YEPYENİ TARZDA SUNUCU ANKETİ GİR OYLA

Bu tarz world bossların olduğu itemsadderin sonuna kadar kullanıldığı bir yeni oyun modu geliştirirs

• Kullanılan toplam oy
    8
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OzgurKurt

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
1
Minecraft
OzgurKurt

Discord:

ozgurkurt.

Bu tarz world bossların olduğu itemsadderin sonuna kadar kullanıldığı bir yeni oyun modu geliştirirsek tutar mı sizce ?

1.webp

2.webp

Açıkçası yurtdışı olsa tutacağını düşünüyorum. Ancak TR genel kitlesi olsun çoğunluk küçük yaşta ve donanım bakımından Bu tarz şeyler için yetersiz kalabilir.

Ayrıca TR genel kitle bir oyunu özümseyip oynamak yerine direk olarak oynamayı tercih ediyor. Yani karmaşık olabilecek her türlü sistemden uzak duruyor. En basitinden bunu skyblocklar üstünde ve neredeyse her türlü sunucunun belli kalıplar dışında hiçbir farklı yok. Bunun en büyük sebeplerinden biri olarak sunucularda oynayan genel kitlenin bizim gibi 5 10 hadi toplasak 100 tane eleştiri yapan kişinin yanında çok çok çok büyük olması. Oyuncuların büyük bir çoğunluğu yenilik istemediği için sunucu sahipleri de herhangi bir yenilik getirmiyor. Yenilik gelmeyince oyuncular mevcut sistemlere ek gelen sistemlere karşı ön yargılı, tepkili veya umursamıyor. Bizim gibi insanlar bu durumu eleştirince bize gelen cevaplar genelde:"Senin projelerin nerde?, Senin yaptığın işler nerde?, Konuları baltalıyorsun? ve Neden herkesin konusunu böyle mesajlar yazıyorsun? Kendi sunucunu yükseltmeye mi çalışıyorsun?" gibisinden birçok mesaj alıyoruz.

Önerim bu tarz bir sunucuyu yurtdışı tabanlı olarak açman olur. Türkiye içerisinde tutma ihtimali yok denmez ancak tuttursanız bile gelen kitleniz çok çok çok yüksek olacağını düşünmüyorum. Ama tabiki biraz şansa da bağlı bu işler.

Oyun modu hakkında tek anlatılan şey IA'nın sonuna kadar kullanıldığı ve dünyada world boss kullanılması onun dışında bilgi verilmediği için tutar tutmaz bilemem, şayet bir modun fikri ve konsepti güzel olsa bile uyarlanışı güzel olmazsa oynanmaz, en büyük örneği RPG türüdür modu deneyip kendi hataları yüzünden başarısız olup bu yüzden hem oyun moduna hemde kitleye suç atan bir çok insan var. Nasıl bir iş çıkardığın ve nasıl uyarladığın en önemli konu.

Tekrar örnek vermek gerekirse kendim tonlarca RPG oyunları tüketmiş 10 yıldır world of warcraft oynamış bir RPG Tiryakisi olmama rağmen TR'deki bir çok rpg sunucusu hoşuma gitmedi mesela.

TR Kitlesinin yeniliğe kapalı ve "geleneksel" sistemler ve kalıplara alışıp onun dışına çıkmadığı fikrine katılıyorum, fakat eğer bir yeniliğin oynanışı güzelse ve cidden oyuncuların beğenebileceği bir yenilik ise neden oynanmasın? Bir yenilik sırf yenilik olsun diye değil cidden eklenmesi gereken ve güzel bir şey ise koyulması gerek zaten. Yaptığın yenilik böyle bir şey ise beğenilmemesi için bir sebep yok.

kısacası Cidden kaliteli güzel ve keyifli bir sunucu yapabiliyorsan oynatamayacağın bir mod yok.

Son düzenleme:
2. bir yorum olarak ülkelik bir konu olduğunu düşünmüyorum burda, biz Türkler zaten kalitesiz keyifsiz p2w olan sunuculara alışığız böyle sunucular fazlasıyla açıldı ülkemizde oyuncularda yıllardır buna alıştı, oyuncularının kalitesiz sunuculara alıştığı bir ülkede sunucu tutturamıyorsan zaten standartları yüksek olan ve kaliteye alışmış yabancı ülkede hiç tutturamazsın, şayet bir sunucu kötüyse amerikalı da oynamaz fransız da oynamaz Türk de oynamaz.

dediğiniz gibi maalesef tr nin kitlesi yeniliklere kapalı ve ne yaparsan yap hep bi eleştiri alıyor yok o öyle olmuş bu böyle olmuş oyunu minecrafttan çıkartmışsınız vb. ve oyunun yaş kitleside ortada çok yüksek değil bununda etkisi fazla

yok o öyle olmuş bu böyle olmuş oyunu minecrafttan çıkartmışsınız vb.
Eğer zaten komple bir RPG veya benzeri oyunu değiştiren bir mod açacaksanız sunucunuza girip de niye oyunu değiştirdin diye kimse sormaz size, örneğin rpg bir skyblock açan kişi de düz Skyblock yerine RPG/MMORPG Skyblock diye tanıtıp ona göre reklamını yaparsa kimse niye böyle demez çünkü onun için girmiş olur zaten. RPG sunucuya girip normal mc oynamayı beklemez bir çok kişi.

Yaş çok fazla önemli değil, ben küçük yaşlarımda en zamanımı alan en grind içeren oyunları oynarken büyüdükçe daha basit oyunları oynadım zaman ve hayat daralmasından dolayı, bir çok kişi için de böyledir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sunucu tatlı ve güzele benziyor fakat üstte ki arkadaşlara katılıyorum, tr'de bu tür sistemlerin tutacağını sanmıyorum. Umarım başarılı olursunuz, kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl