Yılbaşı Sunucusu Yapalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kovalski
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.687

Yılbaşını minecraft oynayarak geçirelim

• Tabiki, çok güzel olur!

Oy: 14 66,7%
  • Bence süper fikir ama gelmicem xd

Oy: 3 14,3%
  • hayatım var

Oy: 1 4,8%
  • lol atarım daha iyi

Oy: 2 9,5%
  • bruh

Oy: 1 4,8%

• Kullanılan toplam oy
    21
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bize şöyle folia hostlayabilecek dedicated makine ayarlayabilecek birisi olsa o zaman çoşarız baya çılgın bir proje olur basın etiketleri :D
En önemli kısımlarından birisi de bu zaten bulursak gerisini hallederiz

kaç gb ramlik bir sunucu arıyorsun, işlemcisi de dahil.
Eğer birden fazla youtuber dahil olursa oyuncu sayıları çılgın seviyelere fırlayabilir
16 core lazım :rip:

Bize kocaman makineyi komple 1-2 günlüğüne verebilecek biri olsa peak experience öyle olur

Yılbaşı için düzgün ve mevcut eklentilerden daha iyi bir eklenti geliştiriyordum güzel fikirler gelirse ekleyip paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Youtuber önderliğinde daha iyi olur, video kaydı her şeyi değiştiriyor millet baya istekli ve motive oluyor

Kafamdaki yapı herkese hitap etmesi için şöyle;

Şımarıklık ve kaos serbest, küfür ve toxiclik yasak
Discord olmayacak insanlar sunucuda bir araya gelmeli
Seçilen seedde bir noktada büyük bir yılbaşı ağacı inşa edicez ve insanlar ağacın etrafına ne isterse onları inşa edicek
Oyun modu survival

Discordsuzluktan oluşan habersizliği bungee ile bir spawn ayarlayarak halledebiliriz, duyuruları falan oraya yazarız

Ben normalde yılbaşını VR'da non stop yıl içi çıkan ufak tefek oyunları sömürerek geçiriyorum ama zamanında arkadaşlarla minecraftta da yapmıştık, keyifli oluyor
Discord olmadan iletişim çok zor olmaz mı sizin için ?

Geliştirme sürecinde farklı platformlardan iletişimde olabiliriz ama oyuncuların iletişim için bu tarz aracı platformlar kullanmadan direkt sunucudan iletişime geçmesi iyi olacaktır bu yüzden de gelişmeleri takip edebilecekleri bir youtuber veya yayıncı arıyoruz

discordda kümeleşirsek insanlar minecraft girmek yerine discordda takılmayı tercih edebilir, devir kolay dopamin devri :D

İnsanların neden bu kadar forumlardan koptuğunu anlamıyorum, bence her şeyi bu konudan halledebiliriz.
FTP, SSH access gibi şeyleri özelden atarız onun dışında buradan haberleşebiliriz.
Bir kişinin fazla katılımı yerine herkesin ufak bir katkısı olması için de daha uygun yavaş bir sohbet ortamı
Tabi illaki discord olsun diyorsanız ufak bir geliştirme grubu kurabiliriz insanlar ne yaptığımızı bile görmeden kafamıza göre geliştiririz :/

Son düzenleme:
Geliştirme sürecinde farklı platformlardan iletişimde olabiliriz ama oyuncuların iletişim için bu tarz aracı platformlar kullanmadan direkt sunucudan iletişime geçmesi iyi olacaktır bu yüzden de gelişmeleri takip edebilecekleri bir youtuber veya yayıncı arıyoruz
discordda kümeleşirsek insanlar minecraft girmek yerine discordda takılmayı tercih edebilir, devir kolay dopamin devri :D
Hayır demek istediğim şey şu yapıcak olan ekip bir şekilde elbet iletişim sağlar önemli olan şey topluluk ile iletişime geçmek değil mi topluluğun firiklerini örneğin discordda toplamak tüm oyuncuların bu fikirleri tartışabileceği bir ortam yaratmak veya ne biliyim sunucu hakkında bir kaç bilgilendirme geçmek için vs de discord bence çok yararlı bir platform olurdu diye düşünüyorum yani en basiti oyuncular oyuna girdiklerinde sesli sohbeti kullanabilirler hiç tanımadıkları birileri ile birlikte sesli kanallara girebilirler tek tek yapmak yerine birleşerek daha güzel yapılar çıkartabilirler gibi düşündüm.

Ek olarak bu sunucuda moderasyon ve saldırı korumalarını nasıl yapmayı düşünüyorsunuz ? Sonuç olarak bir kaç günlük açık kalıcak bir sunucudan bahsediyorsunuz ancak bunları düşündünüz mü ? Eğer çok fazla reklamı yapılırsa oyuncu sayısı fazla olacaktır ve bu oyuncuların hepsinin severek oynamaya geleceğini düşünmüyorum içlerinde troll yapmaya çalışanlar çakıcak sohbette düzeni bozanlar olacak belki sunucuya saldırıp çökertmeye çalışanlar çıkacak vs bunları nasıl önlemeyi planlıyorsunuz ?

Eğer birden fazla youtuber dahil olursa oyuncu sayıları çılgın seviyelere fırlayabilir
16 core lazım :rip:

Bize kocaman makineyi komple 1-2 günlüğüne verebilecek biri olsa peak experience öyle olur
Bir kaç günlük cihaz satan hosting firmaları var aslında iletişime geçip projenizden bahsederseniz belki tamamen sponsor olarak belki indirimli bir şekilde 2-3 günlük vds ayarlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Hayır demek istediğim şey şu yapıcak olan ekip bir şekilde elbet iletişim sağlar önemli olan şey topluluk ile iletişime geçmek değil mi topluluğun firiklerini örneğin discordda toplamak tüm oyuncuların bu fikirleri tartışabileceği bir ortam yaratmak veya ne biliyim sunucu hakkında bir kaç bilgilendirme geçmek için vs de discord bence çok yararlı bir platform olurdu diye düşünüyorum yani en basiti oyuncular oyuna girdiklerinde sesli sohbeti kullanabilirler hiç tanımadıkları birileri ile birlikte sesli kanallara girebilirler tek tek yapmak yerine birleşerek daha güzel yapılar çıkartabilirler gibi düşündüm.

Ek olarak bu sunucuda moderasyon ve saldırı korumalarını nasıl yapmayı düşünüyorsunuz ? Sonuç olarak bir kaç günlük açık kalıcak bir sunucudan bahsediyorsunuz ancak bunları düşündünüz mü ? Eğer çok fazla reklamı yapılırsa oyuncu sayısı fazla olacaktır ve bu oyuncuların hepsinin severek oynamaya geleceğini düşünmüyorum içlerinde troll yapmaya çalışanlar çakıcak sohbette düzeni bozanlar olacak belki sunucuya saldırıp çökertmeye çalışanlar çıkacak vs bunları nasıl önlemeyi planlıyorsunuz ?

Bir kaç günlük cihaz satan hosting firmaları var aslında iletişime geçip projenizden bahsederseniz belki tamamen sponsor olarak belki indirimli bir şekilde 2-3 günlük vds ayarlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ben projeyi şahsen üstüme almıyorum, biz diye bir şey de yok herkesin aktif katılım göstereceği bir proje olmasını istiyorum
Amaç sadece eğlenmek, eğer insanımız kaosla eğleniyorsa kaosa müsade edebiliriz ciddi ciddi oynayacakların ne için ciddileşeceklerini de bilmiyorum açıkcası

Discordda reklam konusuna gelirsek bence discordda reklam yapmayalım sunucunun sağlığı için daha iyi olur :D (anti discord guy)

Ben projeyi şahsen üstüme almıyorum, biz diye bir şey de yok herkesin aktif katılım göstereceği bir proje olmasını istiyorum
Amaç sadece eğlenmek, eğer insanımız kaosla eğleniyorsa kaosa müsade edebiliriz ciddi ciddi oynayacakların ne için ciddileşeceklerini de bilmiyorum açıkcası

Discordda reklam konusuna gelirsek bence discordda reklam yapmayalım sunucunun sağlığı için daha iyi olur :D (anti discord guy)
katılıyorum discord yerine forumdakilerle birlikte yapabiliriz projeyi kimse üstüne almak istemez zaten topluluğun projesi olsun herkesin katkısı olsun gelişmeleri de burada paylaşabiliriz

Karar sizin sadece fikirlerimi belirttim umarım başarılı olursunuz

Karar benim değil hepimizin benim istediğim bir sunucuda herkes eğlenemez tek başıma mı oynicam
Sizden kastım sunucuda emeği geçecek herkesten bahsediyorum, yapımı, tanıtımı, oynanması vs

Aranıza katılmak isterdim ancak çok yoğunum ve yılbaşı gecesi evde olmuyorum. Yardım edebileceğim bir şey olursa forum üzerinden her zaman ulaşırsanız dönüş yapmaya çalışırım. Diğer forum kullanıcılarından da mesaj geldikçe yine fikirlerimi belirteceğim.

Folia oyuncuların dağınık olduğu yapılarda (bir sürü skyblock adası gibi) verimli şekilde multi-threaded çalışıyormuş.
Biz tek bir yere kümeleneceğimiz için purpurdan devam ederiz, daha stabil üstelik.
Daha iyi bir önerisi olan varsa bakabiliriz tabi

Yine de oyuncu patlaması yaşama ihtimalimiz olursa Foliayı deneyebiliriz. Açıkcası görüş açısını falan da yüksek tutmak istiyorum
Bulabildiğim tek düzgün bilgi içeren folia denemesi bu video, 330 oyuncuyu görmüşler. Sunucu 3 saatte 3 kere çöküyor videoda f

Araştırmalarım sonucu folianın stabil olmadığına ve oyuncular birbirinden gerçekten ayrık olmadığı sürece performans artışından çok performans düşüşüne yol açtığı sonucuna vardım. Yani kullanamayız bizim amacımızın tam tersi.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl