İnceleme Yeni GPT-5.2 Modeli ile Gelen Haberler ve Güncellemeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Open AI.webp

Merhaba değerli MC-TR ailesi

Son birkaç haftadır şu GPT-5.2 ile bayağı bir haşır neşir oluyorum. Hem günlük işler arasında hem de forumlarda takılırken dur şunu da bir deneyeyim dediğim ne varsa buna sordum. Dürüst olayım; ilk başta yine makyajlayıp önümüze koymuşlardır diye düşünüyordum ama biraz kurcalayınca işin rengi değişti. Bazı farklar gerçekten çok bariz, kendini hemen belli ediyor. Ama tabii her şey dört dörtlük değil, onu da peşinen söyleyeyim de sonra yanlış anlaşılmasın.

GPT-5.2'ye Genel Bakış: Neler Değişti?

ChatGPT 5.2 Model.webp

Son aylarda AI dünyasında bir fırtına koptu, GPT-5.2'nin lansmanı ile birlikte herkesin dilinde. Benim gördüğüm kadarıyla, bu model önceki sürümlere göre daha akıllıca yanıtlar veriyor, sanki karşında gerçek bir insan varmış gibi. Mesela, eskiden GPT-4'te sorduğun bir soruya yarım yamalak cevap alıyordun, ama şimdi 5.2'de detaylar daha akıcı, bağlantılar daha mantıklı. Forumda bir arkadaşım bahsetmişti, kod yazdırma konusunda bile eskisine göre daha az hata yapıyor. Ama tabii, her şey mükemmel değil; bazen hala saçma sapan şeyler söyleyebiliyor, özellikle karmaşık konularda. Bence bu modelin en büyük yeniliği, multimodal özelliklerin genişlemesi yani hem metin, hem görüntü, hem sesi bir arada işleyebilmesi. Düşünün, bir fotoğraf yükleyip "bunu Minecraft'ta nasıl yaparım" diye soruyorsun, o da adım adım tarif ediyor. Ben geçen hafta denedim, bir kızıltaş devresi için fikir istedim, gayet işe yaradı ama yine de kendi elinle denemeden olmaz.

Yanıt Kalitesi ve Tutarlılık Meselesi

Benim ilk fark ettiğim şey cevapların genel tutarlılığı oldu. Önceki modellerde bazen aynı soruyu biraz farklı sorunca bambaşka yönlere gidebiliyordu. GPT-5.2’de bu durum daha az yaşanıyor gibi. En azından benim denemelerimde böyle oldu. Mesela Minecraft sunucusu kuranlar bilir: "Hangi Oyun Modu Açsam?" diye sorarsın, GPT-5.2’de ise soruyu nasıl sorduysam ona daha sadık kaldığını gördüm. Benim gördüğüm kadarıyla konu dağıtmadan ilerlemeye çalışıyor. Bu güzel bir şey.

Ama hâlâ yüzde yüz değil. Bazen uzun cevaplarda sonlara doğru aynı şeyi başka kelimelerle tekrar ettiği oluyor. Forumda yazı okuyan biri olarak bu bana çok yabancı gelmedi açıkçası, insan da bazen aynısını yapıyor.

Son Olarak

Toparlarsam, GPT-5.2 bana göre önceki modellere kıyasla daha olgun bir noktada. Açıklama hazırlama ve fikir toparlama işlerinde ciddi yardımcı oluyor.

Ama yine de işin son kontrolü bizde olmalı. Sunucu açarken de böyle değil mi zaten? Plugin indirirsin ama test etmeden canlıya almazsın. GPT-5.2 için de durum bence aynı. Sizin de deneyimleriniz varsa yazın, özellikle MC tarafında kullananların yorumlarını merak ediyorum.

Geminiyi keșfettikten sonra gpt unuttum 1 yılı așkındır yüzüne bakmıyorum 😅

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl