20 Üzeri TPS Nasıl Oluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Racfourd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 17.819
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar bu konuya şöyle bir açıklama getirmek istiyorum Minecraft 20 Tick olarak programlanmıştır yani "1 saniye = 20 tick"' e tekabul etmektedir sizin gördüğünüz 20.04 veya daha fazlası aslında yanlıştır çünki Minecraft 20 tick olarak programlandı bunun olabilmesi 1 günün 28 saat olabilmesiyle aynı şeye tekabul etmektedir sizin gördüğünüz 21 TPS 20.15 TPS vb TPS değerleri aslında 20 TPS'e eşittir ve hesaplama hatalarından kaynaklanmaktadır.

Aleria.Club +150 de evet 20.07 alıyor algoritma bozuk olsa bile daha performanslı sunucu göremedim ben ?
Merhabalar bu konuya şöyle bir açıklama getirmek istiyorum Minecraft 20 Tick olarak programlanmıştır yani "1 saniye = 20 tick"' e tekabul etmektedir sizin gördüğünüz 20.04 veya daha fazlası aslında yanlıştır çünki Minecraft 20 tick olarak programlandı bunun olabilmesi 1 günün 28 saat olabilmesiyle aynı şeye tekabul etmektedir sizin gördüğünüz 21 TPS 20.15 TPS vb TPS değerleri aslında 20 TPS'e eşittir ve hesaplama hatalarından kaynaklanmaktadır.
sana bu arkadaşın cevabını veriyorum ayrıyetten kanka lag yazılınca gelen şeyi editleyip bende sunucum kral derim xd

1595511322824.png

0 skript, tüm pluginler satın alınmış black spigot yok. kendi spigot forkumuz var, 20.00 ila 20.10 arası görünüyor, performansda 0 sıkıntı var ve cpu %4-5 arası çalışıyor (3900x dedicated, 32 gb). Herhangi eklenti kandırmaca shop falan gerek yok. Optimizasyondan anlıyorsanız kolayca elde edilebilecek bir şey.

Moderatör tarafından düzenlendi:
@Povcik aleria klap +150'de 20.07 alıyoruz demi moruk?????
1595511617266.png

peqi moruk , edit diyorsun ya keşke kanıtlasan şurası edit felan diye bekliyorum ben sana bir sürü ss atarım moruq.
Mr_Obliviate 20-50 tps arası fark yok demiş en düzgün açıklamayı yapan kişide kendisi olmuş bence ne kadar aramız kötü olsada fakat 20* teriminede ss atıyım yusuf abimiz onada görsün:D

Lag yazılınca gelen şeyi editliyip demişsin onada cevabımı editleyip veriyim.EE nedemişler insan başkasını kendisi gibi bilirmiş sanırım sen öyle yapıyorsun bana üste belirtiğim gibi shop oynama nerden bir yazarsan sanırım videolardada montaj xd

Sana 120-130 kişilik vs videoları
iyi seyirler moruq

Son düzenleme:
Birazcık araştırdım bu konu hakkında ve olabilir.

Bukkit'ten doğruca alınmış olan kod.

Kod:
private String format(double tps) {
    return (tps > 18.0D ? ChatColor.GREEN : (tps > 16.0D ? ChatColor.YELLOW : ChatColor.RED)).toString() + (tps > 20.0D ? "*" : "") + Math.min((double)Math.round(tps * 100.0D) / 100.0D, 20.0D);
}

Ekli dosyayı görüntüle 134261
peqi moruk , edit diyorsun ya keşke kanıtlasan şurası edit felan diye bekliyorum ben sana bir sürü ss atarım moruq.
Mr_Obliviate 20-50 tps arası fark yok demiş en düzgün açıklamayı yapan kişide kendisi olmuş bence ne kadar aramız kötü olsada fakat 20* teriminede ss atıyım yusuf abimiz onada kudursun :D

Lag yazılınca gelen şeyi editliyip demişsin onada cevabımı editleyip veriyim.EE nedemişler insan başkasını kendisi gibi bilirmiş sanırım sen öyle yapıyorsun bana üste belirtiğim gibi shop oynama nerden bir yazarsan sanırım videolardada montaj xd

iyi seyirler moruq

Sunucuları skript denen illetten geçilmeyen, makineleri 3 kuruşluk pluginlerinin yarısı blackspigot olan adamlara anlatamazsın ki bunu, yorma kendini :) Sunucudan birazcık anlasalar 20.01 tps alsalar konu açacak adamlar burada bizi yalanlıyor :D

İllet demeden önce
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
.
Bunu forumda ne zaman dile getirsem linç yiyorum ancak skript cidden illet bir şey, ne kadar iyi yazılırsa yazılsın sürekli action checkleyen ve ona göre servere komut girdiren bir sistem asla java kadar performans dostu olamaz, küçük sunucular için bir sıkıntı yaratmasa bile en basit skriptler bile +70 +80 online sunucularda sıkıntı yaratıyor, 3900x dedicated makinemizde cpu %4-5 arası dolaşıyor, ram kullanımı 150 kişide 3gb'ı aşmıyor 80+ plugin ile ancak ne zaman java ilgili bir sıkıntıyı giderirken geçici olarak skript kullansak performansı ciddi şekilde etkiliyor. Türk sunucu camiasında yaygın olmasının sebebi yabancı dil etkeninden dolayı düzgün plugin bulamayan sunucu sahipleri. A2 ingilizcesi olan veyahut turengden if ve else anlamını çözüp skript wikisinden değişkenleri vs. araştıran herkesin yazabileceği "programlama dili"nden bir beklentiniz olmasın.

Bunu forumda ne zaman dile getirsem linç yiyorum ancak skript cidden illet bir şey, ne kadar iyi yazılırsa yazılsın sürekli action checkleyen ve ona göre servere komut girdiren bir sistem asla java kadar performans dostu olamaz, küçük sunucular için bir sıkıntı yaratmasa bile en basit skriptler bile +70 +80 online sunucularda sıkıntı yaratıyor, 3900x dedicated makinemizde cpu %4-5 arası dolaşıyor, ram kullanımı 150 kişide 3gb'ı aşmıyor 80+ plugin ile ancak ne zaman java ilgili bir sıkıntıyı giderirken geçici olarak skript kullansak performansı ciddi şekilde etkiliyor. Türk sunucu camiasında yaygın olmasının sebebi yabancı dil etkeninden dolayı düzgün plugin bulamayan sunucu sahipleri. A2 ingilizcesi olan veyahut turengden if ve else anlamını çözüp skript wikisinden değişkenleri vs. araştıran herkesin yazabileceği "programlama dili"nden bir beklentiniz olmasın.

Açıkçası skripti kötülemenin bir manası yok. İleride bir programlama geleceğin olmayacaksa skript kullanabilirsin. Yine istediğini yazabiliyorsun (çok profesyonel işe girişeceksen kullanma) fakat seni anlamıyorum A2 İngilizcesi olan herkes bunu yazabilir diyorsun. Aksini iddia etmiyorum fakat bu onun kötü olduğunu ve beklentiyi vermediğini mi gösteriyor?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Skript ile Java'yı karşılaştırmak zaten mantık dışı bir olay.

Açıkçası skripti kötülemenin bir manası yok. İleride bir programlama geleceğin olmayacaksa skript kullanabilirsin. Yine istediğini yazabiliyorsun (çok profesyonel işe girişeceksen kullanma) fakat seni anlamıyorum A2 İngilizcesi olan herkes bunu yazabilir diyorsun. Aksini iddia etmiyorum fakat bu onun kötü olduğunu ve beklentiyi vermediğini mi gösteriyor?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Skript ile Java'yı karşılaştırmak zaten mantık dışı bir olay.
kanka ne yazıkki ülkemizde karşılaştıran insanlar var işte o yüzden , plugin olmasına ne gerek var skriptini yazsaydınız diyen insanlar oluyor ne demek istedigimi umarım anlatabilmişimdir

Zaten Java ile yapabileceğin şeyleri Skript ile de yapabilmen mümkün skript daha kolay sadece ve düzenlenmesi aşırı basit.
haklısın kanka ama java yazabilirken skript yazmak sencede kötü degil mi acil lazımdır felan onları sayma veya coook minik birşeydir ama örnek 150 kişinin kazacağı bir coin sistemini skript yerine java yapmak mesela daha karlı değil mi sencede

haklısın kanka ama java yazabilirken skript yazmak sencede kötü degil mi acil lazımdır felan onları sayma veya coook minik birşeydir ama örnek 150 kişinin kazacağı bir coin sistemini skript yerine java yapmak mesela daha karlı değil mi sencede

O yapımcının tercihidir aslında mesela kolayca düzenlemek istiyordur Skript ile yapar. Java ile yaparsan bağlı olduğun eklenti azalacak mesela o yönden Bukkit Java daha kârlı. Durumlara ve yapımcının isteğine göre değişkenlik gösterir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl