Sol Reklam

Çözüldü Yüksek CPU Kullanımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon hocam boxpvp olduğunu anlamadım.

Chunky plugini dışında benim ve diğer arkadaşların dediği şeyleri yapın büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

Ayrıca VDS bilgileriniz nedir ve sunucuya verdiğiniz ram miktarı nedir ?
10 GB Ram Intel Xeon Gold

10 GB Ram Intel Xeon Gold
Hocam Intel işlemci de bir zahmet 40 kişide yapsın. İşlemciniz yetersiz. Her ne kadar 2 3 gün önce başlasa bile 10 GB birde Intel için bu oyuncu sayısı fazla.

Ryzen 5 5900x 16 GB ramli bir cihaz alın. 12 GB ram sunucuya geri kalan 4 GB yi ise VDS için kendisi kalsın.

Hocam Intel işlemci de bir zahmet 40 kişide yapsın. İşlemciniz yetersiz. Her ne kadar 2 3 gün önce başlasa bile 10 GB birde Intel için bu oyuncu sayısı fazla.

Ryzen 5 5900x 16 GB ramli bir cihaz alın. 12 GB ram sunucuya geri kalan 4 GB yi ise VDS için kendisi kalsın.
Hocam günlük 40 oyuncu alıyor diye bişey demedim ben. 2 gün önce 40 kişi olmuştuk herhangi bir donma fln yoktu ama dünden beri 3 oyuncuda bile cpu kullanımı %99'a çıkıyor benim sorunum o

Ayrıca xeon gold'u küçümsemeyin çünkü xeon gold acayip iyi bir işlemci (ryzen kadar değil)

BoxPvP ve xeon diyince aklıma tekrardan geldin. Önceki konuda da belirtmiştim ama sen ısrarla xeon ile devam etmek istiyorsun.

BoxPvP ve xeon diyince aklıma tekrardan geldin. Önceki konuda da belirtmiştim ama sen ısrarla xeon ile devam etmek istiyorsun.
Xeonla alıp vermediğinizi hala anlamış değilim. Ben sanki e5 serisinden bahsediyorum. Bahsettiğim Xeon Gold. Ve bu işlemci gayet iyi

10 12GB ile uğraşacağına 6gb r9 al arkana yaslan

Xeonla alıp vermediğinizi hala anlamış değilim. Ben sanki e5 serisinden bahsediyorum. Bahsettiğim Xeon Gold. Ve bu işlemci gayet iyi
Hocam 5 yıldır bu piyasadayim(sadece sunucu anlamında) Xeon işlemcilerin hiçbiri Minecraft sunucuları için uygun değil artık. Minecraft tek çekirdek perfonmansina bakar. Xeon render tabanlı bir işlemcidir. Buda çok çekirdek perfonmansina bakıyor demek. Sizin kısa bir süre 40 aktif vs almanız değildir olay. Ayrıca sunucuya verdiğiniz ram bile yeterli değil. Her ne kadar pluginlerde sorun çıkarsa bile bunlar düzenledikten hemen sonra aynı sorunlar ortaya çıkacak.

Merhabalar. 1 hafta önce minecraft sunucumu kurdum güzel kitle topladım günlük 40 kişi aktif oldu fakat son 2 gündür anlamadığım bir şekilde cpu kullanımı aşırı yüksek. Eskiden %40 %30 %20 seviyelerindeyken şuanki değerler %70 %80 %90 %95 fln. herşeyi denedim format atmayı denedim worldü değiştirmeyi denedim chunkları sıfırladım optimize ayarı çektim fakat bir türlü olmadı.

Timings Raporu:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Ayrıca burda günlük 40 kişi aktif oldu derken sürekli kitleniz gibi anladım. Ortalama 25 aktifiniz olsa bile Xeon işlemciler genel olarak sunucu işine uygun değildir.

Not: Xeon V2 2697 12 GB ramli bir sunucuda survival 1.17.1 15 oyuncu 20 tps çalıştırmış biri olarak TPS değeri her ne kadar 20 gözükse bile mtps denen bir olay var. Xeon işlemciler 16 ram ve üstü bir sunucuda kaç ram verirseniz verin işlemci kaynaklı olarak maksimum kaldırabileceği oyuncu sayısı VDS başına 30

Almanız gereken VDS örneğini zaten yazmıştım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı