Sponsorlu banner

Haber🌌 14 Yıl Sonra İLK YENİ BOYUT! Minecraft Live Eylül 2026 Tüm Detaylar & Özet!

ILoveMaju^^

Her Bahar Aşık Olurum Rüzgar Olur Yağmur Olurum
Konuşkan
Elmaslar
2.806
Minecraft
ILoveMaju09

Discord:

ilovemaju

Selamlar değerli MC-TR ailesi!

26 Eylül 2026 tarihinde gerçekleşen Minecraft Live canlı yayınında Mojang kelimenin tam anlamıyla bomba gibi duyurular yaptı! Oyuna yıllar sonra gelen ilk yeni boyuttan yeni mağaralara ve oyunlara kadar her şeyi tek bir konuda sizler için derledim.

Gelin hep birlikte oyuna gelecek olan yeniliklere göz atalım! 👇
​

🌌 1. 14 Yıl Aradan Sonra İlk Yeni Boyut: "The Sift"​

Mojang, The End boyutunun eklenmesinden tam 14 yıl sonra oyuna eklenecek 4. resmi boyutu duyurdu: The Sift!

1790470034725.webp
  • Nasıl Gidilir?: Yeni boyuta geçiş, oyundaki en tehlikeli bölge olan Deep Dark (Derin Karanlık) biyomundaki Ancient City (Kadim Şehir) merkezindeki dev portal yapısı üzerinden sağlanacak!
    ​
  • Atmosfer: Pembe bloklar, neon mavi-yeşil bitki örtüsü ve ruhlarla kaplı mistik bir evren.
    ​
  • Ne Zaman Geliyor?: İlk olarak 29 Eylül 2026’da çıkacak olan Minecraft Dungeons 2 oyununda tecrübe edilecek, 2027 yılında ise ana Minecraft (Java & Bedrock) sürümüne resmi olarak eklenecek.​
1790469417714.webp

1790469448410.webp

1790469473432.webp

​

❄️ 2. Yeni Mağara Biyomu: "Ice Caves" (Buz Mağaraları)​

Ana oyuna gelecek ilk yakın "Game Drop" güncellemesi ise Ice Caves oldu!
​
  • Nadir Bulunuş: Nadir oluşan bu soğuk yeraltı biyomlarında sarkıtlar, kalsitler ve etrafa ışık yayan buz kristalleri yer alacak.
    ​
  • Yeni Yaratık - Frozen Zombie (Donmuş Zombi): Bu yeni zombi türü oyunculara vurdukça yavaşlatan/donduran efektler uygulayacak ve kartopu/buz fırlatarak hasar verebilecek.
    ​
  • Buz Kristalleri: Bu kristalleri kırıp eşya yapımında veya fırlatılabilir silah/iksir yapımında kullanabileceğiz!​
1790469552370.webp

1790469596112.webp

1790469620222.webp

​

⚔️ 3. Minecraft Dungeons 2 Geliyor!​

Beklenen devam oyunu resmi olarak tanıtıldı.
​
  • Açık Dünya & Parkur: Oyuncuların serbestçe gezebileceği açık dünya dinamikleri, parkur mekanikleri ve zıplayarak saldırı özellikleri eklendi.
    ​
  • Çıkış Tarihi: 29 Eylül 2026’da piyasada olacak!​
1790469720603.webp

​

❌ End Güncellemesi Gelecek mi?​

Toplulukta devasa bir End Güncellemesi beklentisi vardı fakat Mojang yetkilileri şu an için bir End Güncellemesi planlamadıklarını açıkça belirterek bu iddialara son noktayı koydu.

💬 Siz Yeni Güncelleme Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?14 yıl sonra yeni bir boyutun eklenecek olması sizce Minecraft'ın o klasik havasını bozar mı, yoksa oyuna aradığı taze kanı getirir mi? Yorumlarda düşüncelerinizi bekliyorum!

İyi forumlar dilerim! ❤️​

Son düzenleme:
Subhanallah ilk defa görenler beğensin aylardır yıllardır Mojang end update getir getir diye içimiz dışımıza çıktı adamlar end update getirmeyip yeni boyut getirdiler helal olsun şaşırdık mı şaşırdık umarım güzel bir güncelleme olur sabırsızlıkla bekliyoruz

Son düzenleme:
Güncelleme çok iyi duruyor ama bu kadar tehlikeli bir yerdeki portalın tatlı bir boyuta götürmesi garip olmuş görücez seneye.

Güncelleme çok iyi duruyor ama bu kadar tehlikeli bir yerdeki portalın tatlı bir boyuta götürmesi garip olmuş görücez seneye.
Yani Warden Portalı ile daha farklı şeyler yapılabilirdi bence de hiç oyune eklendiği günden beri 1 kere görmedim sunuxularda zaten de :sohappy: Oyunun akışını baya değiştirecek bence yeni biyom değil yeni BOYUT onlarca blok türü onlarca zararlı zararsız mobu bossu yani daha neler neler vardır belki yeni maden türleri yeni tarım ürünleri yeni setler eşyalar oyunun gidişatını çok değiştiren bir update olacak bence

Eline sağlık tanıtım cidden çok güzel olmuş hem görsel destekli ve yazı kalabalığından uzak olması süper. "bu kadar tehlikeli bir yerdeki portalın tatlı bir boyuta götürmesi garip olmuş" ancak arkadaş söyleyene kadar bu yeni boyuta nasıl gideceği hakkında bilgi görmedim onuda dahil edersen harika olur.

Eline sağlık tanıtım cidden çok güzel olmuş hem görsel destekli ve yazı kalabalığından uzak olması süper. "bu kadar tehlikeli bir yerdeki portalın tatlı bir boyuta götürmesi garip olmuş" ancak arkadaş söyleyene kadar bu yeni boyuta nasıl gideceği hakkında bilgi görmedim onuda dahil edersen harika olur.
Çok Teşekkür Ederimm evet o kısım eksik kalmış konuya dahil ettim büyük ihtimal Lore ve oyun içi mekanik bilgilerine göre portal çevresindeki ses dalgalarına duyarlı çalışan Sonorous Deepslate blokları üzerine yerleştirilen nota blokları ile aktifleştirilecek dungeon 2 fragmanında bu tarz portal açılıyordu diye hatırlıyorum 2027 az bir süre kaldı zaten haberi gelir yakın bir zamanda

Selamlar değerli MC-TR ailesi!

26 Eylül 2026 tarihinde gerçekleşen Minecraft Live canlı yayınında Mojang kelimenin tam anlamıyla bomba gibi duyurular yaptı! Oyuna yıllar sonra gelen ilk yeni boyuttan yeni mağaralara ve oyunlara kadar her şeyi tek bir konuda sizler için derledim.

Gelin hep birlikte oyuna gelecek olan yeniliklere göz atalım! 👇
​

🌌 1. 14 Yıl Aradan Sonra İlk Yeni Boyut: "The Sift"​

Mojang, The End boyutunun eklenmesinden tam 14 yıl sonra oyuna eklenecek 4. resmi boyutu duyurdu: The Sift!

Ekli dosyayı görüntüle 298055​
  • Nasıl Gidilir?: Yeni boyuta geçiş, oyundaki en tehlikeli bölge olan Deep Dark (Derin Karanlık) biyomundaki Ancient City (Kadim Şehir) merkezindeki dev portal yapısı üzerinden sağlanacak!​
  • Atmosfer: Pembe bloklar, neon mavi-yeşil bitki örtüsü ve ruhlarla kaplı mistik bir evren.​
  • Ne Zaman Geliyor?: İlk olarak 29 Eylül 2026’da çıkacak olan Minecraft Dungeons 2 oyununda tecrübe edilecek, 2027 yılında ise ana Minecraft (Java & Bedrock) sürümüne resmi olarak eklenecek.​

❄️ 2. Yeni Mağara Biyomu: "Ice Caves" (Buz Mağaraları)​

Ana oyuna gelecek ilk yakın "Game Drop" güncellemesi ise Ice Caves oldu!
​
  • Nadir Bulunuş: Nadir oluşan bu soğuk yeraltı biyomlarında sarkıtlar, kalsitler ve etrafa ışık yayan buz kristalleri yer alacak.​
  • Yeni Yaratık - Frozen Zombie (Donmuş Zombi): Bu yeni zombi türü oyunculara vurdukça yavaşlatan/donduran efektler uygulayacak ve kartopu/buz fırlatarak hasar verebilecek.​
  • Buz Kristalleri: Bu kristalleri kırıp eşya yapımında veya fırlatılabilir silah/iksir yapımında kullanabileceğiz!​

⚔️ 3. Minecraft Dungeons 2 Geliyor!​

Beklenen devam oyunu resmi olarak tanıtıldı.
​
  • Açık Dünya & Parkur: Oyuncuların serbestçe gezebileceği açık dünya dinamikleri, parkur mekanikleri ve zıplayarak saldırı özellikleri eklendi.​
  • Çıkış Tarihi: 29 Eylül 2026’da piyasada olacak!​

❌ End Güncellemesi Gelecek mi?​

Toplulukta devasa bir End Güncellemesi beklentisi vardı fakat Mojang yetkilileri şu an için bir End Güncellemesi planlamadıklarını açıkça belirterek bu iddialara son noktayı koydu.

💬 Siz Yeni Güncelleme Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?14 yıl sonra yeni bir boyutun eklenecek olması sizce Minecraft'ın o klasik havasını bozar mı, yoksa oyuna aradığı taze kanı getirir mi? Yorumlarda düşüncelerinizi bekliyorum!

İyi forumlar dilerim! ❤️​
Ben bayıldım, Dungeons 2'de bu boyutu önceden deneyimleyebilecekmişiz, kesinlikle oynamayı düşünüyorum.

End Update'i de bi ara yaparlar ya

Ben bayıldım, Dungeons 2'de bu boyutu önceden deneyimleyebilecekmişiz, kesinlikle oynamayı düşünüyorum.

End Update'i de bi ara yaparlar ya
End Update istedik Mojang Bey Direk BOYUT Ekledi ama umarım içerik olarak zengindir çünkü gerçekten oyunun dengesi baştan aşağı değişebilir onlarca blok türü zararlı zararsız mob türü bossları yapıları lootları onlarca çeşit eşyalar yeni maden yeni tarım türleri ne bileyim çok büyük vibe hissediyoruz umarım öyle olur

14-15 yıldır oyuna yeni boyut eklenmesi açıkçası sevindirici bir haber. Bu boyutun aslında warden yerinden geleceği daha önceden belliydi. Ancak cennet portalının bir kenara atılması da üzücü oldu.

14-15 yıldır oyuna yeni boyut eklenmesi açıkçası sevindirici bir haber. Bu boyutun aslında warden yerinden geleceği daha önceden belliydi. Ancak cennet portalının bir kenara atılması da üzücü oldu.
Ya tabi ki siftin genel olarak cennetimsi bir havası var daha çok warden partalından daha karanlık daha farklı bir şeyler beklerdim aslında ama tam tersi oldu Eğer ki cennet portalı ile açılsaydı çok hype yakalarlardı eminim herkesin hayali

Ya tabi ki siftin genel olarak cennetimsi bir havası var daha çok warden partalından daha karanlık daha farklı bir şeyler beklerdim aslında ama tam tersi oldu Eğer ki cennet portalı ile açılsaydı çok hype yakalarlardı eminim herkesin hayali
Hikaye tarafında baktığımızda aslında siftin kötü değil iyi bir şey olacağı az çok belliydi ancak daha büyük ihtimal olarak kötü karanlık bir atmosfer bekleniyordu. Mc yan oyunlarının ana oyuna az da olsa bir katkısı yok değil.

Hikaye tarafında baktığımızda aslında siftin kötü değil iyi bir şey olacağı az çok belliydi ancak daha büyük ihtimal olarak kötü karanlık bir atmosfer bekleniyordu. Mc yan oyunlarının ana oyuna az da olsa bir katkısı yok değil.
Hikaye taraflı bakınca evet normal geliyor ama hikayesiz düşününce insan garipsiyor umarım sırf getirmiş olmak için getirmiyorlardır koskoca yeni bir boyut neticede oyunun yapısına aşırı etki edecek onlarca yeni blok türü zararlı zararsız moblar bosslar eşyalar ve droplar gelecek umarım içi dolu dolu ve dolu içeriğe sahip güzel bir boyut olur farklılık her zaman iyidir her ne kadar yıllardır end update bekliyor olsak da bu yeni boyut o isteğimizi bir nebze olsun yatıştıracaktır

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl