Sol Reklam

Çözüldü "Ardiks" Dolandırıcılığı Hakkında.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan demirium
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 1.833
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

demirium

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
iumProject
Elmaslar
20
Puanlar
3.755
Merhaba değerli Mc-tr üyeleri, bendeniz Demir. Bugün maalesef ki bir sorunsal konusu ile sizlerleyim. Bu konu gerçekten sinirlerinizi oynatabilir. Hazırsanız başlıyorum. Bir sunucu açtım ve ardından reklamlama adımlarına geçtim. Bu süreçte de reklamlama için çeşitli YouTuber/Yayıncılar aramaya başladım. Bu arayış içerisinde "Ardiks"e denk geldim. Kendisinin videoları oldukça eğlenceli ve dikkat çekiciydi. Discord üzerinden 26 Haziran tarihinde ulaştım ve fiyat bilgisi öğrenmek istedim.

image.png

1 Temmuz civarında karar verdim ve tekrar ulaşma kararı aldım. Herhangi bir sorun yaşamadan ödemeyi tamamladım.

image.png

Mesajda ben ne zaman gelirsiniz veya ne zaman çekimi yaparız gibi sorular sorulmadan kendisi 1 gün sonrasında 3 Temmuz'da gelip çekimi gerçekleştireceğini söyledi. Bu oldukça harika geldi ve tamamdır diyerek günü kapattık.

image.png

2 Temmuz'da ki mesajların ardından senaryonun iletileceği de söylendi ve tamamdır diyerek kapattık. Ardından sonraki gün cevap bekledim. Herhangi bir cevap gelmesi ve saat 22'de mesaj atma kararı aldım. Birazdan çekime geleceğini söyledi ve beklemeye devam ettim. 2 gün daha geçti ve ardından bir mesaj atmaya karar verdim. Sunucum için tüm reklamların bir arada olacağı bir reklamlama dönemi başlatacaktım ve bunun aksamaması gerekiyordu. O kadar rahat cevaplar aldım ki.

image.png

Hatalı olan ben olmamama rağmen yine de alttan aldım ve bir şey demek istemedim. Kendisi bana "Canım Arkadaşım" şeklinde konuştu. Bunda bir sorun görmeyebilirsiniz ama hatam olmamasına bir şey ödemiş olmama ve vaadedilenler karşısında her şeyi alttan almama rağmen böyle konuşulması hoş değil.

image.png

Ardından yukarı da ki gibi konuşmalar yaşandı. Yayınlanmadan önce ki akşam gece 12'de video çekimi yapıldı. Bu da benim için bir sorun değildi açıkçası çünkü videonun düzgün bir şekilde çekilmesi yapılan onca şeye rağmen yeterliydi.
image.png

Image

Bunlardan da sonra yukarı da ki konuşmalarla devam etti. Video için uygun ortamı sağlamaya çalıştım. Ek olarak senaryo bana sunucuya giriş yapılmadan önce iletilecekti fakat sunucuya gece 12.30'de giriş yapılıp senaryo bana soruldu. Bunu da bir sorun olarak görmedim ve devam ettim.

image.png

Burada sunucuda mevcut olan bir sorunu belirtti ve onunla alakalı konuştuk. Bunun ardından da video hakkında konuştuk. Senaryo hakkında da konuştuk. Her şey normaldi ve videoyu çektikten sonra çıkış yaptık. Sabah videoyu gördüm ve en başta farketmediğim bir detay oldu. Videonun üst kısmında ip adresinin yazacağı söyleniyordu fakat herhangi bir adres/sürüm yazmıyordu. Önceki videolarının hepsinde bu var fakat sunucum için yayınlanan videoların (YouTube ve TikTok) hiç birinde yoktu. Instagram kısmında da henüz paylaşılmamıştı zaten.

Image

Bunu ilettim ve düzeltilebileceği söylendi. Benim için yine sorun yoktu fakat sonrasında aşağıda ki konuşmalar aramızda geçti.

image.png

image.png

image.png

image.png

Pufff. Nasıl da geldi konu buraya değil mi? Engelde yedim. Sonrasında geçiştirilmek için aşağıda ki duyuru atıldı.

image.png

Fakat gülünç olan şey sunucunun bir skyblock sunucusu olmaması ve scoreboard'da farklı bir sunucu adı yazması. Bunu istemememe rağmen paylaşılmasını geçtim başka bir sunucu paylaşılıyor. Yorum size ait. Ben böyle şeyler yaşadım, umarım kimsenin başına gelmez. Lütfen bu tarz insanlarla iletişime geçerken dikkatli olun. Tavırlarımda herhangi bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum, sadece sunulan ve vadedilen farkın olmamasını istiyorum hepsi bu. İş işten geçti, okuduğunuz için teşekkür ederim değerli Mc-tr üyeleri.

@Ardiks, konuya davet edildiniz 24 saat içerisinde gerekli açıklamalarınızı arz ederiz.

Öncelikle dostum. Mesajlarda göründüğü üzere bir hata olduğunu ve dilersen videoyu değiştirerek sorunu çözebileceğimi fakat videonun veriminin düşeceğini; alternatif yollar üzerinden ilerlememiz gerektiğini belirtiyorum. İşin ucunda sen inatla benden bir şey bekliyorsun ama ne önerilerimi kabul ediyorsun ne de teklif sunuyorsun. Tek yaptığın para iadesi ama ortada bir emek var ve benim bir uğraşmışlığım var. Ben niye videoyu yayınladıktan, o gün sana yer ayırttıktan ve videoyu çektikten sonra para iadesi yapayım. Sana teklifleri sundum, hiçbirini kabul etmedin. Kabul etmemene rağmen mağdur durumda kalma diye teklif ettiklerimi yerine getirdim ve gidip böyle bir konu açtın. Ne kadar yüzsüz biri olduğunu buradan da görebiliyorum. Diyecek bir şeyim yok MC-TR'de açılmış en saçma dolandırıcılık konusu olabilir, en yakın zamanda kaldırılmasını talep ediyorum bir platformda bu kadar kolay isim kirletilememli bence.

LA OLM DOLANDIRICILIK NEREDE BEN Mİ KÖRÜM

Merhaba tekrardan, benim ne gibi bir teklifte bulunmamı bekliyorsunuz acaba? Kendi tekliflerinizi sunup böyle böyle böyle yazıp geçiyorsunuz. Ben sizle inatlaşmıyorum, inatlaşmak yerine video çekilinceye kadar ki çirkin tavırlarınıza maruz kaldım ve bana gelip saçma sapan konuştunuz. Yukarı da ki mesajları bir de kendinizi benim yerime koyarak okuyun isterseniz. İş yapıyorsunuz bu tarz şeylere dikkat etmeniz gerekiyor bu bir reklam videosu ve nasıl en önemli ve temel olan faktör unutulabiliyor veya bunla alakalı yeniden video çekimi veya videonun düzeltilerek yüklenmesi sunulmak ve konuşulması yerine önerilerimi sundum haber bekliyorum tarzı yazılar yazmanız veya gelip hiç bir sorun olmamasına rağmen tavrıma takılmanız sorun. Bunu da avutmak için Discord sunucunuzda duyuru atıyorsunuz, attığınız duyuru daha sunucuma bile ait olmasını geçtim aynı türde bile değil. Hizmet alıyorum ve hizmet olması gerektiği yerine eksik veriliyorsa bu bir dolandırıcılıktır. Gelip bir de yüzsüz diyorsunuz. Cidden çıldırmış olmalısınız.

DM üzerinden hala devam ediliyor sonlanmasını talep ediyorum, rahatsız edilmek istemiyorum.
1688763053803.png

Konu hakkında WhereCoskuyu'nin de yorumu var; "Merhaba, ardiks ile yaklaşık 8 Ay gibi bir süre çalıştım bu tür olay bir keresinde çalıştığımız bir sunucu için de oldu, sunucu sahiplerinin tehtidleri vs üzerine Ekrana IPyi koydurabildik ama aynı video 2 kere yüklendiği için 2. Video izlenmedi ve çöp oldu gerekli kanıtları Forum Yöneticileri iletişime geçerse iletebilirim saygılarımla iyi forumlar."

Abi selam olay çok karışık gibi kolay gelsin

Tarafsız bir şekilde baktığımda burada ilk hataların Ardiks tarafından yapıldığını görüyoruz.

Her ne kadar telafi edilmeye çalışıldığı görülse de en baştaki yaptığı hatalar olmasaydı böyle sorunlar olmazdı.

Ardiks bana göre buradaki suçlu kişi

Tarafsız bir şekilde baktığımda burada ilk hataların Ardiks tarafından yapıldığını görüyoruz.

Her ne kadar telafi edilmeye çalışıldığı görülse de en baştaki yaptığı hatalar olmasaydı böyle sorunlar olmazdı.

Ardiks bana göre buradaki suçlu kişi
abe bence silsin tekrar atsın videoyu bu kadar zor degil ya sil yaz üste bitti gitti yaw ne uzattın sanarsın youtube kariyeri bitcek karalancak adamlar sanki anlıcak

Konuya baktığımda konu sahibinin haklı olduğunu ve aynı olayın benim veya başka birisinin de başına gelebileceğini düşünüyorum. İp adresini koymamanız tamamen videoyu çeken ve düzenleyen kişinin sorumluluğunda.

Geçmiş olsun hocam. SkyBlock sunucunuz güzelmiş.

abe bence silsin tekrar atsın videoyu bu kadar zor degil ya sil yaz üste bitti gitti yaw ne uzattın sanarsın youtube kariyeri bitcek karalancak adamlar sanki anlıcak
Aga olay ile ilgili yorumumu saygı çerçevesinde istediğim kadar açıklayabilirim buna karışamaz kimse.

YouTube kariyerinde tabiki de bu leke olarak kalır yaptığı yanlışlar. Burda para ile yapılan birşeyin düzgün yapılmadığını görünce insanlar ondan almayı keser reklam vs.

yaz -1 arda abime ozaman

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı