Yönetime Sorum Var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sefa.coban65

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
72
Minecraft
Sefa_cobann65

Discord:

zibis2

İyi akşamlar,

4 Yıldır mc-tr üyesiyim ve burdaki kuralları biliyorum.

Yönetime bir sorum olacak, benim elimde şu an bir adet sunucu var (dijital değil fiziksel) kargo ile 2.el olarak satmayı planlıyorum. Vergi levham v.s olmadan satışa sunmam sorun çıkartacak mıdır?

Çünkü ben burda bir hizmet vermiyorum kargo ile 20 kg bir sunucu gönderiyorum, bunun bir telefon satmaktan farkı yok.

Cevabınızı bekliyorum, iyi akşamlar.

Merhaba,

Vergi levhası olmadan satış yapmanız ilerleyen süreçte hukuki sorunlara yol açabilir. Ayrıca, MC-TR.COM forumuna herkes yalnızca kullanıcı adı, e-posta ve şifre ile kayıt olup giriş yapabildiğinden, alıcılar için bir güven unsuru oluşturmanız zor olacaktır. Satış sonrası herhangi bir sorunda alıcılar size ulaşamayabilir ve mağduriyet yaşanabilir.

Bu nedenle, satış işleminizi sahibinden.com veya güvenilir başka platformlar üzerinden gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

İyi forumlar.

Vergi levhan olmadan satış yapabilirsin, yüklü bir para söz konusu değilse (yaklaşık 70 + 100 bin felan) sorun olmaz. Bunun haricinde vergi ödersen kazanca göre devlete ve bazı ödeme yaptığın yerlere kazancının yüzde 8 ile 15 i kadarı komisyon olarak kesiliyormuş gibi görebilirsin

İyi akşamlar,

4 Yıldır mc-tr üyesiyim ve burdaki kuralları biliyorum.

Yönetime bir sorum olacak, benim elimde şu an bir adet sunucu var (dijital değil fiziksel) kargo ile 2.el olarak satmayı planlıyorum. Vergi levham v.s olmadan satışa sunmam sorun çıkartacak mıdır?

Çünkü ben burda bir hizmet vermiyorum kargo ile 20 kg bir sunucu gönderiyorum, bunun bir telefon satmaktan farkı yok.

Cevabınızı bekliyorum, iyi akşamlar.

Yani elindeki ürün sana ait ve sen bunu bireysel olarak satacaksın ticari amaçla değil bu yüzden elindeki ürünü tabii ki fatura kesmeden satabilirsin sen ticari bir işletme sahibi değilsin.

Vergi levhan olmadan tabii ki satışa sunabilirsin bunda bir sıkıntı olacağını düşünmemekteyim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl