Paylaşım Youtube'dan Uzun Videolar İçin Beklenen Özellik Geldi!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Silinen üye 79251
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 665
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Youtube-Wallpapers-HD.jpg

Youtube'dan Uzun Videolar İçin Beklenen Özellik Geldi!
Youtube'un geliştiricileri, Youtube'a videoları bölme özelliğini getirdi.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından yalnızca birisi olan Youtube, her geçen gün Youtube uygulamasının profesyonel ve bilgili geliştiricileri tarafından daha çok geliştirilmeye devam ediliyor. Dünya genelinde Corona virüsüne dair vakaların artmasıyla da ülkeler arasındaki tedbirlerde her geçen büyümeye devam etti. Eh, durum böyle olunca da herkes evine tıkılı kaldı ve Youtube gibi büyük platformların kullanım oranları da hayli arttı. Bu da Youtube çalışanlarının her alanda daha çok çalışması gerektiğinin tam işaretini verdi ki Youtube uygulamasının geliştiricileri yepyeni bir özelliği resmen bugün Youtube'a ekledi. Peki sizlere birazdan anlatacağım o esrarengiz özellik neydi? Eğer sizlerde konumuza hazırsanız gelin, hem sizlerde hem de ben de fazla merak uyandıran şu Youtube'un gizemli yeni özelliğine göz atalım.

2822317-637239214747125644-16x9.jpg

Youtube'da İçerik Yöneticileri Açısından Yepyeni Bir Dönem Başlıyor!
İçerik üreticilerinin birçok video ürettiği ve izleyicilerinin de bir o kadar özenle video tükettiği şu takdire şayan dönemde beklenen özellik nihayet Youtube platformuna eklendi. Artık Youtube platformuna eklenen bu yeni bir özellik sayesinde videoları bölümlere ayırma dönemi de otomatik olarak başlamış oldu. "Peki Youtube'a eklenmiş olan bu videoları ayırma özelliği neyin nesi?" diyen arkadaşlarımda hiç merak etmesin. Konu içerisinde bu türden sorularınızı tümden cevaplamış olacağım. Eh, hazırsanız başlayalım. Youtube videoları artık ünlü içerik üreticileri tarafından bir takım parçalara ayrılarak rahatlıkla izlenebilecek. Youtube'un kullanıcıları, videoyu izlerken zaman şeridi içerisinde video bölümlerini görebilecek ve video başlıklarını da rahatlıkla okuyabilecek. Aslına bakarsanız Youtube, videoları parçalara ayırma özelliğini Nisan ayının başlarında bir takım kullanıcısına test amaçlı sunmuştu. Zaten Youtube'dan fazla sık video izleyen birisiyseniz ara ara bu farklılığı fark etmişsinizdir. Bu videoları parçalara ayırma özelliğinden güzel bir puan alan Youtube, 31 Mayıs 2020 tarihi itibariyle de özelliği tüm içerik üreticilerine resmen sunmuş oldu. Bundan böyle bütün Youtube kullanıcılarının bu özelliğe ulaşması mümkün ki şahsen bu özelliği çok da beğendim. ( Aşağıdaki görüntü bahsettiğimiz özelliğin net bir örneğidir. )

initial-d-eurobeat_pcdd.jpg

Türkiye'de pek yaygın olmasa da dünya genelinde bazı içerik üreticileri, açıklama veya yorumlar kısmına video içerisinde geçen önemli olayların dakikasını başlık başlık bildirirdi ve halende bunu yapan birçok içerik üreticisi Youtube kanalı var. Artık bu özelliğin tüm kullanıcılara sunulmasıyla içerik üreticileri de fikirlerini değiştirip bu güzelim özelliği kullanabilir. Bu saatten de itibaren içerik üreticileri, zaman damgaları sayesinde videolarına kolayca bölümler ekleyebilecek. Özellikle de, "Peki nasıl olacak?" diyen içerik üreticilerinden biriyseniz muhakkak bu kısmı dikkatlice okumanızı öneririm. Videosunu Youtube'a yükleyen içerik üreticisi, zaman damgasını 0. saniyeden başlayabilecek ve bir videoya en az üç zaman damgası koyması gerekecek. Yani içerik üreticilerinin en az bir video içerisinde üç zaman damgası koyması zorunlu ki bu sayının altı kesinlikle kabul görmüyor. Ayrıca eklenmiş olan bu zaman damgaları arasında da en az 10 saniye süre olmalı ki içerik üreticileri de bir damga daha ekleyebilsin. ( Aşağıdaki resim ise bu özelliğin Android işletimli cihazlardaki görünümüdür. )

nujabes-metaphorical-music_b96n.jpg

Youtube Videolarımızı Nasıl Parça Parça Bölümlere Bölebiliriz?
"Her şey gayet hoş ve güzel ancak Youtube'un bu bizlere sunmuş olduğu esrarengiz özelliği kullanmamızı öğretebilecek herhangi bir rehber videosu yok mu?" diyen arkadaşlardan iseniz merak etmeyin, var. Dahasını da ister misiniz? İstersiniz, tabii. Bu sizlere yardımcı olacak videoyu da bir Türk hazırladı. Evet, bu videoyu sizler için aşağıya bırakıyorum ve siz içerik üreticilerinin de artık bu özelliği kolaylıkla öğrenebileceğini düşünüyorum. Zaten videoları parçalara bölme özelliği çok da hoşunuza gidecek ki videodan da özelliği test etmek isteyen arkadaşlarda rahatlıkla testte edebilir. Sizlere bahsetmiş olduğum bu muazzam özellik, hem içerik üreticilerinin hem de çok uzun videolardan sıkılan veya izlediği video içerisinde istediğini bulamayan izleyicilerin işini hiç ummadığımız derecede kolaylaştıracak. Peki, Youtube'un hem içerik üreticilerine hem de izleyicilerine sunmuş olduğu bu takdire şayan özelliği beğendiniz mi? Yorumlar kısmında bu nihai soruma dair net olan cevaplarınızı da muhakkak bekliyor olacağım. Konumu okuyan okumayan bütün herkese çok teşekkür ederim :)

imuWQo.jpg

Moderatör tarafından düzenlendi:
daha dün bu özelliği test etme fırsatım oldu. iyi ki de olmuş. albüm şarkılarını dinlemek için iyi bir özellik.

daha dün bu özelliği test etme fırsatım oldu. iyi ki de olmuş. albüm şarkılarını dinlemek için iyi bir özellik.

Katılıyorum, efendim. Ben bazen Zeynep Bastık isimli ablamızın karma şarkılarını dinlerken şarkıyı bulmakta zorlanıyordum ki iyi özellik oldu ?

Dün şans eseri bu özelliğe rastladım. İlk başta ne olduğunu anlamadım ama daha sonradan fark ettim. Meğersem tüm videolarda yokmuş bu özellik, sadece zamanlamaların açıklamada olduğu videolarda varmış.

Dün şans eseri bu özelliğe rastladım. İlk başta ne olduğunu anlamadım ama daha sonradan fark ettim. Meğersem tüm videolarda yokmuş bu özellik, sadece zamanlamaların açıklamada olduğu videolarda varmış.

Doğrudur, Orçun Bey. Bu özelliğin gelmesiyle birlikte hem içerik üreticilerinin işi hem de izleyicilerinin işi basitleşecek ki yorumunuza sevindim.

Aman Tanrem Hemen Denemeliyem

Google'nin çıkarttığı en başarılı özelliklerden birisi olabilir özellikle bir playlist'i bir videodan dinlerken çok işe yarıyor

@YigitReisOfficial Sizin sayenizde yeni bir bilgi daha,elinize sağlık 2312

Sayemde yeni bir şeyler öğreniyor olmanıza çok sevindim ki bu pozitif yorumunuz içinde size karşın çok teşekkür ederim. Gerçekten sağ ol ?

Aman Tanrem Hemen Denemeliyem

Yani aslına bakarsan dediğin gibi denenmeye değer bir özellik ki kesinlikle de denemen gerektiğini düşünüyorum. Bu arada teşekkür ederim ?

Google'nin çıkarttığı en başarılı özelliklerden birisi olabilir özellikle bir playlist'i bir videodan dinlerken çok işe yarıyor

Doğru söylüyorsunuz, efendim. Bende bazen 1-2 saatlik karma şarkı videoları dinliyorum. Aradan bulmak zor oluyordu ki kolaylık sağladı ☺ ☕

Çok güzel bir özellik olmuş, ben de bu gün FPS TEST videoları izliyordum altta kesilmiş videolar çıkmıştı eskiden vardı diye düşündüm fakat yeni gelmiş.

Çok güzel bir özellik olmuş, ben de bu gün FPS TEST videoları izliyordum altta kesilmiş videolar çıkmıştı eskiden vardı diye düşündüm fakat yeni gelmiş.

Aslına bakarsan bende ilk gördüğümde önceden olduğumu sanmıştım ancak daha yeniymiş ki bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl