Yılbaşı Sunucusu Yapalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kovalski
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.687

Yılbaşını minecraft oynayarak geçirelim

• Tabiki, çok güzel olur!

Oy: 14 66,7%
  • Bence süper fikir ama gelmicem xd

Oy: 3 14,3%
  • hayatım var

Oy: 1 4,8%
  • lol atarım daha iyi

Oy: 2 9,5%
  • bruh

Oy: 1 4,8%

• Kullanılan toplam oy
    21
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haronken Vanilla adlı sunucumdaki bazı fikirleri bu sunucuya aktarıyorum, o sebeple yeni güncelleme biraz geçikecek ama pat diye tonla şey eklicem.

Temel komutlar, chatformat, yetkilendirme ve ui design dörtlüsünü içeren bir güncelleme olacak

Sonraki güncelleme de koruma ve moderasyon odaklı olacak, toxic ruh hastalarından korunma amaçlı

Mini spoiler;
Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleme:
Sıkıcı bir güncelleme; tonla komut, yetkiler ve basit chat formatter eklendi kısa kesicem :D

Yukarıdaki resmini attığım özellikler eğlenceli aslında ama çok kullanılacağını sanmıyorum, belki birileri eğlenir diye ekledim.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Eskiden şey etmezdim fakat şuan da insanımıza pek güvenmediğim için diğer güncellemede tonla moderasyon öğesi eklenecek ne yazık ki. Sıradaki güncelleme de sıkıcı olacak yani...

Bu arada şunu da ekleden geçemicem luckperms meta dataları bildiğin hack, tüm sunucuyu orada depolarsın felaket kötü bir pratik ama yine de hızlı diye LPC'nin izinden gittim ben de (kötü olmasının sebebi bir veriyi görmek için oyuncunun bütün yetkileri arasında iterasyon yapmak gerekiyor bullish)

Son düzenleme:
Aranızda viaversion ve geyserden anlayan birisi varsa, sunucuya bu sistemleri eklerse sevinirim. Benim pek tecrübem yok.

Veritabanları çatır çutur patladığı için oyuncu isimlerinde türkçe karakter ile giriş yapma kapalı olacak. Sanırım zaten çoğu sunucuda da kapalı, kimse uğraşmamıştır bütün veritabanlarını düzenleyip buna göre ayarlamaya

Eski sunucularımdaki configlerle hızlı şekilde hazırlayabildim bu güncellemeyi.

Moderasyon ve anticheat haricinde bir de artık balkabağını makasla kesip giydiğimizde yılbaşı şapkası oluyor.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Bir sonraki güncellemede Kartanesi adında bir eklenti yazıp sunucudaki minik şeyleri o eklenti ile çözücem. Giriş çıkış mesajları gibi ufak şeyler için.

Son düzenleme:
Şöyle bir organizasyon oluşturdum, adında henüz emin değilim önerilere açığım.
(Yapacağımız bütün paketlerde kullanabileceğimiz ortak bir organizasyon adı süper olurdu)

Sunucu yapmayı sevipte hostlama, oyuncularla ilgilenme kısmını sevmeyen tek insan değilimdir heralde. Bu toplulukta para kazanma modelleri içermeyen değişik sunucular hazırlayıp paylaşabiliriz.

Ha tabi dersiniz biz uğraşıp yaptık başkası kazandı diye, açıkcası benim kafamda hep niş şeyler yapmak var mesela şu doku paketini görünce acayip create sunucusu yapasım geldi;

Yani oyunu eğlencesine oynayanların seveceği tarzda sunucular, hatta bunları sunuculardan ziyade modpaketi gibi düşünmeniz kafamdaki fikri anlamanıza daha çok yardımcı olur.

Yılbaşı sunucumuz için de bir isim bulabilmiş değilim, pek destekte görmedim açıkcası forumdan insanlar sadece konuşuyor ama icraat yok :/
En azından oynamaya birileri gelir umarım.

Bu projenin geleceği için şöyle bir sorun da var tabi, eklentileri indirip olduğu gibi github projesine dahil edemeyiz. Bunu yaptığımızda yeniden dağıtmış oluyoruz ve genelde lisanslarda buna izin verilmez. Configler için sorun olmasa da jarlar için sorun, bunun için bir çözüm bulucam ileride.

Son düzenleme:
Şöyle bir organizasyon oluşturdum, adında henüz emin değilim önerilere açığım.
(Yapacağımız bütün paketlerde kullanabileceğimiz ortak bir organizasyon adı süper olurdu)

Sunucu yapmayı sevipte hostlama, oyuncularla ilgilenme kısmını sevmeyen tek insan değilimdir heralde. Bu toplulukta para kazanma modelleri içermeyen değişik sunucular hazırlayıp paylaşabiliriz.

Ha tabi dersiniz biz uğraşıp yaptık başkası kazandı diye, açıkcası benim kafamda hep niş şeyler yapmak var mesela şu doku paketini görünce acayip create sunucusu yapasım geldi;

Yani oyunu eğlencesine oynayanların seveceği tarzda sunucular, hatta bunları sunuculardan ziyade modpaketi gibi düşünmeniz kafamdaki fikri anlamanıza daha çok yardımcı olur.

Yılbaşı sunucumuz için de bir isim bulabilmiş değilim, pek destekte görmedim açıkcası forumdan insanlar sadece konuşuyor ama icraat yok :/
En azından oynamaya birileri gelir umarım.

Bu projenin geleceği için şöyle bir sorun da var tabi, eklentileri indirip olduğu gibi github projesine dahil edemeyiz. Bunu yaptığımızda yeniden dağıtmış oluyoruz ve genelde lisanslarda buna izin verilmez. Configler için sorun olmasa da jarlar için sorun, bunun için bir çözüm bulucam ileride.
Acaba mc-tr bu yapılacak etkinlik için katılanlara madalya vermeyi düşünürmü ?

Açın oynayalım xD

Sunucu sadece birkaç gün açık kalacaksa saatlik olarak VPS kiralanabilir, birkaç dolar ile 10-20 kişilik bir sunucu ayarlanabilir. Redstone/farm tarzı şeyler yapılmayacaksa VPS için ben de yardımcı olabilirim.

Yuh ciddi ciddi 2025de hala aktif kullannan insanlar var hepsini hatırlıyorum çok tuhaf bir hissiyat herkese mutlu yeni yıllar umarım yeni yıl sunucusu açarsınızda oynarız

Yeni yıla geri sayım eklentisi sizce güzel olur mu? İsterseniz havai fişekli bir şeyler yazabilirim.

Yeni yıla geri sayım eklentisi sizce güzel olur mu? İsterseniz havai fişekli bir şeyler yazabilirim.
Hetzner saatlik kiralama getirmiş yanlış anlamadıysam oradan almayı düşünüyorum
Sen yazacaksan iyi uğraşmama gerek kalmaz :D

Ekran Alıntısı.webp

Ben pek katılım beklemiyorum epyc 7002 20-30 kişiyi idare eder diye düşünüyorum saatlik ücreti de uygun
Pregen atarken performansını görürüm zaten olmadı linode ile açarım onu da beğenmiştim zamanında

Son düzenleme:
Github projesini sıfırladım, artık sunucu dosyaları arasında .jar .zip gibi şeyler olmayacak. Hem bu içeriklerin yeniden dağıtımını yapmamak için hem de github'ı olması gerektiği gibi kullanmak için :D

Aslında github kullanmak git gide daha saçma hale geliyor ama daha iyi bir fikrim olmadığı için şimdilik böyle bırakıcam...

Sunucuyu kurarken setup-windows-curl ya da powershell batchlarından birini çalıştırıp sunucuya jar zip gibi dosyaları indirmeniz gerekiyor, bu sayede yeniden dağıtmış olmayacağız.

Tabi şöyle bir şey de var, herkes yaptığı işi direkt bağlantı alınabilir şekilde paylaşmıyor. Direkt bağlantısı olmayanları olduğu gibi dropbox'a yığdım.

Sunucuyu kurmaya gelirsek sunucuyu açana kadar canınız çıkabilir :D

Sunucuyu kurarken izlenen adımlar;
1. Setup
2. Eula sebepli kapanacak
3. Datapacklerin dünyaya eklenmesi yüzünden yeniden başlatmak gerekiyor
Yani sunucuyu ilk defa kurarken biraz uğraşmanız gerekecek tabi tek yaptığınız tıklamak.
Son olarak windowsta setup-linux.sh'yi tam test edemedim sorunlu olabilir.

Bahsetmeyi unutmuşum; sunucuya veri, doku paketi ve yeni bir eklenti eklemek için urls.txt'ye "indirme linki" boşluk "path" şeklinde kaydetmeniz yeterlidir. Configleri ise ayarlayıp direkt upload edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl