleri ve yöneticilerdir. Burada sunucu açma girişiminde bulunan taze sunucu sahiplerine birçok teklifle gittim. Herhangi bir ücret talep etmeden ücretsiz olarak eklenti geliştirme kısmında destek olacağımı söyledim. Bana yapılan geri dönüşler başka sunucularda olan eklentilerin görsellerini göndermek olduk. Canım yaratıcılığınız sıfır, yok, yok yani. Kendine ait tek bir düşüncen yok, sonra "kitle böyle" oluyor. Hazır paketler, kopya eklentiler, her sunucuda olan şeyler, yaratıcılık sıfır. Sonra da "ya TR kitlesi böyle, yeniliğin ve yaratıcılığın pek önemi yok, tutmuyor" şeklinde açıklamalar. Ne yenilik yaptın? Uçan gemi, ehehe.

Gelelim emek sunucuya :)

"Ya emek sunucu açtım, tutmadı."

Hayır hayatım, sen sunucu masraflarını çıkaramadın. Cebindeki o para, o makineyi 1 ay ayakta tutacak kadardı. Satacak bir şey bulamadığın için de sunucunu ayakta tutamadın. Neden? çünkü senin için satış sadece VIP, spawner, süreli fly cart curt, bilmem ne kılıcı, bilmem ne setinden ibaret. Senin kafanda satış sadece bu anlama geliyor. Üzgünüm ama fikir üretemiyorsun ve kolaya kaçıyorsun. Emek sunucu demek bu ürünlerin satılmaması veya satılsa da bunların oyun içinden elde edilebilmesi değil ki. Kozmetik sat, oyuncuya özel özelleştirilebilir hud sat, kişisel ada temaları sat, sezonluk kostümler getir sat, oyuncunun kendini havalı hissedeceği prestijinin arttığını düşüneceği özellikler getir sat. Tamamen görünüm odaklı düşünüp 50 farklı satılacak ürün madde üretebilirim ve hiçbiri oyunun dengesini bozmaz. Ama düşünmeye ne gerek var ki...

Biraz çenem açıldı çünkü herkes gibi ben de artık çok sıkıldım. Satırlarımı noktalıyorum.

Skyblock’un ruhu üretmek, geliştirmek ve gurur duyacağın bir ada inşa etmektir. Bugün ise çoğu sunucu sadece “otomatik para basma simülasyonu”na dönmüş durumda. Sunucu sahipleri gerçekten oyun yapmaya başladığında, kitle zaten değişecektir. Kitleyi zorbalamayın artık!

Saygılar ve sevgiler. 🌸
çok uzun mesaj özetlicek var mı

Artık yeni Skyblock sunucularının açılmamasını umuyorum. Gerçekten işin özünü bilmeden, oradan buradan bulduğu paketlerle sunucu açan ve başkalarının sunucularına girip sohbetten oyuncu çekmeye çalışan kişilerin sayısının azalması dileğiyle...
Bu işte sanıldığı kadar büyük kazançlar yok arkadaşlar, lütfen hayal dünyasından çıkın. TOP 10 sunucular arasında değilseniz, sizi heveslendirecek paraları kazanmanız neredeyse imkânsız. Üstelik kazandığınız geliri sunucuya geri yatırmazsanız, bu gelir uzun vadede sürdürülebilir de olmaz.
Sunucu açma hevesinizi tam zamanlı bir işe dönüştürmeyi düşünmeyin; bu ancak çok uzun süre emek verip ciddi yatırımlar yaptığınızda belki mümkün olabilir.

Çiftçi, minyon, sanal market, spawner vs olmadığı bir sunucu açıp
vip vs satmadan skyblock açarsan az ama öz oynanır.
Gelirim olmayacaksa neden uğraşayım diyorsan orası ayrı.
10gb r9 ile bile +50 oyuncuyu rahatlıkla oynatabilirsin, makine
kirasıda 600-800₺ bandında olur.

Böyle bir sunucu açarsan seve seve oynarım. Tabii vip ve spawner mağazada
olup, oyunun dengesini kolaya kaçıran minyon vs olmadığı taktirde oynanır.

EK OLARAK; OpSkyblock ve UltraOpSkyblock furyasını
yıllarca gördüm ve şu anki yaş kitlesi Skyblock'un "s" sini bile bilmiyor.
Yenilikçi olmak lazım diyenler sunucuya girdiklerinde "sunucu orta-emek mi?" diye
soruyor. Aktiflik benim için önemli diyorsan yenilikçi, gerçekten
skyblock oynamak istiyorum diyorsan nostalji sunucu açacaksın.

Herkes farklı düşünüyor bu yüzden sunucuyu çiftçi ve minyonsuz açıp oyuncularımızın oylaması ile ne olup ne biter bilmek en iyisi olur bu sunucu benim değil hepimizin olacak ve tüm olması gereken öneriler yapılacak.

Buraya neler yazmak istiyorum ancak hafif konulara değineceğim. Oynamaktan zevk alacağım skyblock örneklerinden biri Hypixel Skybloğudur herşey o kadar güzel işlenmiş ki mesela insanları koleksiyon yapmaya teşfik ediyo adaları ziyaret ettiğimde koleksiyon kısmı oluşturuyolar hypixelin belirli etkinliklerde verdiği npc skinleri (custom headlar) ve bunları sadece oynadıkca etkinliklerden alıyolar ve adamlar bunu o kadar seviyolar ki bunun örnekleri valorant , lol , pubg gibi oyunlarda da görebiliriz insanlar kozmetik seviyo yeni görünüm seviyo sevgili velvexanın da dediği gibi kozmetik satmak oyunu hem daha adil kılıyor hemde p2w ortadan kaldırıyo ve emek verenlere ticaret ortamıda açıyo. TR şartlarında ise nedense bu tam tersi vip sat spawner sat ne kadar ayrıcalık varsa sat sonra gerçek para ödüllü yarışmalar koy ve bunların sözde eşit şartlarda yarışmasını izle kazanmasını izle ki para yatırmadan para yatıranlara yetişmesi 7/24 oynasa bile mümkün olmuyo. tavsiyem bir sistem yapacaksan ve parada kazanmak istiyosan kozmetiğe odaklanmamız şart. tavsiyelerim oto sistemlerin tamamını kaldırman yada pasifleştirmen​

Asıl problem bence oyuncu kitlesinde, oyuncular aynı şeyi oynamaya alışmışlar, al bir takımdan paket map bile değiştirmeden yazıları değiştir aç. Türkiye'de maalesef yeni şeyler çıkarmak çok zor. Bizim kitlenin oynaması için önce eu'da ünlenmesi lazım ki (örn: BoxPvP, SMP vs.) TR'de tutsun. Ama bence Emek Skyblock P2W olmamalı, cidden emek verilerek oynanmalı.

mc (türkiye)'de sunucu açmak artık tamamen zarar ve aptallık işidir, köklü değilsen, tanınırlığın yoksa girişme elinde patlayabilir daha iyi yerlerde harca paranı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl