100K Bütçeniz var ve sunucu açacaksınız

bir sunucunun çalışması için ram gerekli değil zaten ? bir sunucuya 20-30gb'dan fazla ram verir isen garbage collector durumunu yaşarsın ve sunucu dahada kasmaya başlar. o yüzden eğer kapasite yükseldiyse oyun modu başı fiziksel alman gerekir.
64GB+ ram gerektiği durumlarda G1GC yerine GZGC kullanırsın yeni fiziksel almaya gerek yok.

64GB+ ram gerektiği durumlarda G1GC yerine GZGC kullanırsın yeni fiziksel almaya gerek yok.
gzgc kullansan bile bir sunucunun tpsini tutan şey ram değil işlemcidir, gzgc kullanırsan ramler fazla etki etmez fakat gzgcnin kullandığı threadler ile birlikte belirli bir sayıdan sonra tps her türlü düşer. minecraftın kullandığı şey ram değil single core'dur.

gzgc kullansan bile bir sunucunun tpsini tutan şey ram değil işlemcidir, gzgc kullanırsan ramler fazla etki etmez fakat gzgcnin kullandığı threadler ile birlikte belirli bir sayıdan sonra tps her türlü düşer. minecraftın kullandığı şey ram değil single core'dur.
Evet, Survival/SMP/Towny ise 600+ oyuncuda paper forkları artık kaldırmıyor folia geçmen gerekir

Tüm bütçeyi sunucuya tek seferde yatıracak enayi var mı?
Ortada hiçbir şey yokken tüm birikim ile bu işe girmek kısaca "Ben engelliyim, sunucu açtım" demek ile aynı şey.
Ufak ufak ilerlemen lazım, 10bin- 15bin'i ilk kullan bakalım projenin önü açık mı değil mi?

Ha birde forumda "Dünyanın en iyi geliştiricisi, Sunucu sahibi(eski), her projesinde başarılı olan kişiler" görürsen dikkate alma.
Bunlar belki mesajımı 3-5 kişi görür beni tecrübeli ve bilgili sanar ve iki üç eklentiyi paketi dm'den satarım kafasında.
Hepsi sana "Fiziksel şart!!!!" diyecek ancak başlangıç için fiziksel olup olmaması pek te bir şeyi değiştirmez. Oyuncu gözünde
sunucu ha fiziksel ha değil arkaplan da işleyişi anlamayacaklar bile.

Gerçekleri söyleyip geçin, bunu okuyan "DÜNYANIN EN İYİ GELİŞTİRİCİLERİ, HER PROJESİ BAŞARILI OLAN KİŞİLER" size de selam olsun.

Tüm bütçeyi sunucuya tek seferde yatıracak enayi var mı?
Ortada hiçbir şey yokken tüm birikim ile bu işe girmek kısaca "Ben engelliyim, sunucu açtım" demek ile aynı şey.
Ufak ufak ilerlemen lazım, 10bin- 15bin'i ilk kullan bakalım projenin önü açık mı değil mi?

Ha birde forumda "Dünyanın en iyi geliştiricisi, Sunucu sahibi(eski), her projesinde başarılı olan kişiler" görürsen dikkate alma.
Bunlar belki mesajımı 3-5 kişi görür beni tecrübeli ve bilgili sanar ve iki üç eklentiyi paketi dm'den satarım kafasında.
Hepsi sana "Fiziksel şart!!!!" diyecek ancak başlangıç için fiziksel olup olmaması pek te bir şeyi değiştirmez. Oyuncu gözünde
sunucu ha fiziksel ha değil arkaplan da işleyişi anlamayacaklar bile.

Gerçekleri söyleyip geçin, bunu okuyan "DÜNYANIN EN İYİ GELİŞTİRİCİLERİ, HER PROJESİ BAŞARILI OLAN KİŞİLER" size de selam olsun.
reklam yaptıktan sonra herşeyin önü açılır

Dostum 64 GB DDR5 Fiziksel alsan bile o sunucu diyelimki 300 oldu 64 kaldıracakmı sence? Paketi sen yapmadın sonuçta içinde ne var ne yok bilmiyorsun bir olay durumunda aksiyon alamayacaksın.
Dostum sen neyin kafasındasın? Sunucu büyüyünce gelirler geldikçe zaten makine ihtiyaçları büyütülür.Zaten para ilk elimize geçtiği anı söylüyoruz

Merhaba mc-tr halkı, ben fuseheisen.

Diyelim ki bir yerden 100k geldi ve minecraft sunucusu açacaksınız,
Bu bütçeyi nelere harcar ve nasıl bir sunucu açarsınız ?
500₺'ye hazır bir skyblock paketi bulurum. Makineye aylık 1000₺ gibi bir bütçe ayırırım. Tasarım falan gerek yok. Yapay zekayla dandik dundik bir şeyler yapılır. 10.000₺ malum kişilere reklam verip sunucuma aktif oyuncu çekerim. Pakete harcadığımdan daha pahalı olacak VIP satışlarla cebime para koyarım. Sunucuyu birkaç ay veya bir yıl açık tutup bu süre zarfında ucuz ve saçma güncellemeler getiririm sunucu gelişiyormuş gibisinden. Kalan parayı da yerim. Sonra sunucuyu kapatıp VIP alanları dolandırıp kaçarım.

500₺'ye hazır bir skyblock paketi bulurum. Makineye aylık 1000₺ gibi bir bütçe ayırırım. Tasarım falan gerek yok. Yapay zekayla dandik dundik bir şeyler yapılır. 10.000₺ malum kişilere reklam verip sunucuma aktif oyuncu çekerim. Pakete harcadığımdan daha pahalı olacak VIP satışlarla cebime para koyarım. Sunucuyu birkaç ay veya bir yıl açık tutup bu süre zarfında ucuz ve saçma güncellemeler getiririm sunucu gelişiyormuş gibisinden. Kalan parayı da yerim. Sonra sunucuyu kapatıp VIP alanları dolandırıp kaçarım.
Açık sözlülüğün takdire şayan dostum😅😅

100k bütçem olsa olaya "paket alayım, plugin yazdırayım" tarafından bakmazdım. Çünkü kendi geliştirebildiğim şeyleri dışarıya yaptırmak bana göre direkt para kaybı olur.

Benim dağılımım şöyle olurdu:

25K → Makine + altyapı
Başlangıçta gidip gereksiz şekilde devasa sistem kurmam. Oyuncu sayısına göre büyüyebilen kaliteli bir altyapı kurarım. CPU tarafı güçlü, düşük gecikmeli, gerektiğinde yatay büyütmeye uygun bir sistem.

20K → Tasarım / marka kimliği
İnsanların ilk gördüğü şey sistem değil görüntüdür. Logo, web tasarımı, launcher, UI, sosyal medya görselleri, trailer gibi şeylere yatırım yapardım. Çünkü güven vermeyen bir sunucu ne kadar iyi olursa olsun oyuncu çekmekte zorlanır.

30K → Pazarlama ve içerik
Bence Minecraft Türkiye'de en büyük eksik nokta burası. Herkes paket alıyor, makine alıyor ama oyuncu getirme kısmında batıyor.

Açılıştan önce:

• TikTok / Shorts içerikleri
  • YouTube videoları
  • Etkinlik tanıtımları
  • Topluluk oluşturma
  • Reklam testleri
yapardım.

Ama gidip tek seferde "ünlü birine 50K reklam" vermezdim. Önce hangi içerik oyuncu getiriyor onu ölçerdim.

15K → Operasyon bütçesi
Beklenmeyen masraflar, ekstra tasarım, reklam optimizasyonu, sunucu büyürse donanım yükseltmesi gibi şeyler için tutardım.

Benim için en büyük yatırım plugin değil zaten. Plugin yazılır, sistem yapılır. Asıl zor olan oyuncunun "neden bu sunucuda kalayım?" sorusunun cevabını vermek.

Çünkü piyasada 100 tane skyblock var. Aradaki farkı oluşturan şey kullanılan plugin değil; marka, topluluk ve devamlı gelen kaliteli içerik.

100k'yı tek gecede harcayıp sunucu açmak yerine 3-6 aylık büyüme planı olarak kullanırdım.

Parayı cebime koyar yoluma devam ederdim 0 dan community oluşturmak pek akıl karı değil.

64 GB DDR5 Fiziksel Alırım Güzel bir firmadan .net domaini alırım sunucuma en kaliteli yerden paket yaptırırım plugin yazdiririm website olarak leaderos alırım bide tema alırım en iyisinden Gerisini reklama basarım
100k para basıcaksın ve leadors mu kullancaksın biraz kotu oldu

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 3

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl