Yurt dışı vdsler ile ilgili birkaç sorum olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

meh2_

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Merhaba arkadaşlar ben 2 gün önce bir vds satın aldım hosting isimini vermim ryzen9 7950x aldım 12 GB ram destek talebi açıp soru sordum sonra sunucuyu açtım fakat tps değerleri Tick durationlar değerleri bir tık yüksekti bende desteğe sordum dediler ki almaya dan VDS ler olduğu için normal lag sorunu olmaz bende tamam dedim buraya da sormak istedim sizce bir sorun yaratır mı? Yani yurt dışında VDS ile Türkiye'deki oyuncuları etkiler mi

Son düzenleme:
Lokasyondan dolayı ping değerleri Türkiye'de barınan sunuculara göre daha yüksek olur.

Öncelikle performans sorunun nedeni lokasyon değil bizzat makine veya paket kaynaklı olur. Almanya lokasyonlu makineniz var ise konuma bağlı şekilde(BATI - DOĞU) ping değerleri ortalama 40-100+ arası olur.

Paket içeriğinizi bilmediğim için varsayımlar üzerinden ilerleyeceğim. R9 7950X gayet güçlü bir işlemci ve 12 GB ram ile tek oyun modunuzu başlangıç olarak güzel idame ettirebilirsiniz.

TPS değerlerinizin yüksek olması sunucunuzun performanslı bir şekilde (LAG sorunu yaratmadan) oynatabildiği anlamına gelir. Fakat MSPT değerlerinizde anormal bir yükseliş olursa TPS değerleriniz etkiler buda oyuncularınızı sunucunuzda oynatmaz hale getirir.

Size bir kaç kaynak atacağım eğer performans konusunda bilginiz yoksa okuyup öğrenebilirsiniz.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Merhaba arkadaşlar ben 2 gün önce bir vds satın aldım hosting isimini vermim ryzen9 7950x aldım 12 GB ram destek talebi açıp soru sordum sonra sunucuyu açtım fakat tps değerleri Tick durationlar değerleri bir tık yüksekti bende desteğe sordum dediler ki almaya dan VDS ler olduğu için normal lag sorunu olmaz bende tamam dedim buraya da sormak istedim sizce bir sorun yaratır mı? Yani yurt dışında VDS ile Türkiye'deki oyuncuları etkiler mi
TPS 20 - 20* şeklindeyse sorun yaşamazsın. Belirttiğin donanımda hatta çok zor sorun yaşaman gerekiyor, tek problem senin oynatacağın oyuncunun sunucuya yapacağı bağlantıda ki ping gecikmesi olur. Türkiye'de ortalama 5 - 30ms alırken Almanya tarafında minimum 45 ve üzeri ping alırsınız. Ülkede ki internet altyapısını da göz önünde bulundurursak sunucuda 40ms oynayan oyuncunun yanı sıra 70 80ms oynayan oyuncular daha fazla olabilir. Buda oyuncunun blok kırdığında veya bir şeyle etkileşime girdiğinde fark edilebilir bir lag gibi gözükebilir. Bu nedenle oyuncunuza güzel bir deneyim sunmak istiyorsan TR lokasyon daha cazip olabilir yine de test sağlayıp duruma göre sizin hareket etmeniz daha doğru olacaktır.

Merhaba arkadaşlar hepiniz yorumunu okudum teşekkürler yanıtlar için TPS değerleri normal 20 / MSTP değerleri çok ufak yüksekti sonra sunucuyu açtım herhan gibi bir lag olmadı Fakat dediğim gibi MSTP değerleri bir tık fazla önceden mesela. MSTP değerleri 0.5 - 5 arası şu an 0.9 - 20 arası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl