Başarılı Bir Sunucu Neyi Gerektirir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Klasikleşmiş oyun türlerine yönelip sadece kopyala yapıştır yapıp kolay yoldan para kazanma derdindeler

Bence en önemlisi saygılı ve güçlü bir kadro bunlar olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz!

Moderatör tarafından düzenlendi:
Bi Sunucuda Düzen Ve Azim Gerekir tabi Bide Güzel Yetkili Kadrosu...

Açtığınız sunucuda boşverin özgünlüğü yeni sistemi haritaları tabi bunlarda önemli ancak en önemlisi sıcak bir ortam yaratmak oyuncular sunucunuza girdiğinde ortamın tadını sıcaklığını ve güvenini hissetmeli ileride demeli ki ya evet ben bu sunucuda oynuyordum ne olaylar ne rekabet dönerdi demeli insanların stresini kötü bir gün geçirdiyse oyuna girip sunucunuzda keyifli vakit geçirebilmeli işte dostlarım sunucunun kalbi tam olarak budur. Yapılan emeğin kötüsü olmaz yapılan emek ikiye ayrılır birincisi gerçeklik ikincisi yapaylıktır evet sunucu kurdum bütün sistemleri ekledim bir numaralı en gelişmiş sunucuya sahibim ortam yok abi sıcaklık yok Sunucu kurdum gerçeklik var sistemlerim az ama yeterli (faction,skyblock,survival) vb. sıcaklık var ortam var. Saygı var.

Son düzenleme:
Başarılı bir sunucu demek, TR kitlesinde bir bakıma zor bir iş. Çünki hazır paketler ile hazır paketten kastım googlede ücretsiz paylaşılan paketler ile +100, +200 olan sunucular gördüm. Diğer yandan başka bir sunucu sahibi 10 sistem var ise 9 tanesi kendilerine özgü, kendilerinin kodlamış olduğu sistem, ama internetten ücretsiz paket indirip +100, +200 olan sunucu kadar, hatta yarısı kadar bir kitle elde edemiyor. Çünki kimse reklama yeterince bütçe ayırmıyor. Yani benim görüşüm azda olsa özgün olmak, & paraya kıyıp reklam yaptırmak.

Bir sunucu tutturmak aslında hiç te kolay bir iş değil, internette ücretsiz olarak paylaşılan paketlerin çoğu özgün değil özgün olanları da birçok kişi görüp kullanacağı için size ait bir proje niteliğinde olmuyor. İyi bir sunucu için deneyim gerek, büyük yatırımlar gerek, 100₺ ile VDS alıp " Neden tutmadı bizim sunucumuz? " demenin bir mantığı olmadığını düşünüyorum. Reklam masrafları vs. Aylık bütçe 1500-2000₺ Arasında olması gerektiğini düşünüyorum. Evet herkes bu parayı veremez ve riskli bir iş bunun farkındayım fakat kendinizi duyurabilmeniz için reklama ihtiyacınız var. Ayrıca türk toplumunda da sorunlar var evet ne kadar iyi sistem yaparsanız yapın aktifliği olan sunuculara gideceklerdir, şahsen bende öyle yaparım çünkü 3-5 kişi olan sunucuda ne kadar sohbet ve ticaret dönebilir ki ? Ayrıca sunucu açan arkadaşlarımızın da aklına oturtup yapamadığı işler var. Ciddi bir şekilde düşünüp tartışabilen, etik davranışlar sergileyebilen, Her koşulda sakinliğini koruyabilen bir ekip bulmak da zor. Bence 100-150₺'si olup sunucu açmak isteyen arkadaşlara önerim şudur ki yapmasınlar. Çünkü iyi bir şekilde çalışan insanlar ücretle çalışıyor, ücretsiz çalışıp iş yapan arkadaşların size katkısı çok olmayabilir ayrıca daha demin bahsettiğim gibi reklam masrafları vs. çok fazla bir ücret gerektiriyor. Ayrıyetten sunucu açmak çok büyük bir yük hepimizin özel hayatı var iken, günde 3-4 belki de 5-6 saat harcama yapacaksınız. Gerçek hayatımızın bu günlerde ne kadar yoğun olduğunu düşünürsek çok büyük bir yüktür. Tabii ki de zevkler ve renkler tartışılmaz fakat bu şekilde ilerlemelerin etik bir durum olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
özgüven,hayal gücün,paran,bilgin,dostların,64gb makine,yönetim,tabi önemli olan beyin

özgüven,hayal gücün,paran,bilgin,dostların,64gb makine,yönetim,tabi önemli olan beyin
özgüven,hayal gücün,bilgin,dostların,64gb makine bunları yazmana gerek yok paran varsa hepsine sahip olursun zaten
sunucu için gerekli olan para,para,para tabi bilgin çevren vardır orası ayrı

Klasik bir sunucu yapacaksın reklam bütcen olmazsa olmaz bir 300-400 tl reklam bütçesi oldumu gerisi gelir zaten ben öğrendim pişmanım reklam vermediğime.
Ayrıca vipol komutu ultra mega super op skyblockta olmazsa olmaz.

sade olcaksın ama özgün yapacaksın bir sunucu açar açmaz reklam yapmıcaksın önce ücret ödemeden 8 ay filan ücretsiz forum konusuyla kasılıp belli kitleye ulaşınca reklam yapıcaksın sonra gelişicek ve özgün oyunlar games v.s cıkarıcaksın bence ve hedefim bu yönde :) asla pes etme hayalini gerçekleştir

Başarılı bir sunucu çaba, sabır ve nezaket gerektirir. Bir sunucuyu açtıktan sonra başka bir sunucunun eklenti paketini kopyalarsanız veya ücretsiz bir paket kullanırsanız, başarılı bir sunucu sahibi olamazsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl