- Elmaslar
- 2.805
- Minecraft
- ILoveMaju09
Discord:
ilovemaju
Selamlar değerli MC-TR ailesi!
26 Eylül 2026 tarihinde gerçekleşen Minecraft Live canlı yayınında Mojang kelimenin tam anlamıyla bomba gibi duyurular yaptı! Oyuna yıllar sonra gelen ilk yeni boyuttan yeni mağaralara ve oyunlara kadar her şeyi tek bir konuda sizler için derledim.
Gelin hep birlikte oyuna gelecek olan yeniliklere göz atalım!
26 Eylül 2026 tarihinde gerçekleşen Minecraft Live canlı yayınında Mojang kelimenin tam anlamıyla bomba gibi duyurular yaptı! Oyuna yıllar sonra gelen ilk yeni boyuttan yeni mağaralara ve oyunlara kadar her şeyi tek bir konuda sizler için derledim.
Gelin hep birlikte oyuna gelecek olan yeniliklere göz atalım!
1. 14 Yıl Aradan Sonra İlk Yeni Boyut: "The Sift"
Mojang, The End boyutunun eklenmesinden tam 14 yıl sonra oyuna eklenecek 4. resmi boyutu duyurdu: The Sift!
- Nasıl Gidilir?: Yeni boyuta geçiş, oyundaki en tehlikeli bölge olan Deep Dark (Derin Karanlık) biyomundaki Ancient City (Kadim Şehir) merkezindeki dev portal yapısı üzerinden sağlanacak!
- Atmosfer: Pembe bloklar, neon mavi-yeşil bitki örtüsü ve ruhlarla kaplı mistik bir evren.
- Ne Zaman Geliyor?: İlk olarak 29 Eylül 2026’da çıkacak olan Minecraft Dungeons 2 oyununda tecrübe edilecek, 2027 yılında ise ana Minecraft (Java & Bedrock) sürümüne resmi olarak eklenecek.
2. Yeni Mağara Biyomu: "Ice Caves" (Buz Mağaraları)
Ana oyuna gelecek ilk yakın "Game Drop" güncellemesi ise Ice Caves oldu!
- Nadir Bulunuş: Nadir oluşan bu soğuk yeraltı biyomlarında sarkıtlar, kalsitler ve etrafa ışık yayan buz kristalleri yer alacak.
- Yeni Yaratık - Frozen Zombie (Donmuş Zombi): Bu yeni zombi türü oyunculara vurdukça yavaşlatan/donduran efektler uygulayacak ve kartopu/buz fırlatarak hasar verebilecek.
- Buz Kristalleri: Bu kristalleri kırıp eşya yapımında veya fırlatılabilir silah/iksir yapımında kullanabileceğiz!
3. Minecraft Dungeons 2 Geliyor!
Beklenen devam oyunu resmi olarak tanıtıldı.
- Açık Dünya & Parkur: Oyuncuların serbestçe gezebileceği açık dünya dinamikleri, parkur mekanikleri ve zıplayarak saldırı özellikleri eklendi.
- Çıkış Tarihi: 29 Eylül 2026’da piyasada olacak!
End Güncellemesi Gelecek mi?
Toplulukta devasa bir End Güncellemesi beklentisi vardı fakat Mojang yetkilileri şu an için bir End Güncellemesi planlamadıklarını açıkça belirterek bu iddialara son noktayı koydu.
Siz Yeni Güncelleme Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?14 yıl sonra yeni bir boyutun eklenecek olması sizce Minecraft'ın o klasik havasını bozar mı, yoksa oyuna aradığı taze kanı getirir mi? Yorumlarda düşüncelerinizi bekliyorum!
İyi forumlar dilerim!
İyi forumlar dilerim!
Son düzenleme:
Oyunun akışını baya değiştirecek bence yeni biyom değil yeni BOYUT onlarca blok türü onlarca zararlı zararsız mobu bossu yani daha neler neler vardır belki yeni maden türleri yeni tarım ürünleri yeni setler eşyalar oyunun gidişatını çok değiştiren bir update olacak bence