Rehber Adım adım Skript öğreniyorum # 1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yanınız faction ne işimize yarıo

nasıl bir tuhaflıkta ? :D

işte function kullanmasakta menü oluşturabilirmiyiz peki ?

Elinize sağlık, iyi forumlar dilerim.

hocam plugin değilde bir skript yapmaya çalışıyorum fakat oyuncular için bir değişkende bir veri tutuyorum. ama bunu döngüye sokamıyorum örneğin her bir blok kırdıklarında kırdıkları blok sayısı 1 artıyor ama en çok kıran on kişiyi bulamıyorum yardımcı olur musunuz

Merhaba arkadaşlar;
Artık Skript Rehberi konusu açma zamanı geldi o yüzden seri seri paylaşıcam.

Kod:
command /komut: # Bu gireceğimiz komutun adı
    aliases: kmt # Buda komutun kısaltılışı yani kmt komutunu girdiğimiz zaman da bu komut çalışacaktır
    permission: komut.admin # Buda permissionun yanında yazılan permissiona sahip olan oyuncular bu komutu kullanabilecek
    trigger: # Bu kodu her command kullandığımız zaman altına yazmak zorundayız
        send "komut" to player # Bu komutu yazan oyuncuya yani player = oyuncu'ya komut adlı mesaj gönderir
Kod:
command /mesajgonder [<player>] [<text>]: # player = oyuncu , text = yazı
    aliases: msg
    trigger:
        if arg 1 is not set: # Eğer mesajgonder komutundan sonra bir şey yazmışmı onu kontrol eder
            send "/komutgonder <oyuncu> <mesaj>" to player # Eğer bir şey yazmamışsa oyuncuya komutun nasıl yazıldığını gösteren bir mesaj gönderir
        if arg 1 is set: # Eğer 1. satıra bir şey yazdıysa onu kontrol eder
            if arg 2 is set: # Eğer 2. satıra bir şey yazdıysa onu kontrol eder
                if arg 1 is online: # 1. satırdaki ismini yazdığı oyuncu aktif mi değil mi onu kontrol eder
                    send "%player% > Ben: %arg 2%" to arg 1 # Eğer oyuncu aktif ise ismini yazdığı oyuncuya mesaj gider , %arg 2% = mesaj yani 2. satır
                    send "Ben > %arg 1%: %arg 2%" to player # Mesajı atan oyuncuyada mesaj gidiyor
                else: # Eğer oyuncu aktif değil ise mesaj gönderir
                    send "%arg 1%, oyuncusu aktif değil!" to player # Aktif değil mesajı
            else: # Eğer 2. satıra birşey yazmadıysa aşağıdaki mesajı gönderir
                send "/komutgonder <oyuncu> <mesaj>" to player # Gönderilecek mesaj
Kod:
command /ver [<text>]: # text = yazı
    trigger: # Bu kodu her command kullandığımız zaman altına yazmak zorundayız
        if arg 1 is not set: # Eğer ver komutundan sonra bir şey yazmışmı onu kontrol eder
            send "/ver <fiyat>" to player # Eğer bir şey yazmamışsa oyuncuya komutun nasıl yazıldığını gösteren bir mesaj gönderir
        if arg 1 is set: # Eğer 1. satıra bir şey yazdıysa onu kontrol eder
            set {_arg1} to arg 1 parsed as integer # 1.satırdaki fiyatı sayıya çevirir (text olup olmadığını anlamak için)
            if {_arg1} is bigger than 0: # 1.satırdaki fiyatın 0'dan büyükmü onu kontrol eder
                send "Girdiğiniz fiyat: %{_arg1}%" to player # Eğer fiyat 0'dan büyük ise oyuncuya mesaj gönderir, bu sefer %arg 1% değil de %{_arg1}% komutunu kullandım çünkü 2 üst satırda {_arg1} diye bir komut oluşturduk
            else: # Eğer fiyat 0'dan büyük değilse aşağıdaki mesajı gönderir
                send "Fiyat 0'dan büyük olmalıdır!" to player
Kod:
function test(p: player): # Function her zaman üstte olmalıdır, p: oyuncu
    give 1 stone to {_p} # p: player belirlediğimiz için player yerine {_p} komutunu gireceğiz, oyuncunun envanterine 1 adet taş ekler

command /menu:
    trigger:
        wait 0.1 ticks # Menü bugunu engellemek için bunu yazıyoruz
        open virtual chest with size 1 named "Menü" to player # Menümüzü açtırıyoruz , size 1 en fazla 6 ya kadar çıkabiliyor
        make gui slot 0 of player with stone named "Deneme Komut" to run function test(player) # 0. Satıra Taş eşyasını ekliyoruz , eğer bu eşyaya tıklarsa test(player) functionunu aktif ediyoruz
Kod:
function test(p: player): # Function her zaman üstte olmalıdır, p: oyuncu
    wait 0.1 ticks
    open virtual chest with size 1 named "Menü" to {_p} # Menümüzü açtırıyoruz , size 1 en fazla 6 ya kadar çıkabiliyor, {_p} yazmayı unutmuyoruz, player yerine {_p} yazıyoruz
    make gui slot 0 of {_p} with stone named "Deneme Komut" with lore "||&f1 Adet Taş Verir||||&fTıkla ve Al!" to run using left: # 0. Satıra Taş eşyasını ekliyoruz , eğer bu eşyaya sol tıklarsa oyuncunun envanterine 1 adet taş ekler, run using left kısmında right yazarsanız sağ tıklayınca taş gelir
        give 1 stone to {_p} # 1 tab bırakıyoruz ve eşyamızı verdirtiyoruz

command /menu:
    trigger:
        test(player) # functionun ismini ve kim için açılacağını yazıyoruz yani player

Gerekli Pluginler;

Tuske
SkQuery
Umbaska
WildSkript
Skrayfall

(bendeki pluginler bunlar)

Sürüm: 1.8.x

Arkadaşlar bugün kü konumuz bu kadardı bir dahaki konuda görüşmek üzere takipte kalın :))​

Adam terminatör yaa, ellerine sağlık <3

Yeni başlayanlara pek bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Skript öğrenmek isteyen arkadaşlar açısından faydalı güzel bir rehber eline sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl