Yeni Bir Sunucu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan benjamin17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 144

benjamin17

Loading ◌
Topluluk Yöneticisi
MinePass
Premium
Elmaslar
1.164
Discord İzni
Minecraft
benjamin1734

Discord:

benjamin17

Yakın bir zamanda olmasa da bu yıl içinde yeni bir sunucu açmayı düşünüyorum.

Sunucu türü olarak aklımda smp(survival Multi player) yani survival var. Yanlış bilinenin aksine smp ile survival tamamen aynı ve bu yanlış sürekli genişletmekte. Mevcut olarak birçok sunucu kendilerini donutsmp replikası olarak tanıtıyor ve insanların zihninde smp denince doğrudan donutsmp tarzı sunucular geliyor. Oysa smp ile normal survival tamamen aynı. Çok oyunculu survival yani İngilizce kısaltılması smp olan bir survival sunucusu kurmayı hedefliyorum.

Sunucu içeriği itibariyle klasik sistemler ve daha farklı bir tür olan mmorpg türünün ortasında bir içerik olarak planlıyorum. Ancak proje içeriği olarak biraz kafam karışmış durumda. Bu süreçte içeriği mmorpg yaparak çeşitlilik sağlamak hemde klasik içerikten uzaklaşmadan kafa karışıklığını minumuma indiricek bir sunucu üstüne çalışıyorum.

Anladığınız üzere iki sistemin kendine göre zorlukları var. Bunları birleştirmeyi geçtim ortak olacak sistem listesinde bile kafam allak bullak oldu.

Bu sebeple sizlerden yeni kuracağım bu sunucu için yeni fikirler bekliyorum. Mmorpg açma düz survival aç su şu yeni sistemi ekle gibi düşüncelere de açığım. Amacım sürekli aynı döngüde olan sunucu içeriklerinin harici yeni içeriklere sahip türde bir sunucu geliştirmek. Elimde bunu yapabilecek yeterli kaynak ve süre bulunuyor.

Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum.

mmorpg kısmında modelengine ile tasarlanmış özel mobları dünyaya ekleyebilirsin. geceleri yaratık istilası gibi şeyler denenebilir. Projende başarılar kulağa gayet güzel geliyor.

Azim kararlılık ve Batın.. Başarılarr (:

smp denince doğrudan donutsmp tarzı sunucular geliyor. Oysa smp ile normal survival tamamen aynı.
Oyun modlarının isimlerini piyasa belirliyor. SMP ve Survival arasındaki ayrım kulağa mantıklı gelmese de (çünkü dediğin gibi SMPnin açılımı survival) yine de aralarında bir ayrım yok değil.

Şu zamanlarda Survival diye geçen sunucular daha çok claim, özel eşyalar, koth gibi sistemleri içeriyorken SMP ismiyle öne çıkanlar oyuncu ekonomisini ve kristal pvp'yi merkeze alan ve bunun dışında vanilla deneyimi sunan sunucular oluyor. Tabii bu DonutSMP etkisi ama öncesinde de Lifesteal Unstable DreamSMP gibi sunucular ile Survival diye geçen sunucular arasında bu suni ayrım vardı.

Demem o ki özellikle TR oyuncusu SMP diye girdiği sunucuda mmorpg içerikleri görürse şaşırabilir.

Projende başarılar dilerim takip edeceğim.

Oyun modlarının isimlerini piyasa belirliyor. SMP ve Survival arasındaki ayrım kulağa mantıklı gelmese de (çünkü dediğin gibi SMPnin açılımı survival) yine de aralarında bir ayrım yok değil.

Şu zamanlarda Survival diye geçen sunucular daha çok claim, özel eşyalar, koth gibi sistemleri içeriyorken SMP ismiyle öne çıkanlar oyuncu ekonomisini ve kristal pvp'yi merkeze alan ve bunun dışında vanilla deneyimi sunan sunucular oluyor. Tabii bu DonutSMP etkisi ama öncesinde de Lifesteal Unstable DreamSMP gibi sunucular ile Survival diye geçen sunucular arasında bu suni ayrım vardı.

Demem o ki özellikle TR oyuncusu SMP diye girdiği sunucuda mmorpg içerikleri görürse şaşırabilir.

Projende başarılar dilerim takip edeceğim.
Aslında olay şu. Bu tarz sunucu paketleri tamamen ayrı gibi gözükse bile temelde aynı. Donutsmp artık bir sunucu olmaktan çıkıp smp sunucu türü olmuş durumda. Aynı durum towny içinde geçerli. Klan sistemi ve gerçek dünya haritasının çok iyi bir sistematiği oturtulmuş haline towny deniyor. Ancak düz açıdan bakarsak normal survival dediğimiz türden daha fazla oyuncular arası etkileşime sahip bir oyun modu türü. Normal towny pluginlerini düz survivala koysam ufak değişiklikler yapsam kimsenin fark edeceğini sanmam. Oyun modu ile oyun modu türü arasındaki ayrım pek bilinmiyor. Skyblock survival boxpvp gibi terimler oyun modunu ifade ederken towny donutsmp ve vanilla survival gibi ifadeler ise o oyun moduna ait sunucu türlerini ifade eder.

Dediğim gibi farklı türde her içeriğe açığım. Bu yüzden önerileri bekliyorum

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl