?? (Yeni "Webscript" Çıksa) - Size Sizden Bir Soru

Yeni bir site yazılımına geçer misiniz? (Detaylar Konuda)

• Kullanılan toplam oy
    10
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

haktan.uzyol

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
5

Discord:

-

Merhaba ben Haktan. Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse matematik bölümü mezunuyum, sevdiğim işi yapmak adına network ve virtualization konularında kendimi geliştirmeye çalışıyorum, geçici olarak tokyoya taşındım, 3 ve 5 yaşında iki yavrum var. Forumlarda dolaşmak, oyun oynamak ve mugicha içerken dalgaları izlemek hobilerim :)

Minecraftı 2010lardan da biliyordum fakat incelemek sadece birkaç ay önce oldu. Modlar ve sunucu yazılımlarını inceledim, birçok deneme sonucunda ejderhayı yenemesem de oyuna saatler harcadığımı böylece de oyunu sevdiğimi düşündüm. Daha sonra çok oyunculu sunuculardan denedim değişik oyunlar yapmışlar binlerce oyuncuyla oynayabiliyoruz bu oyunu çok hoş bir şey. Türkiye sunucularını denediğimde zirve derecede hayal kırıklığı yaşadım ve sanırım bir daha oynamayacağım ama dikkatimi çeken biraz şey oldu mesela japonyada ya da ingilterede tebex gibi şeyler kullanılıyor veya şirketler kendi ödeme yollarıyla storelarını açıyor ama türkiyede siteler bile hep aynı sonradan farkettim ki genelde hep aynı yazılımı kullanarak açılmış siteler ve ödeme kuruluşları denetlenmiyor gibi. Beni oldukça şaşırtan bir durumdu.

Neden bu yazılımların alındığını sormak istedim, demo incelememde oldukça zayıf özellikler ve kötü tasarımlar olmasına rağmen 300 gibi bir şeye alıyorlar. Şuan takım lideri rolünde olduğum bir ekiple load balancing, reverse proxy, ddos mitigation özellikleri sağlayan bir kurumsal yazılım yapmayı planladık fakat oyunlara karşı da ilgimiz var.

Kurumsal bir kimlikle size gelsek ve "webscript" dediğiniz yazılımların daha iyisini* karşınıza koysak şuanda tercih ettiğiniz fiyatlara bunu alır mıydınız? Mevcut yapılarınızı yeniden düzenleme olanağınız var mı? Neden böyle bir şey alıyorsunuz ama kendiniz geliştirmiyorsunuz? Bu şeylerde sizi çeken nedir? Bu soruların cevaplarını verirseniz mutlu oluruz :D

[*] iyi:
- Tercih ettiğimiz low level dillerle geliştirdiğimiz kütüphanemizde (Intel-Xeon E5-2660v2, 64GB ram, 10gbit ethernet) 1M rps (2kb raw req,res) 1.2ms latency değerleri alıyoruz. Altyapımızı oluşturacak http/s modülü bu olacak.​
- Load balancing (HA cluster) ile multiple instance çalıştırabileceksiniz, aynı şekilde birden çok veritabanı adresi ekleyerek (hem session server hem cache server hem kaydedilen veriler için) database cluster arasında sorunsuz verilerinizi kaydedebileceksiniz.​
- Yönetim paneline roller ve kullanıcılar ekleyebilecek, panel üzerinden sunucunuza ekleyebileceğiniz plugin ile hem sunucunuzu (java ile yazılmışlarda js, python ve java kodları yürütebilme (js, python için runtime ve api, java ise geçerli runtimeda çalışır), console işlemleri yapabilme) hem web sitenizi yönetebileceksiniz ve bir sürü şeyi ayarlayabileceksiniz.​
- Sunucunuza ekleyebileceğiniz yazılım ile ftp üzerinden veya clouda yedekleme ve süreç takibi gerçekleştirebilirsiniz.​
- Cross platform desteğimizle çözümlerimizi *nix ve nt çekirdeklerinde sorunsuz çalıştırabileceksiniz, EVET PHP YOK MUCİZE Mİ? Paylaşımlı hostinglere ve yorumlanan dillere muhtaç değilsiniz.​
- Template editörüyle admin page üzerinden tüm sayfaları, stilleri ve scriptleri yönetebilirsiniz.​
- Gereksiz ve haklarınızı ihlal eden telemetri trafiği, her istekte lisans kontrolü yok. bant genişliğiniz korunacak ve gecikme süreleriniz azalacak.​
- Modüler sistem sayesinde kendi low level kütüphanelerinizi ekleyebilirsiniz, dynamic library olarak build edebileceğiniz tüm diller için modlanabilir bir site!​
- Ek ücrete tabi forum sayfası, modüler eklenebilir.​
- xss, csrf, cookie poison, brute force, application layer saldırıları gibi yıllardır karşı karşıya kaldığımız saldırı türlerine karşı tek kuşkunuz olmadan kullanıcılarınızı güvende tutma yeteneği (?distributed denial L2-3-4-7 ataklarında sunucu kaynakları ve uygulamaya ulaşmadan filtrelenen trafik önem taşır).​
- Geliştiriciler tarafından da kullanılabilecek API (api.x.com, x.com/api, veya nasıl ayarlarsanız) ve her iş için başka API tokenlarıyla güvenliğinizi arttırma.​
--> Daha tam planlanmamış ve tescil edilmemiş bir ürün olduğunu göz önüne alarak sonuçun bu kadarla ibaret olmayacağını düşüneceğinizden eminiz. Bir geliştiricinin de sadece basit bir sunucuya sahip olmak isteyen adminin de seveceği türden bir şey çıkarmak hedefimiz.​
Bizi böyle bir şey yapmamız veya yapmamamız için bizi ikna etmenize ihtiyacımız var. Bahsettiğim gibi oyunlarla ilgili şeyler yapmayı da sevdiğimiz için aklıma böyle bir fikir geldi. Kazanç konusunda giderlerimizi karşılaması (30K gibi birşey) dışında endişemiz yok.
Sorularımı yanıtlamanız beni çok mutlu edecek.
Eğer bu yola girersek aynı performanslara sahip java edition için proxy sunucusu (mesela bungeecord) da üretebiliriz. Monitör, scriptleyerek matematik işlemlerinden tutun database sorgulamaya kadar şeyler yapabilirsiniz, bir firewall bulundurabilir gibi.

Dil veya para birimi çevirimi ile ilgili yanlışlarım için üzgünüm.

Son düzenleme:
ScRauben#7616 eklerseniz konuşmak isterim

Türkiye'de insanların dikkatini çeken şey daha çok sitenin tasarımı ve içerdiği özellikler, dediğiniz gibi çoğu "webscript" tasarımları ve özellikleri kötü olmasına rağmen bu fiyatlara satılıyor ve biz de alıyoruz. Çünkü alternatifi yok. Her yeni "webscript" markası kendinden öncekini kopyalıyor ve ortaya asla yeni bir şey çıkmıyor. Umarım dediğiniz gibi bu döngüyü bozabilecek bir şey geliştirmeyi başarırsınız.

ScRauben#7616 eklerseniz konuşmak isterim
Merhaba. Mail adresinizi iletirseniz iletişime geçebilirim veya forum pm'den yazabilirsiniz, ayırca mailto:[email protected]
Türkiye'de insanların dikkatini çeken şey daha çok sitenin tasarımı ve içerdiği özellikler, dediğiniz gibi çoğu "webscript" tasarımları ve özellikleri kötü olmasına rağmen bu fiyatlara satılıyor ve biz de alıyoruz. Çünkü alternatifi yok. Her yeni "webscript" markası kendinden öncekini kopyalıyor ve ortaya asla yeni bir şey çıkmıyor. Umarım dediğiniz gibi bu döngüyü bozabilecek bir şey geliştirmeyi başarırsınız.
Merhaba. Eğer yapmaya karar verirsek kuşkunuz olmasın konu içindekinden kat kat fazla şey sunacağız fakat dediğim gibi bu iş için giderlerimiz olacak ve projenin bize katacağı hiçbir şey yok. Bundan gereksiz bir yatırım yaparak maddi kaynaklarımızı harcamak kötü bir fikir olacaktır. Eğer insanların veritabanı şemaları aktarılabilirse ve varolan ekosistemden farklı bir yazılıma geçmeye sıcak bakıyorlarsa bu işe girişeceğiz fakat hedefimiz olan kullanıcılardan dönüş alamadık.

Merhaba. Mail adresinizi iletirseniz iletişime geçebilirim veya forum pm'den yazabilirsiniz, ayırca mailto:[email protected]

Merhaba. Eğer yapmaya karar verirsek kuşkunuz olmasın konu içindekinden kat kat fazla şey sunacağız fakat dediğim gibi bu iş için giderlerimiz olacak ve projenin bize katacağı hiçbir şey yok. Bundan gereksiz bir yatırım yaparak maddi kaynaklarımızı harcamak kötü bir fikir olacaktır. Eğer insanların veritabanı şemaları aktarılabilirse ve varolan ekosistemden farklı bir yazılıma geçmeye sıcak bakıyorlarsa bu işe girişeceğiz fakat hedefimiz olan kullanıcılardan dönüş alamadık.

Çok önemli bir konunun üzerine ayak basmış siniz hocam inxity de bunu iyi bir şekilde açıklamış bu fiyatlara böyle bir hizmet almak cidden sıkıntılı.
Emin olabilirsiniz ki ciddi anlamda böyle bir proje yaparsanız sizden satın alım yapılacaktır.
Bunun dışında eklemek istediğim
Eğer böyle bir proje yaparsanız diğer firmalar da kendilerini geliştirip bir yarış içine gireceğini düşünüyorum ve bu piyasayı canlandıracak bir yarış olacaktır.

yaptığın sistemin içeriğini modüler olarak sadece mc yoğunluklu değil de modlana bilir ( sunucusu yapılan) her oyun için dizayn edersen sadece MC veya TR ile kalmaz yabancı uyruklu binlerce müşteri ve diğer oyun sunucularına da hizmet verebilirsiniz bahsettiğin kadar iyi bir proje yaparsan yaptığın yatırımı kat ve kat geri alacağından kuşkum yok

yaptığın sistemin içeriğini modüler olarak sadece mc yoğunluklu değil de modlana bilir ( sunucusu yapılan) her oyun için dizayn edersen sadece MC veya TR ile kalmaz yabancı uyruklu binlerce müşteri ve diğer oyun sunucularına da hizmet verebilirsiniz bahsettiğin kadar iyi bir proje yaparsan yaptığın yatırımı kat ve kat geri alacağından kuşkum yok
Merhaba. Dediğiniz gibi modüler olarak bir şeyler eklenebilen yazılım üretme fikrimiz vardı fakat bir süreden sonra topluluğun kontrol edilemez derecede bağımsızlaşacağı düşüncesiyle bağımsız kaynaklı eklentiler fikrinden uzaklaştık. Diğer yandan belirli bir alana odaklanmak o alan için özelleştirilmiş şeyler konusunda daha fazla çalışabilmemize olanak sağlar. Dediğinizi yapsak bile bu ürüne tam olarak ne isim verebileceğimizi, nasıl ve nerede tanıtabileceğimizi bilmiyorum.
Çok önemli bir konunun üzerine ayak basmış siniz hocam inxity de bunu iyi bir şekilde açıklamış bu fiyatlara böyle bir hizmet almak cidden sıkıntılı.
Emin olabilirsiniz ki ciddi anlamda böyle bir proje yaparsanız sizden satın alım yapılacaktır.
Bunun dışında eklemek istediğim
Eğer böyle bir proje yaparsanız diğer firmalar da kendilerini geliştirip bir yarış içine gireceğini düşünüyorum ve bu piyasayı canlandıracak bir yarış olacaktır.
Merhaba. Fikriniz için teşekkürler fakat bu yazılımları kullanan kişilerden sistemlerini güncelleyebileceğini belirten dönüş alamazsam elimizdeki kurumsal işlere döneceğim.
Konunun 3 gün takipçisiyim.

Merhaba. Dediğiniz gibi modüler olarak bir şeyler eklenebilen yazılım üretme fikrimiz vardı fakat bir süreden sonra topluluğun kontrol edilemez derecede bağımsızlaşacağı düşüncesiyle bağımsız kaynaklı eklentiler fikrinden uzaklaştık. Diğer yandan belirli bir alana odaklanmak o alan için özelleştirilmiş şeyler konusunda daha fazla çalışabilmemize olanak sağlar. Dediğinizi yapsak bile bu ürüne tam olarak ne isim verebileceğimizi, nasıl ve nerede tanıtabileceğimizi bilmiyorum.

Merhaba. Fikriniz için teşekkürler fakat bu yazılımları kullanan kişilerden sistemlerini güncelleyebileceğini belirten dönüş alamazsam elimizdeki kurumsal işlere döneceğim.
Konunun 3 gün takipçisiyim.
Konuya anket açın isterseniz, güncellerim-güncellemem şeklinde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl