over_brave
Odunlara Vur Vur Vur!
- Elmaslar
- 81
- Minecraft
- Over_Brave
Discord:
Over_Brave#9324
Açıklama
Bilmiş olduğunuz üzere Poslovitch ve Tastybento adlı 2 geliştirici bize 2014 yılında çok güzel bir "Skyblock" eklentisi çıkartmışlardı. Ve bu plugini 4 sene boyunca sürekli olarak geliştirdiler. Fakat yeni sürümlerin çıkmasıyla beraber ve bu geliştirdikleri eklentinin alt yapısı çok eski olduğu için yeni bir eklenti yapmaya karar verdiler.
(Biliyorsunuz ki 1.12 gibi bir üst sürümlerde kullandığınızda bu eklentiyi çok fazla ada olunca sunucuda TPS problemlerinede yol açıyordu.)
Buna Bentobox(Bskyblock) dediler. Bu eklentiyi ilk olarak 2017 yılında başladılar. İlk satırları kodlamaya başladılar. Çünkü tekrardan çok uzun bir yola giriyorlardı. Uzun bir süre geliştirdiler ve ilk sürümlerini 4 Ocak 2019'da herkese sundular.
(Tabii ki alpha sürümleri bulunuyordu. Fakat ilk stabil çıkardıkları sürüm bu olmuştu.)
Ve en sonunda Bentobox Spigot'a 6 Aralıkta resmi olarak çıktı!
Ek: Ben eklentiyi Ağustos 2018'den beri takip ediyordum. İlk sürümü çıktığında ilk 1.13 skyblock sunucumu açmıştım ve büyük bir hypelanma yaşanmıştı. Türklerin arasından kullanan ilk kişi ben oldum ve sizler için Bentobox Türkçe çevirmeni olarak yardımcı olmak istedim. Sağolsunlar talebimi olumlu gördüler ve sizler için ne kadar garip bir çevirmede olsada çevirmeyi yaptım. (Çevirmeyi daha çok eğlenceye vurduğum için resmi kullanan kişiler bana garip geldiğini dile getirdi.) Daha sonrasında ise "Caveblock" ek eklentisini geliştirmelerinde bug sorunlarında ve daha bir çok ek eklentide bug ve ek özellikler için katkıda bulundum ve ilgilendim.
Niye BSkyblock değilde Bentobox?
- Level-bskyblock-warp-biome ve daha bir çok ek eklentiyi "addons" klasörüne atıp çalıştırabilirsiniz!
(Önceden açmış olduğum SCBlock sunucusu (CaveBlock-AcidIsland-Skyblock tek sunucuda) buna bir örnekti fakat çok fazla karışık olduğu için ve insanlar sadece skyblock oynamak istedikleri için bu moddan vazgeçtik.)
Neden Bentobox seçmeliyim?
(Yakın zamanda discord sunucularında "Türkçe yardım odası" açtırmak için uğraşmaya devam edicemki Türkler sorunlarını daha hızlı çözebilsin!)
Aynı şekilde optimizesi ve kodlama şekli çok iyi durumda. Zaten açık kaynak kodlu olduğu için herkesin gözlerinin önüne seriyor.
Şu tarihten itibaren 21 ay boyunca geliştirmeye aralıksız devam ettirme sözlerinide verdiler, buda çok uzun bir süreç ve sürekli güncel kalacak bir eklenti anlamına geliyor.
Türkçe dil desteği mevcut mu?
(Çevirme hataları veya çevrilmemiş yerler bulursanız bana bildirmekten çekinmeyin. Discord adresim profilimde mevcut. Dikkat! Sadece son sürümlerinkini bildirin!)
Sunucuma nasıl kurarım?
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
- Daha sonra ise indirilen ".zip" dosyasının içinden çıkan her şeyi "plugins" dosyasına atıyoruz. Artık hazırız.
- Sunucunuzu başlatarak dünyaların oluşturulması ve Bentobox klasörünün içindeki ek eklentilerinin ve Bentobox'un "config.yml" dosyasını, database dosyalarını, dil dosyalarının oluşmasını bekleyin.
- Oluştuktan sonra gerekli ayarlamaları bu "config.yml" dosyalarının içinden yapabiliriz!
Gerekli vermem gereken yetkileri veya placeholder'ları nereden bulabilirim?
İşte tam buradan:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Anlatım videosu:
Yakın zamanda!
Son düzenleme: