Proje Yeni Nesil Minecraft Web Platformu & CMS: Voxora (Fikirlerinizi Bekliyorum)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fresy01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 52

Fresy01

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
16
Minecraft
Fresy01

Discord:

rynixdev

Yeni Nesil Minecraft Web Platformu & CMS: Voxora (Fikirlerinizi Bekliyorum)​

Merhaba değerli forum üyeleri,

Bir süredir Minecraft sunucularının web sitesi ve mağaza altyapısı ihtiyaçlarını modern, hızlı ve kolay bir şekilde karşılamak amacıyla Voxora adlı kapsamlı bir SaaS projesi geliştiriyorum.

Amacım; sunucu sahiplerini yüksek hosting maliyetlerinden, karmaşık FTP ve veritabanı kurulumlarından, uyumsuz eklenti problemlerinden kurtararak birkaç dakika içerisinde profesyonel bir web sitesi oluşturabilmelerini sağlamak.

Sistemin temel altyapısı ve oyun içi entegrasyon eklentisi büyük ölçüde tamamlandı. Ancak geliştirme sürecinde sizlerin görüşlerine ihtiyaç duyuyorum. Özellikle:

• Hangi özelliklerin mutlaka bulunması gerektiği,
  • Desteklenmesini istediğiniz popüler eklentiler,
  • Oyuncu etkileşimini artırabilecek sistemler,
  • Genel kullanım deneyimi hakkında önerileriniz,
benim için oldukça değerli.

Alpha sürümü incelemek isteyenler için:

Alpha:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Web Sitesi ve Modül Özellikleri​

Şu anda aktif olarak çalışan modüller:

• Mağaza ve kategori sistemi
  • Sepet sistemi
  • İndirim kuponları
  • Şans çarkı
  • Destek talepleri (Ticket sistemi)
  • Yetkili başvuruları
  • Haberler sistemi (yorum desteğiyle)
  • Wiki (Bilgi Bankası)
  • Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
  • Özel içerik sayfaları
  • Liderlik tabloları
  • Oy verme (Vote) sayfaları
  • Canlı sunucu durumu ve oyuncu sayısı
  • RCON entegrasyonu
  • Discord webhook bildirimleri
  • Yasaklama (Ban) senkronizasyonu
  • Oyuncu profilleri
  • Son satın alım geçmişi
  • Bakım modu
  • Yönetici işlem kayıtları (Audit Logs)

Altyapı Özellikleri​

SaaS Altyapısı​

• Tek tıkla kurulum
  • FTP veya manuel dosya yükleme gerektirmez
  • Veritabanı kurulumu gerektirmez
  • Kayıt sonrasında otomatik olarak aktif web sitesi oluşturulur

Dinamik Tema Sistemi​

• Yönetim panelinden renk düzenleme
  • Menü özelleştirme
  • Kurumsal kimliğe uygun görünüm oluşturma

Voxora Oyun İçi Eklentisi​

Şu anda aşağıdaki eklentilerle entegre çalışmaktadır:

• Vault
  • SuperiorSkyblock
  • AuraSkills
  • NuVotifier

Özellikler​

• Anlık veri senkronizasyonu
  • Oyun içi ekonomi verilerinin aktarımı
  • Ada seviyeleri, oyun süresi ve istatistiklerin senkronizasyonu
  • Liderlik tablolarının otomatik güncellenmesi
  • Geniş PlaceholderAPI desteği
  • Canlı ödül teslimatı
  • Anlık vote senkronizasyonu

Görüşlerinizi Bekliyorum​

Sizlere birkaç soru yöneltmek istiyorum:
  1. Bir Minecraft web sitesinde mutlaka bulunması gerektiğini düşündüğünüz modüller nelerdir?
  2. Oyuncuların sitede daha fazla vakit geçirmesini sağlayabilecek sistem veya mini oyun önerileriniz var mı?
  3. Liderlik tabloları ve veri senkronizasyonu için desteklenmesini istediğiniz popüler eklentiler hangileri?
Tüm öneri, eleştiri ve geri bildirimlerinizi değerlendirmekten memnuniyet duyarım.

Bundan sonrası düzenleme ile alakalıdır:
Şahsi deneyimim ve referanslarım konusundaki haklı şüphelerinize doğrudan yanıt vermek isterim:
2020 yılından bu yana aktif olarak yazılım ile ilgileniyorum. Sektörel tecrübe eşiğini çoktan aşmış bulunmaktayım. Bu süreçte sadece standart web projeleri değil, doğrudan Minecraft ekosisteminin dinamiklerine ve sunucu sahibi psikolojisine odaklanan sistemler geliştirdim. Daha önce CrafterCMS bünyesinde yetkiliydim ve tema geliştirdim. Minecraft ekosistemine katkıda bulunmak için geliştirdiğim
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
ve
bulunmaktadır. Hakkımda daha fazla bilgi edinmek isterseniz bana discord üzerinden ulaşabilirsiniz.

Beni ve teknik geçmişimi özetleyecek somut referanslarımdan bazıları şunlardır:

• Nexuby: Web scriptleri, eklentiler ve Minecraft hizmetleri üzerine geliştirmeler yaptığım, aktif olarak faaliyet gösteren yazılım markam (arkadaşıma devretmiş bulunmaktayım).
  • Açık Kaynak/Kütüphane Geliştirmeleri: Sadece kapalı kaynak projeler değil, npm üzerinde yayınladığım ve aktif olarak yönettiğim geliştiricilere yönelik özel paketlerim bulunuyor.
  • Topluluk ve İçerik Üretimi: @rynixdev YouTube kanalım üzerinden bir süredir Minecraft sunucu yönetimi, sistem geliştirme ve Skript üzerine teknik içerikler üreterek sektörel bilgi birikimimi toplulukla paylaşıyorum.
  • Referans olabilecek bazı firmalar: @Treas , Hostuz, @Oyunlayıcı ve Nodesty. 3 firma ile aktif olarak çalışmaktayım.
Bu kadar büyük çaplı bir projeye bende ilk defa girişeceğim bu yüzden başlangıçta tamamen ücretsiz olacaktır. Bu proje kendi sunucum için geliştirdiğim webscript'ten ortaya çıkmıştır.

Teknik mimari:

Voxora, piyasadaki klasik "kopyala-yapıştır" veya basit web paneli mantığıyla değil, güncel yazılım mühendisliği standartlarına uygun, ölçeklenebilir ve güvenli bir Enterprise SaaS mimarisi ile inşa edilmiştir. Arka planda nasıl bir mühendislik yattığını merak edenler için teknik detaylarımız:

1. Gerçek Multi-Tenant (Çoklu Kiracı) Veritabanı İzolasyonu
  • Sistemimizde tüm müşterilerin verilerini aynı torbada tutan ilkel bir yapı yerine Database-per-Tenant (Her Sunucuya Özel Veritabanı) mimarisi kullanılmaktadır.
  • Merkez (Master) veritabanımız sadece abonelik ve sistem yönlendirmelerini yaparken sisteme kayıt olan her Minecraft sunucusu için anında tamamen izole, bağımsız bir MongoDB veritabanı oluşturulur.
  • Özel yazdığımız tenantResolver altyapısı sayesinde, gelen istekler milisaniyeler içinde ilgili sunucunun izole veritabanına yönlendirilir. Bu sayede sunucular arası veri karışması ihtimali %0'dır ve %100 veri güvenliği sağlanır.

2. Modern, Hızlı ve SEO Uyumlu Frontend
  • Kullanıcı vitrinleri (siteler) ve yönetim panelleri tamamen Next.js 16 (App Router) ve React kullanılarak geliştirilmiştir.
  • Server-Side Rendering (SSR) altyapısı sayesinde oyuncular sitenize girdiğinde sayfa yükleme süreleri minimum seviyededir ve Google SEO indekslemeleri kusursuz çalışır.

3. Otomatik Görsel Optimizasyonu ve Performans
  • Sunucu sahiplerinin sisteme yüklediği logolar veya ürün görselleri boyut/format fark etmeksizin backend tarafında Sharp kütüphanesi ile anında işlenir.

• Görseller otomatik olarak yeni nesil WebP formatına dönüştürülür ve kalite bozulmadan sıkıştırılır. Böylece sizin eklediğiniz 5 MB'lık bir görsel bile siteye giren oyuncuya sadece birkaç KB olarak yansır, site asla yavaşlamaz.

4. Üst Düzey Güvenlik Standartları
  • Şifreleme işlemlerinde Bcrypt, oturum yönetiminde güvenli JWT (JSON Web Token) kullanılmaktadır.
  • Gelen tüm veriler NoSQL Injection saldırılarına karşı express-mongo-sanitize ile filtrelenir. Ayrıca helmet (HTTP güvenlik başlıkları) ve hpp (Parametre kirliliği koruması) aktiftir.
  • Sitenin her bir formuna ve kritik giriş/kayıt noktalarına entegre edilmiş, görünmez yapıda çalışan Cloudflare Turnstile bot koruması mevcuttur.

5. Gelişmiş Oyun İçi Köprü (Plugin API)
  • Voxora sadece RCON üzerinden basit komutlar gönderen bir sistem değildir. Kendi yazdığımız özel Java eklentisi sayesinde web sunucumuz ile oyun sunucunuz arasında çift yönlü güvenli bir API köprüsü kurulur.
  • Bu köprü sayesinde Vault, SuperiorSkyblock, AuraSkills gibi eklentilerden gelen ekonomi, seviye ve yetenek verileri web sitenizdeki profillere ve liderlik tablolarına anlık olarak işlenir.

İleride daha detaylı bahsederim şimdilik fikir oluşması açısından bu kadarı yeterlidir diye düşünmekteyim.

Son düzenleme:
Şahsi fikrimce konuda yazdığınız her şey hikaye, backendden bahsedin. Günümüzde herkes yapay zeka ile webscript çıkarmaya başladı, bir cms otomasyonu geliştirip saas olarak piyasaya sürebilmek için en az 3 4 yıllık web developer olmanız, referans projelerinizin olması gerekir.

Yanlış anlamayın yapay zeka kullandığınızı veya yeni bir isim olduğunuzdan bahsetmiyorum ancak böyle bir proje ortaya koyabilmek için somut başarılarınızın, deneyimlerinizin olması gerekir.

Şahsi fikrimce konuda yazdığınız her şey hikaye, backendden bahsedin. Günümüzde herkes yapay zeka ile webscript çıkarmaya başladı, bir cms otomasyonu geliştirip saas olarak piyasaya sürebilmek için en az 3 4 yıllık web developer olmanız, referans projelerinizin olması gerekir.

Yanlış anlamayın yapay zeka kullandığınızı veya yeni bir isim olduğunuzdan bahsetmiyorum ancak böyle bir proje ortaya koyabilmek için somut başarılarınızın, deneyimlerinizin olması gerekir.
Mesajınızı almış bulunmaktayım müsait bir zamanımda konuyu düzenleyeceğim merak etmeyin. Metni dün hazırladığım için şu an yapacak vaktim yok.

Merhaba, konuyu düzenlemiş bulunmaktayım okuyabilirsiniz.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl