Çözüldü Yeni sunucu açacak birisi için ne tasviye edersiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:( Survival hakkında ne düşünüyorsunuz? Skyblock şu an cepte.

Şimdiki Survival oyun moduna pek hakim değilim açıkçası. Eskiden -faction'ın popüler olduğu zamanlarda- vanilla survival multiplayer gibi bir şeydi. Şimdilerde Craftrise'daki Survival Ametist, Sonoyuncu'daki Survival Titanyum gibi farklı yerlere evrilmeye başladı. Yenilikçi sistemlerle çok güzel şeyler yapılabilir ve kitlesi de Skyblock gibi hızlı oturabilir yeni bir sunucuda.

Şimdiki Survival oyun moduna pek hakim değilim açıkçası. Eskiden -faction'ın popüler olduğu zamanlarda- vanilla survival multiplayer gibi bir şeydi. Şimdilerde Craftrise'daki Survival Ametist, Sonoyuncu'daki Survival Titanyum gibi farklı yerlere evrilmeye başladı. Yenilikçi sistemlerle çok güzel şeyler yapılabilir ve kitlesi de Skyblock gibi hızlı oturabilir yeni bir sunucuda.
Anladım teşekkürler!

Bu yorumunuzu pek savunmuyorum sebebi ise türk oyuncular yenilik istemiyor diye bi' kavram yok sadece sunucular yenilik yapamıyor yani yenilik dediğimiz şey klasik skybloğu ekleyip üstüne 1-2 özel set 1-2 özel menü itemsadder falan filanla olabilecek bi' şey değil tabii ki' klasik oyun modu sevenler vardır ama ''yenilik sevmiyorlar'' kavramının doğru olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi yenilik adı altında tutmak isteyen bi' sunucu itemsadder'a bi' kaç şey ekleyerek veya sadece bu başlığı kullanarak oyuncu kazanamaz belki farklı ve yeni sistemler o oyun moduna çağ atlatıcak sistemler belki de yeni bi' oyun modu.
Türk oyuncuların %80 i yeniliğe bakmıyor. Türk oyuncuların baktığı 4 şey var.

1. Si reklam. Ne kadar büyük reklam verirseniz ne kadar kendinize ünlü çekerseniz diğer insanlar onlar ile oynamak için sizi tercih eder.

2. si para ödülü. Oyuncuların sizi tercih etme sebebi sizin onlara verdiğiniz(sözde) para ödülü.

3. sü devamlılık. Sizin oyuna yeni bir şey getirmeseniz bile sürekli güncelleme vermeniz, sürekli hata bug fix yapmanız, paketi geliştiriyor gibi gözükmeniz oyuncuların gözünde sanki pakete güncelleme getiriyormuşsunuz gibi gözükmeniz devamlılığı sağlar.

4. sü oyuncular basit oyun modlarını seviyor. Detaylı ve kafa yormaya yönelik oyunları sevmiyor.

Bunlardan ayrı olarak belki bir iki ufak şey vardır ama genel çoğunluk bu yönde.

Not: Bu yorumu 5 yıldır sunucu işlerinde çalışan biri olarak söylüyorum ki oyuna Tr üstünde olmayan yeni sistemler getirdim fakat reklam konusuna abanmadığım için ve oyunum normale göre karışık olduğu için kimse anlamaya çalışmayıp mevcut olan az kişilik kitlemide kaybettim. Ayrıca siz dediğime bakmayın siz derken sunucu sahipleri için konuşuyorum.

Mevcut survival sunucularında olan tüm sistemleri sunucuna ekle, reklama aban net 70 aktifin hayırlı olsun. Skyblock içinde 100 toplam 150-250 arası aktifin hayırlı olsun. Birde para ödülü köy müthiş aktiflik.

Türklerin klasik isteme sebebi, başlıca herkesin yenilik diye getirdikleri ve insanları hayal kırıklığına uğratan sunucular. Yani herkes başlığa ''Türkiye'nin en yenilikçi sunucusu'' yazıyor, ancak sunucunun içeriğine bakınca gördüğün tek şey 5-10 set, 2-3 model boss, başka bir işlev yok. Yapılan sistemler ise minik sistemler yani bunlar göz önünde bulundurulabilecek sistemler değil. Kısacası ''yenilik istemiyor'' kavramını hâlâ doğru bulmuyorum. Doğru bulduğum kavram ''yenilik getiremiyorlar''.
Bütün modeller de bir yerlerden çalıntı ya, ona bitiyorum. Bütün "yenilikçi" sunucularda aynı setler, aynı kasalar, aynı GUI'lar var nedense

Türklerin klasik isteme sebebi, başlıca herkesin yenilik diye getirdikleri ve insanları hayal kırıklığına uğratan sunucular. Yani herkes başlığa ''Türkiye'nin en yenilikçi sunucusu'' yazıyor, ancak sunucunun içeriğine bakınca gördüğün tek şey 5-10 set, 2-3 model boss, başka bir işlev yok. Yapılan sistemler ise minik sistemler yani bunlar göz önünde bulundurulabilecek sistemler değil. Kısacası ''yenilik istemiyor'' kavramını hâlâ doğru bulmuyorum. Doğru bulduğum kavram ''yenilik getiremiyorlar''.
Emin ol Tr üstünde araştırdım.

Hikaye, mmorpg oynanış, ırklar, gelişim sistemleri, farklı dünyalar ve dungeonlar

Bunları hiçbir sunucu bir araya getirip tam anlamıyla bize bir oynanış sunmadı. Bu oynanış şeklini bir araya getirmiş biri olarak söyleyebilirim ki malesef reklam konusunda zayıf kaldığımız için ve oyunumuzundaki kimse hikayeyi okumayın düz bir survival tarihi oynadığı için, kimse mantığına bakmadığı için sunucu tutmadı. Maalesef acı gerçekler bunlar.

Forum üstünde yenilik getirmiş 2 skyblock sunucusu gördüm. Bunların aktifliği ortalama 400-100. Bunlar dışında aktiflik sağlayan Sunucuların ortalama aktifliği 80-200. Yenilik getiren sunucular bütçesi çok yüksek ve çok fazla reklam veren sunucular. Klasik sunucular ise daha az reklam veriyor. Aradaki oyuncu farkının büyük bölümü reklam. Yeniliğe bakıyor olsaydı oyuncular klasik sunuculardan çıkıp yenilikçi sunuculara bakardı.

işk açılışını skyblock ile yap. Açılışı sorunsuz yap. Sunucu içerisinde devamlı etkinlik yapın

Herkes birbirinden çalarak aynı sistemleri yapıyor önemli olan bi' tane özellik ortaya atmak değil örneğin bu sunucuda dungeon var ''En Yenilikçi Sunucu'' diye bi' şey söylenemez çünkü çoğu sunucuda var yani bunlar kolay ve ulaşılabilir şeyler yani şuan 5-10 tane set atıp en yenilikçi sunucu başlığı atmakla dungeon ekleyip bu başlığı atmak aynı şey sayılıyor ve araştırma konusuna gelirsek bende gayet araştırdım ve kısmen deneyimledim yani kısaca demek istediğim spigot, polymart gibi yerlerden 15 dolarlık plugin alıp sunucuya eklemek yenilikçi anlayışını pek karşılamaz çünkü dungeona olduğu gibi o plugin içinde aynı şeyler söz konusu olucak. Sizin sunucunuza gelirsek (asla kavga amaçlı yazmıyorum sadece kendi görüşüm ve eleştirim saygı çerçevesi içinde yapıyorum konuşmamı) tasarımları ve düzenini pek sevmedim çünkü bazı tasarımlar fontu olsun dizaynı olsun tasarım tarzı olsun hiç ilgimi çekmedi hatta TAB'a basmaktan bile çekiniyordum. Hikaye tarzı da bana çok anlamlı ve geniş gelmedi yani normal npc ye komut atayarak veya skript ile kolayca yapılabilicek şeyler ama mesela bu tarz hikaye oyununu yurt dışında yapsalar emin ol her türlü rahat hissettiricek animasyonlar eklerler ve amaçlı bi' sistematik kurarlar. Hikaye oyun moduna gelirsek de türkiye de çok iyi sistematiği bulunan ve güzel amaçlı sıkmayan bi' tarzda bile yapılsa anca bi' kitleye hitap eder fakat bu yenilikçilik kötü anlamına da gelmiyor şöyle düşünebilirsin '' fps oyuncuları / hikaye oyuncuları ''
Sunucu ilk başında evet biraz zayıftı ancak sonrasında farklı dünyalar ve farklı görevler üstünden farklı bir hikaye oynanışı sunuldu yani hikaye genişletildi. Çoğu tasarımı, sistemi, işleyiş en basitinden hikayeyi bile görsel açıdan bir çok iyileştirme yapıldı 1 aylık kısa bir süre içinde.

Eleştiriniz için teşekkür ederim, her bir eleştiri kendimi geliştirmem için bir basamak olarak görüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl