Aramızda Bilişim Bölümü Okuyan Varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cemvrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.911
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mirblaaarrr, bilişim bölümünü bitirdim bu sene.

Öncelikle 10. sınıfın başında Flow Chart göreceksin, hayatının en saçma günlerini Flow Chart zamanında geçireceksin. Hiçbir kodlama bilgisi öğrenmiyorsun. Sadece döngüleri falan gösterdiklerini "sanıyorlar". Flow Chart dönemini hayatta kalarak geçmeyi başarırsan, C# (si şarp)'a geçiyorsunuz. C# Console göreceksin. Yazdığın kodlar siyah bir ekranda çalışıyor pek bir olayı yok. Özgürlüğün kısıtlı, ama hoş oluyor. If else gibi döngüleri orada daha iyi kavrıyorsun ve kendine ait birkaç program yapabiliyorsun okul dışında. Zamanında "toplama işlemi yapan program" istenmişti bizden, ben "hesap makinesi" yapmıştım. Onun verdiği ego da başka güzel oluyor tabii.

C# döneminden çıkman biraz zor oluyor, çünkü tam öğrendim derken 11. sınıfın başında web tasarımda HTML görmeye başlıyorsun. Tabii HTML'i oturtmak için de ekstra olarak CSS görüyorsun. Biraz beynin bulanabilir 11. sınıfta, ama emin ol mantığını kavrayınca çok kolay. CSS ile yapmak istediğin şeyi şekillendiriyorsun, HTML ile de CSS tarafında yaptığın şekli web sayfana ekliyorsun. Çok ufak Javascript görebilirsin ama sanırım o normal müfredatta yok. Çok ta işine yaramaz, sadece başlangıcını görüyorsun. Javascript'in Java ile hiçbir alakası yok bu arada.

12. sınıf tamaaamennn bomboş geçecek. PHP gösteriyorlar güya ama PHP ve Javascript'te gördüklerin, C#'ta gördüklerinin aynısı. Sadece kodlar değişiyor, mantık tamamen aynı.

Sınav sistemini de anlatayım, Flow Chart sınavını olurken Flow Chart'ta hangi kutu ne işe yarar diye sorarlar. C#'ta senden belli başlı programları yapmanı isterler. Örneğin en başta "1den 100e kadar sayan sayılar" istenir, sonra "1 ve 100 arasında 5e tam bölünen sayıların toplamı" istenir. Hocanın hayal gücüne göre değişir. Ama matık hep aynıdır sorun etme. 11. sınıfta HTML'de <tr><td> ler ile senen basit kutucuklar yapmanı isteyerek başlarlar, 11. sınıfın sonunda sana verdikleri resimdeki websitenin aynısını HTML vs CSS ile yapmanı isterler. 12. sınıfta aynı 10. sınıfta olduğu gibi programlar isterler, ama C# yerine PHP kullanırsın. En kolayı 12. sınıf olur muhtemelen.

Elimden geldiğince açıkladım, herhangi başka soru veya sorunun olursa benimle iletişime geçebilirsin :melek: <3

Önerirmisin peki bu bölümü?
Dostum emin ol diğer bölümlerden çok daha iyi elektrik bölümünde arkadaşlarım var kablo bağlamaktan başak birşey yapmıyorlar xD
Bence kesinlikle seçmelisin çok birşey öğrenmezsin ama bunu bil kendinde ayrıyetten çalışıp öğrenirsen freelancer olarak bile çalışabilirsin benim gibi :D

Mirblaaarrr, bilişim bölümünü bitirdim bu sene.

Öncelikle 10. sınıfın başında Flow Chart göreceksin, hayatının en saçma günlerini Flow Chart zamanında geçireceksin. Hiçbir kodlama bilgisi öğrenmiyorsun. Sadece döngüleri falan gösterdiklerini "sanıyorlar". Flow Chart dönemini hayatta kalarak geçmeyi başarırsan, C# (si şarp)'a geçiyorsunuz. C# Console göreceksin. Yazdığın kodlar siyah bir ekranda çalışıyor pek bir olayı yok. Özgürlüğün kısıtlı, ama hoş oluyor. If else gibi döngüleri orada daha iyi kavrıyorsun ve kendine ait birkaç program yapabiliyorsun okul dışında. Zamanında "toplama işlemi yapan program" istenmişti bizden, ben "hesap makinesi" yapmıştım. Onun verdiği ego da başka güzel oluyor tabii.
Öncelikle bilişim bölümü sadece web programlama için değildir! Teknik servis, veri tabanı, masaüstü programlama ve networkcüler bir sürü seçeneği var tabi bunlar gideceği okula bağlı ve hepsi birbirinden çok farklıdır. Flow Chart dediğin şey algoritma'dır ingilizce terimler kullanarak zor veya saçma bir olaymış gibi milletin aklını karıştırma o zaman türk matematikçilerde kare köküne Radical Sign desin örneğin:
Gel ya bizim bölüme gel önce Radical Sign öğretiyolar moruk herkes yapamaz :)

Öncelikle bilişim bölümü sadece web programlama için değildir! Teknik servis, veri tabanı, masaüstü programlama ve networkcüler bir sürü seçeneği var tabi bunlar gideceği okula bağlı ve hepsi birbirinden çok farklıdır. Flow Chart dediğin şey algoritma'dır ingilizce terimler kullanarak zor veya saçma bir olaymış gibi milletin aklını karıştırma o zaman türk matematikçilerde kare köküne Radical Sign desin örneğin:
Muhalafet.

boş yapma Muhalafet burası bir forum insanların yorumlarına saygı duyacaksın ama yanlış yapılan yorumda eleştirilebilirsin... ben bilişim bölümünden mezun olalı 6 yıl geçtiği için cevap yazmak istedim senin bu konuyla alakan ne durusu

boş yapma Muhalafet burası bir forum insanların yorumlarına saygı duyacaksın ama yanlış yapılan yorumda eleştirilebilirsin... ben bilişim bölümünden mezun olalı 6 yıl geçtiği için cevap yazmak istedim senin bu konuyla alakan ne durusu
Dostum tartışmaya hiç gerek yok fikrinizi almak istedim sadece.

Diğer bölümlere göre bilişim bölümü senin için daha iyi olacaktır ben bilişim bölümü okudum bu sene c# console application öğrettiler ofis programlarını öğrettiler vs vs çok bir yararı olmaz ama diğerlerine göre daha yararlı olacağı kesin. Eğer düzgün bir bilişim teknolojileri dersi hocan varsa senin çok işine yarayacaktır örnek olarak benim hocam bilgisayar hakkında bilmediğin en ufak şeyleri bile öğretti şanslıysan ve böyle bir hoca gelirse bölümün o kadar zararı olmaz.

"11. sınıfın başında web tasarımda HTML görmeye başlıyorsun" dedim. Veri tabanı veya herhangi başka dalı okumadım. Bu yüzden onlar hakkında yorum yapamıyorum. Ayrıca ingilizce terim falan kullanmıyorum, gördüğümüz program Flow Chart'tı, bu bir terim değil :(

"11. sınıfın başında web tasarımda HTML görmeye başlıyorsun" dedim. Veri tabanı veya herhangi başka dalı okumadım. Bu yüzden onlar hakkında yorum yapamıyorum. Ayrıca ingilizce terim falan kullanmıyorum, gördüğümüz program Flow Chart'tı, bu bir terim değil :(
Flow Chart ney rusçamı ? Hocanız programlamadaki variable'a değişken diyor sen gelmiş basit bir algoritmaya flow chart diyorsun onun adı algoritma yıllardır öyle öğretilir.

Flow Chart ney rusçamı ? Hocanız programlamadaki variable'a değişken diyor sen gelmiş basit bir algoritmaya flow chart diyorsun onun adı algoritma yıllardır öyle öğretilir.
Canım ben programdan bahsediyorum. Programın adı Flow Chart. Öğrettiği şeyin adı algoritma.
Sen Instagram yerine sosyal medya uygulaması demiyorsun değil mi? O uygulamanın adı Instagram'dır. Türü ise sosyal medya uygulaması. Bahsettiğim şey bu.

Canım ben programdan bahsediyorum. Programın adı Flow Chart. Öğrettiği şeyin adı algoritma.
Sen Instagram yerine sosyal medya uygulaması demiyorsun değil mi? O uygulamanın adı Instagram'dır. Türü ise sosyal medya uygulaması. Bahsettiğim şey bu.
6 yılda yeni yazılım dili çıkabiliyor, yeni nesil bir yazılımcıya, sen program diye hitap ederken meğerse windows işletim sistemindeki masaüstü uygulamasından bahsediyormuşsun ama mantığı aynı algortimayı öğretmek. program yerine masaüstü uygulaması deseydin anlardık sen nasıl programlama mezunusun allah bilir iç içe 3 for dögüsü kullanıp dizilerle if else kullaranak karışık bir return işlemi yaptırmamışsındır. anlatmasını öğren önce. mesela program dediğinde her yazılımcı bunu kodsal proje olarak algılar. masaüstü uygulaması demektir doğrusu.

6 yılda yeni yazılım dili çıkabiliyor, yeni nesil bir yazılımcıya, sen program diye hitap ederken meğerse windows işletim sistemindeki masaüstü uygulamasından bahsediyormuşsun ama mantığı aynı algortimayı öğretmek. program yerine masaüstü uygulaması deseydin anlardık sen nasıl programlama mezunusun allah bilir iç içe 3 for dögüsü kullanıp dizilerle if else kullaranak karışık bir return işlemi yaptırmamışsındır. anlatmasını öğren önce.
Konuştuğumuz kişinin programlama mezunu olmadığını unutmuşsun. :)

Konuştuğumuz kişinin programlama mezunu olmadığını unutmuşsun. :)
biz ikimiz tartışıyoruz sen o programlama bilmiyor diyorsun neyse boş muhabbet yapıyorsun cevap yazamayacağım. önce terimleri öğren sonra programlama öğrenirsin sen

Forumda tek 4 yıllık bitirecek olan benim sanırım. Ek olarak anadolu mezunu olan da tek benim. Forumun %90'ı meslek lisesi okuyormuş, şaşırdım doğrusu. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl