YKS 2025 TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

benjamin17

Loading ◌
Topluluk Yöneticisi
MinePass
Premium
Elmaslar
1.011
Discord İzni
Minecraft
benjamin1734

Discord:

benjamin17

YKS 2025 ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
osym-yks.webp

Yks 2025 Sonuçları an itibariyle erişime açılmış bulunmakta. Uzun süredir beklenen sonuçlar açıklandı ve ben de dahil yüzbinlerce öğrenci sonuçlarını öğrenmeye başlamış durumda.

9.45 itibariyle erişeme açılan sonuçlar doğrultusunda çoğu öğrencinin aklında belli başlı sorular var. Hadi bunları yanıtlayalım.

Üniversite Tercihleri Ne zaman ve Nasıl Yapılacak?
Üniversite tercihleri online ve yüz yüzü olmak üzere 2 şekilde yapılabilecek. Online tercihler E-Devlet üstünden kayıt olmak istediğiniz üniversite gerekli belgeler ile yapılabilecek. Yüz yüze tercihler de aynı online kayıt işlemlerinde olduğu gibi gerekli belgeler ve üniversitenin isteyebileceği gerekli ek belgeler(istenmesi durumunda değişebilir) ile kampüsten yapılacak.

Online kayıt işlemleri 1-3 Eylül 2025 tarihleri arasında aktif olup yüz yüze kayıt işlemleri ise 1-5 Eylül 2025 tarihleri arasında yapılacaktır.

Şimdiden için herkese hayırlı uğurlu olsun. Yorumlarda nereleri çıktı paylaşalım biraz da gülelim. İyi Forumlar

Kaç bine girdiniz efenim, umarım beklediğiniz sıralamayı yapmışsınızdır :grinning:

Bu yks her sene garip bir hal alıyor, bu senede sıralamalar çok geri düşmüş ve neredeyse her bölümde kontejan azaltılmış (ki en mantıklısı bence). Zamanında kurtardık kendimizi attık bir üniye

Bu yks her sene garip bir hal alıyor, bu senede sıralamalar çok geri düşmüş ve neredeyse her bölümde kontejan azaltılmış (ki en mantıklısı bence). Zamanında kurtardık kendimizi attık bir üniye
Ben raylı sistemler okudum, mühendisliğini yapmak devletin raylı fabrikasında çalışmaktan daha az kazandırıyor. Mühendislik için tam maaş söyleyemem her yer farklı veriyor ama ortalama 50.000₺, devletin fabrikasında raylı işçisi olmak ise 40.000₺ ama iki ayda bir çift maaş veriyor + primler vs. Yani daha çok kazandırıyor. Çok komik yani herkes mühendis olmamalı yoksa bu oluyor, Allah hak edene versin artık. İş olsun diye üniversiteye gidenler okumak zorunda olanlar veya isteyenlerin hakkına giriyor

Ben raylı sistemler okudum, mühendisliğini yapmak devletin raylı fabrikasında çalışmaktan daha az kazandırıyor. Mühendislik için tam maaş söyleyemem her yer farklı veriyor ama ortalama 50.000₺, devletin fabrikasında raylı işçisi olmak ise 40.000₺ ama iki ayda bir çift maaş veriyor + primler vs. Yani daha çok kazandırıyor. Çok komik yani herkes mühendis olmamalı yoksa bu oluyor, Allah hak edene versin artık. İş olsun diye üniversiteye gidenler okumak zorunda olanlar veya isteyenlerin hakkına giriyor
Katılıyorum sırf ünvan diye herkes mühendis doktor oluyor, sonuç bu işte kimse hak ettiğini alamıyor. Ne yazık ki eskilere geri döndük, iyi bir hayat istiyorsan devlette çalışacaksın.

İş üniversite sınavından sonra yerleşip 4-5 yılda mezun olması ile tamamlanmıyor maalesef ki. Aktif öğrencilerin büyük bir çoğunluğu açık öğretim zaten, bir de daha fazla kontenjan açmak için aynı bölümlerin ikinci öğretimleri de mevcut. Akademik kadrolarda çürüme var, proflarına kadar liyakat ve öğretim ahlakında noksanlıklar meydana geliyor. Esas iş öğrencinin kendini yetiştirmesinden geçiyor, üniversite sizlere daha çok network oluşturmanız için ortam sunuyor ve zaman tanıyor. Üniversite heves işidir, iş bulma ve atama kurumu değil. Böyle bir algı mevcut. Geçmişte kamuya nitelikli iş gücü yetiştirmek için işlevseldi, günümüzde bundan da uzak durumda. Herkes benzer şekilde okuyup iş beni bulsun diye bekliyor. 10 mezun varken 1000 mezun başvuruyorsa x işine doğal olarak fiyat kırılır ve mevcut çalışma şartları zorlaşırken ücretlerde de azalmalar meydana gelmesi kaçınılmaz. Sağlıklı dinamiklerden çok uzak bir işleyiş mevcut.

İş üniversite sınavından sonra yerleşip 4-5 yılda mezun olması ile tamamlanmıyor maalesef ki. Aktif öğrencilerin büyük bir çoğunluğu açık öğretim zaten, bir de daha fazla kontenjan açmak için aynı bölümlerin ikinci öğretimleri de mevcut. Akademik kadrolarda çürüme var, proflarına kadar liyakat ve öğretim ahlakında noksanlıklar meydana geliyor. Esas iş öğrencinin kendini yetiştirmesinden geçiyor, üniversite sizlere daha çok network oluşturmanız için ortam sunuyor ve zaman tanıyor. Üniversite heves işidir, iş bulma ve atama kurumu değil. Böyle bir algı mevcut. Geçmişte kamuya nitelikli iş gücü yetiştirmek için işlevseldi, günümüzde bundan da uzak durumda. Herkes benzer şekilde okuyup iş beni bulsun diye bekliyor. 10 mezun varken 1000 mezun başvuruyorsa x işine doğal olarak fiyat kırılır ve mevcut çalışma şartları zorlaşırken ücretlerde de azalmalar meydana gelmesi kaçınılmaz. Sağlıklı dinamiklerden çok uzak bir işleyiş mevcut.
ikinci öğretim devlette tamamen kapatıldı, kontenjanlarsa tam tersine ciddi oranda düştü devletlerde

ikinci öğretim devlette tamamen kapatıldı, kontenjanlarsa tam tersine ciddi oranda düştü devletlerde
Milyonlarca ev genci piyasaya çıkmaya başladıktan sonra olacağı bu idi.

Milyonlarca ev genci piyasaya çıkmaya başladıktan sonra olacağı bu idi.
Bir çözümü de yok ne yazık ki insana gerek olmayan bir çağa doğru ilerliyoruz oldukça sancılı bir geçiş olacak

Akademi ve tıp ile uğraşmayacak olup, iş bulmak için üniversite okuyan herkes ne tür bir saçmalığın içindeler farkında değiller. Lise ve Üniversite dahil tamamen vakit kaybıdır.

Üniversite, network sağlar şunu sağlar bunu sağlar diyen adamların hiçbiri networkün n'sini bilmez, torpil bile zannediyor olabilir.

Üniversite, aldığı 2-4 yıl itibari ile hiçbirşey sağlamaz.

Hayatınızın en verimli yıllarını heba eder, sistem size mantık ve rasyonel düşünceyi öğretmez, o yüzden boş boş fikirlere bir ömür yorarsınız, etrafınızdaki herkeste böyledir, sanki rpg oyunu gibi, o şucu bu bucu bu bilmemneci. Hiçbir pratik gerçekliği olmayan hiçbir matematiksel karşılığı bulunmayan fikirlerle yaşar boşuna ömrünüzü geçirirsiniz.

Sosyal medyada böyle adamlarla dolu, artık mesele nasıl yapılabilirden çok yapılabilir mi sorusuna gelmiş, çünkü millet nasıl yapılabilir sorusuyla bile ilgilenmiyor artık, yapılabilir mi sorusuyla ilgileniyor. Saçma sapan adamlar türemiş, birileri diyor ki çalışırsanız yaparsınız diğerleri diyor ki çalışıp bir şey başarılamaz başarılsa bile çok düşük ihtimal o yüzden siz kurbansınız yapacak bir şey yok boşverin mutlu olun falan.

Yalan dolan hepsi, arkasında hiçbir istatistik bulunmayan doğrusal tespitler bunlar.

Hayatınızı değiştirmenin tek yolu bilgi seviyenizdeki artışdır, bunu yapabilmeninde tek ve tek başlangıç yolu mantık felsefesi öğrenmektir.
Çünkü gerçekte doğru olan ancak sizin saçma ve küçücük bilgi seviyenizle üretilmiş kararlar hiçbirşey ifade etmez. Mantık felsefesi, size sistematik bir düşünce yolu sunar ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu yüzdesel olarak daha anlamlı hale getirir.

Gerçek şu ki hepimiz, belli bilgi seviyelerine sahip ve bu bilgi seviyesine göre kararlar üreten makinelerden ibaretiz, mutluluk diye bir şey yok, istekler diye bir şey yok, en ilkel canlıyla en gelişmiş canlının arasında fark yok, hepimiz hükmettiğimiz enerjiyi arttırmak dışında hiçbir şey yapmıyoruz.

Hepimizin tek derdi, hükmettiğimiz enerjiyi arttırmak için işe yarar stratejiler geliştirmek. Bu dediğim şeylerin doğruluğunu bilmek içinde test etmek dışında hiçbir yolunuz yok. Böyle farklı fikirler varsa deneyin, paylaşın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl