Çözüldü YML dosyasi hizlica nasıl çevrilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan malii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 579
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

malii

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
5
ChatGPT ile denedim cevirlmemesi gereken yazilari ceviriyor.

commandreloadmessages:"eklenti yenilendi" olmasi gerekirken

eklentimesajlarıyenilendi:"eklenti yenilendi" oluyor. Buda YML'yi bozuyor. Gemini de uyumlu olmuyor. copilotta karakter siniri cok az. Başka sekilde elle olmadan nasil cevirebilirim?

Chatgpt de şu promtu kullaniniz ""özgün yaml dosya yapısını bozmadan türkçe cevir ** yazınız.

Chatgpt de şu promtu kullaniniz ""özgün yaml dosya yapısını bozmadan türkçe cevir ** yazınız.
Denedim ama yinede acıklamada dediğim gibi çevrilmemesi gereken yerleri çeviriyor hocam. Iki nokta öncesini çevirmemesini soyluyorum yine ayni sey oluyor.

Yeni sohbet açıp deneyiniz.Bug olusuyor.Birkaç denemeden sonra düzeliyor.

Yeni sohbet açıp deneyiniz.Bug olusuyor.Birkaç denemeden sonra düzeliyor.
Bu yazilara göre onerebilecegin birşey var mi? 5-6 kez yeni sohbet acip denedim :/ Cevirtmek istediğim sey bu;

- <click:suggest_command:"/{_clan} {_home} {_teleport} %uclans_home:{name}:name%"><hover:show_text:''<green>Burayı ziyaret etmek için tıklayın.''><aqua><bold>[Teleport]</bold></hover></click>

help clan member list header: '<newline>%uclans_tag_color%<blue><bold> üye listesi:'

help clan member list format: '<click:suggest_command:"/{_clan} {_profile} {_view} %uclans_player_realname% "><hover:show_text:''<green>Click to view.''> <gray>- %uclans_player_role_formated% <green>%uclans_player_nickname% <gray>| <white>Joined: <green>%uclans_player_joindate_formated% | <white>KDR: <green>%uclans_player_kdr%</hover></click>'

help clan permissions view header: '<newline>%uclans_tag_color%<blue><bold> permission list:'

help clan permissions role view format: '<blue><bold>|</bold> <blue>%role%: '

help clan permissions view format: ' <white>Key: <green>%key% <gray>| <white>Value: <green>%value%'

help clan ally list header: '<newline>%uclans_tag_color%<blue><bold> list of alliances:'

help clan ally list format: '<click:suggest_command:"/{_clan} {_info} %uclans_tag_nocolor% "><hover:show_text:''<green>Click to view.''> <gray>- %uclans_tag_color% <gray>| <white>Patent: <green>%uclans_patent_formated% <gray>| <white>Level: <green>%uclans_level% | <white>Leader: <green>%uclans_leader% | <white>Creation: <green>%uclans_creation_date_formated%</hover></click>'

help clan rival list header: '<newline>%uclans_tag_color%<blue><bold> list of rivals:'

help clan rival list format: '<click:suggest_command:"/{_clan} {_info} %uclans_tag_nocolor% "><hover:show_text:''<green>Click to view.''> <gray>- %uclans_tag_color% <gray>| <white>Patent: <green>%uclans_patent_formated% <gray>| <white>Level: <green>%uclans_level% | <white>Leader: <green>%uclans_leader% | <white>Creation: <green>%uclans_creation_date_formated%</hover></click>'

help clan member_search list header: '<newline>%uclans_tag_color%<blue><bold> search member List:'

help clan member_search list format: '<click:suggest_command:"/{_clan} {_member} invite %uclans_player_realname% "><hover:show_text:''<green>Click to invite.''> <gray>- %uclans_player_role_formated% <green>%uclans_player_nickname% <gray>| <white>Last see: <green>%uclans_player_lastsee_formated% | <white>KDR: <green>%uclans_player_kdr% <yellow>[Invite]</hover></click>'

help clan webhook header: '<newline>%uclans_tag_color%<blue><bold> webhook:'

help clan webhook format:

- '<blue><bold>|</bold> <blue>Webhook:'

- ' <white>Is connected: <aqua>%uclans_haswebhook_formated%'

- ' <white>Url: <aqua>%uclans_webhook_url%'

help clan webhook success add: '%tag% <green>The webhook has been successfully added.'

help clan webhook error add: '%tag% There was an error adding the webhook, check the url! (format:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
{channel}/{token})'

help clan webhook success remove: '%tag% <green>Webhook successfully removed'

help clan webhook success remove gui: <green>Successfully removed

help clan webhook error remove: '%tag% <red>Error removing webhook, try again.'

help clan webhook error remove gui: <red>Error removing

help clan webhook cooldown: '%tag% <red>You made a request a little while ago, wait for more %sec% to try again'

help clan webhook linked: The player %player% linked the clan %uclans_tag_nocolor% with the discord webhook, now the clan notifications and actions will appear here.

help logger header: <blue><bold>Clan Logger:</bold> <gray>%time% <gray>| <gray>(%page%/%pages%)

help logger format: '<hover:show_text:''<green>%uclans_logger:{id}:text%''><gray>- <white>Origin: <aqua>%uclans_logger:{id}:plugin%<gray> | <white>Date: <aqua>%uclans_logger:{id}:date% <dark_gray>(Expires: %uclans_logger:{id}:expires%)<newline> <aqua>%uclans_logger:{id}:text%</hover>'

help logger clear success gui: <green>Successfully cleared log

help logger clear error gui: <red>Error clearing the log

help mail header: <blue><bold>Clan Mail:</bold> <gray>%time% <gray>| <gray>(%page%/%pages%)

help mail format: '%uclans_mail:{id}:readstate_formated% <hover:show_text:''<green>%uclans_mail:{id}:text%''><gray>- <white>Origin: <aqua>%uclans_mail:{id}:from%<gray> | <white>Date: <aqua>%uclans_mail:{id}:date% <dark_gray>(Expires: %uclans_mail:{id}:expires%)<newline> <aqua>%uclans_mail:{id}:text%</hover>'

mail clear success gui: <green>Successfully cleared mail

mail clear error gui: <red>Error clearing the mail

mail max chars: '%tag% <red>Your text appears to be very large!'

mail max storage: '%tag% <red>This clan mailbox is full now!'

mail max unread: '%tag% <red>This clan has a lot of unread messages!'

help clan extension not exist: '%tag% <red>This extension does not exist in the official list, see the list in <aqua>/{_uclan} {_extension} {_all}'

help clan extension not enabled: '%tag% <red>This extension has not yet been downloaded, see all in <aqua>/{_uclan} {_extension} {_list}'

help clan extension already enabled: '%tag% <red>This extension is already downloaded, you can check for updates using <aqua>/{_uclan} {_extension} {_update} <name>'

help clan extension header: '<newline><#cd2727><bold>Downloaded extensions list:'

help clan extension format: '<click:run_command:"/{_uclan} {_extension} {_view} {id}"><hover:show_text:''<green>Click to view.''><green>{num} <gray>- <white>Name: <aqua>{name} <gray>- <white>State: <aqua>{state}</hover></click>'

help clan extension all header: '<newline><#cd2727><bold>All extensions list:'

help clan extension all format: '<click:run_command:"/{_uclan} {_extension} {_view} {id}"><hover:show_text:''<green>Click to view.''><green>{num} <gray>- <white>Name: <aqua>{name} <gray>- <white>State: <aqua>{downloaded} <gray>({state})</hover></click>'

help clan extension view header: '<newline><#cd2727><bold>Extension information:'

help clan extension view format:

- '<newline><aqua><bold>|</bold> <aqua>Info:'

- ' <white>Name: <aqua>{name}'

- ' <white>Status: <aqua>{status}'

- ' <white>Author: <aqua>{author}'

- ' <white>Version: <aqua>{version}'

- ' <white>Desc: <aqua>{description}'

- ' <white>Category: <aqua>{category}'

Düzgün bir prompt girmelisiniz çevireceği seyin ne hakkında oldugunu bilgi olarak vermelisiniz. Nelere dikkat etmesi gerektiginide belirtmelisin örnegin: "Sadece ingilizce cümle olan metinleri cevir" gibisinden. Ayrıyetten onu avutun, sen en iyisisin deyin görün bakalım nasıl ceviriyor :D

Düzgün bir prompt girmelisiniz çevireceği seyin ne hakkında oldugunu bilgi olarak vermelisiniz. Nelere dikkat etmesi gerektiginide belirtmelisin örnegin: "Sadece ingilizce cümle olan metinleri cevir" gibisinden. Ayrıyetten onu avutun, sen en iyisisin deyin görün bakalım nasıl ceviriyor :D
Evet bunlara dikkat etmelisiniz.

Iki nokta oncesini degistirmeyin, çevirmeyin Iki noktadan önceki hicbirseyi degistirmeyin,koruyun vs bircok sey denedim. Sanirim farklı birsey girmek gerekli

1 saatten fazla uğraş sonucu bunu yazdirip çevirdim. Cevrilmesi gereken bazi seyleri cevirmiyor ama idare eder.

Tüm metinleri çevirin ancak iki noktadan önceki kelimeleri türkçeye çevirmeyin. O yazılar ingilizce kalacak

Iki nokta oncesini degistirmeyin, çevirmeyin Iki noktadan önceki hicbirseyi degistirmeyin,koruyun vs bircok sey denedim. Sanirim farklı birsey girmek gerekli
Örnek olarak "merhaba gpt seninle birlikte minecraft bla bla eklentisinin dil dosyasını türkçeleştireceğiz buradaki sadece ingilizce cümleleri türkçeleştireceksin diğer hiç bir şeye dokunmayacaksın. Bu dosyanın formatı yml şeklinde ve bu yml formatının bozulmaması gerekmekte. Bu konunun en iyisi sen oldugunu biliyorum. En iyi çevirici sensin bunu da biliyorum o yüzden yardım almak için sana geldim. Lütfen tüm performansını kullanarak bana yardımcı ol ve elinden geleni göster! Hazırsan seninle parça parça dil dosyasını paylaşacağım "

Örnek olarak "merhaba gpt seninle birlikte minecraft bla bla eklentisinin dil dosyasını türkçeleştireceğiz buradaki sadece ingilizce cümleleri türkçeleştireceksin diğer hiç bir şeye dokunmayacaksın. Bu dosyanın formatı yml şeklinde ve bu yml formatının bozulmaması gerekmekte. Bu konunun en iyisi sen oldugunu biliyorum. En iyi çevirici sensin bunu da biliyorum o yüzden yardım almak için sana geldim. Lütfen tüm performansını kullanarak bana yardımcı ol ve elinden geleni göster! Hazırsan seninle parça parça dil dosyasını paylaşacağım "
Bunu ekledigimde tam oldu. Sanki sohbet eder gibi anlayacagiz :D

Özgün yaml dosya yapısını bozmadan tüm metinleri çevirin ancak iki noktadan önceki kelimeleri türkçeye çevirmeyin. O yazılar ingilizce kalacak.

Bunu ekledigimde tam oldu. Sanki sohbet eder gibi anlayacagiz :D

Özgün yaml dosya yapısını bozmadan tüm metinleri çevirin ancak iki noktadan önceki kelimeleri türkçeye çevirmeyin. O yazılar ingilizce kalacak.
cok detay belirtiyorsun : dan önceki metinleri cevirirse zaten yaml formatı bozulur ayrıyetten orası cümle degil ne kadar fazla detay o kadar fazla yanlıs cıkma ihtimalini arttırır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl