TECN
Odunlara Vur Vur Vur!
Keyubudan türkiye lokasyonlu minecraft exceptional adı altında satılan sunuculardan aldım. Alırken türkiye lokasyonlu olduğu için ping konusuyla uğraşmamayı düşünüyordum ancak aldığımdan beri spark raporlarında yüksek ping ve oyuncularda pingden kaynaklı sıkıntılar yaşanıyor. Defalarca desteklerine yazdım ancak bir çözüm yok. Korumalı ipye geçireceğiz diyip dün ip değişikliği yaptılar verdikleri webscripti bozuldu yapacak bir şey yok korumasız ipye geçmeniz gerek dediler tamam dedim kalsın. Ancak korumalı ipye geçmeme rağmen yüksek ping değerleri devam etti. Oyunculardan yine şikayetler geldi. Destekteğe yine yazdım işte internette sıkıntı yok discord sunucumuzdan yardım isteyin dediler. Tamam dedik yine eyvallah yazalım dc desteğe verdikleri cevap yapabileceğimiz bir şey yok siteden destek istemeniz gerek. Üstüne performans istiyorsanız dedicated sunucu alın dediler. Arkadaşım sen bu sunucuyu performan olarak satıyorsun onu geçtim ping değeri bu yahu oyuncular oynayamıyor bile performansta istemiyorum oyuncular oynasın yeter... Yani yeni başlayan bir sunucu için direkt dedicatede geç demek ne kadar mantıklı onuda geçtim sattığın bir makinede oynanılmıyor diyorum başka bir şey al diyorsun o zaman kullandığım makineyi niye satıyorsun. Eğer ben yanılıyorsam lütfen söyleyin bu iş ne kadar mantıklı. Normal olarak aldığım sunucuda ping değerinin bu kadar yüksek olmasına karşılık aldığım cevabın dedicated sunucu al olması. +20 Kişi oynuyor günlük ortalama zaten bu durumda dedicated sunucuya geçip sunucu masrafını kat kat arttırıp 2 ay sonra kapatmanın ne mantığı var. Amacım firmayı kötülemek falan değil sadece bir çözüm istiyorum ve ping değerlerinin firmayla alakalı olduğunu biliyorum yanlış biliyorsam düzeltirseniz sevinirim.
Yardım isteğim şudur hani oyuncular lagdan şikayet ettiğinde spark raporunda ping değerleri +1000 +2000 oluyor bu duruma benden kaynaklı bir şey sebep olabilir mi? Eğer saldırı varsa sunucuma ben nasıl anlayıp önlem alabilirim çünkü korumalı ip diye geçirdiler yine aynı sıkıntı oluyor üstüne oyucular oyuna girmekte zorlanıyor sunucu kapalı gözüküyor diyorlar.
Yardım isteğim şudur hani oyuncular lagdan şikayet ettiğinde spark raporunda ping değerleri +1000 +2000 oluyor bu duruma benden kaynaklı bir şey sebep olabilir mi? Eğer saldırı varsa sunucuma ben nasıl anlayıp önlem alabilirim çünkü korumalı ip diye geçirdiler yine aynı sıkıntı oluyor üstüne oyucular oyuna girmekte zorlanıyor sunucu kapalı gözüküyor diyorlar.